Miniklere tuz ve şekerin zararları anlatıldı

Büyükçekmece Belediyesi ve Türk Böbrek Vakfı işbirliğiyle şeker ve tuz tüketiminin zararları ve böbrek sağlığının korunması semineri düzenlendi

İSTANBUL 5.03.2020 10:10:05 2007 0
Miniklere tuz ve şekerin zararları anlatıldı

Miniklere tuz ve şekerin zararları anlatıldı

Büyükçekmece Belediyesi ve Türk Böbrek Vakfı işbirliğiyle şeker ve tuz tüketiminin zararları ve böbrek sağlığının korunması semineri düzenlendi

Ambalajlı gıdalarda besin değerleri tablosuna dikkat edilmeli
 

Büyükçekmece Belediyesi ve Türk Böbrek Vakfı işbirliği ile şeker ve tuz tüketiminin zararları ile böbrek sağlığının korunması semineri düzenlendi. Seminer kapsamında böbreklerin düşmanı olan tuz ve şekerin insan vücuduna zararları hakkında bilgi verildi. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa çok sayıda okuldan öğrenci, veli ve öğretmen katıldı. Programda sunum yapan Türk Böbrek Vakfı Projeler Koordinatörü Ayşe Onat ile diyetisyen Gökçen Efe Aydın'a minikler merak ettikleri soruları sordu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çocuklarla yakından ilgilenip onlarla sohbet etti. Akgün programda Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk'e, Büyükçekmece'yi temsil eden çini tabağı hediye etti. Ayrıca diyetisyen Aydın, ambalajlı gıdalarda besin değerleri tablosuna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, seminerde Türk Böbrek Vakfı'nın gönüllü çocuk sağlık elçisi yemini edildi ve çocuklara rozet takıldı. Ayrıca miniklere Türk Böbrek Vakfı tarafından hazırlanan 3 kitapçık hediye edildi.

"500 bin çocuğa sağlıklı beslenme eğitimi verdik"

Büyüme çağındaki çocuklarda oluşan obezitenin önüne geçmek için şeker tüketiminin azaltılması gerektiğini vurgulayan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, "35 seneden beri Türk Böbrek Vakfı'nın kurucu başkanlığını yapıyorum. Böbrek Dede karakteri yeni oluştu. Şimdiye kadar 26 ile gittik. Bunlardan biride burası oldu. İstanbul'da 7 seneden beri bu etkinliği yapıyoruz. Yaklaşık 250 bin çocuğa direkt eğitim verdik. Eğitmenler ve öğretmenlerle çoğaldık şimdi yaklaşık 7 sene içerisinde 500 bin çocuğa sağlıklı beslenme eğitimi vermiş olduk. Çocukların aklında kalsın diye eğitimden sonra bu kitapçıkları dağıtıyoruz. Türkiye'de günlük tuz tüketimi 6 gram yeterliyken 18 gram kullanılıyordu. 10 sene içerisinde 10 grama düşürebildik. Şimdiki hedefimiz şeker ve obezite ile mücadelede şeker tüketimin azaltılması. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre günlük 50 gram şeker yeterli. Şu an hala 140 gram şeker tüketiyoruz. Şeker tüketiminin azaltılması için bilgilendirme yapıyoruz. Obezite tüm hastalıkların tetikleyicisi başta böbrek sağlığı ve kalp sağlığı bunu önlemek için şeker kullanımını azaltıyoruz" dedi.

 

 


Sanata Adanan Çeyrek Asır…

Sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini anılarıyla buluşturdu.

3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor

19 Mayıs Pazar günü ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Emir Can İğrek 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi

Başkan İnan Güney ise, “Başkanımızın daha örnek alacağımız çok projesi var. Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Tuzla’da bu belediyeleri aldıysak, böyle güzel projelerin o ilçelerde de duyulması sayesinde oldu.

Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Satrançta İstanbul Şampiyonu olurken, okul müdürü Cevat Ağırbaşlı, başarılarımıza başarı katmaya devam edeceğiz.

Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı

“Bağcılar Anneleriyle Güzel” mottosuyla ilçe genelinde 3 farklı etkinlik düzenledi. Anneler Günü için gerçekleştirilen etkinlikler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda başladı.

Yazlık Fideler Toprakla Buluştu

“Bu kentin toprakları bu kentin yoksullarını doyuracak diye yola çıkmıştık. Aynı anlayışla burada üretmeye devam edeceğiz ve tarımsal üretime katkı sağlayacağız”  şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…

Esenyurtlu kimliği, bir kardeşlik merkezi inşa edelim. Bu merkezde Vanlı da Ordulu da herkes yani tüm Esenyurt aynı çatı altında olacak” dedi.

Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!

Bizler yerel yönetimler olarak merkezi yönetimin refleks gösteremediği noktalarda ayrım yapmaksızın vatandaşımızın yanında olmalıyız.

BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI

Çalık, “Annelere güzel bir gelecek borçluyuz. Beylikdüzü, tüm annelerin mutlu olacağı, huzurla ve güvenle yaşayacağı bir kent olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu

Kentteki tüm annelere çiçek gönderen başkan Utku Caner Çaykara şehit anneleriyle kahvaltıda buluştu. Günün sonunda Anneler Günü’ne özel düzenlenen Samida konserine katılan Avcılarlı anneler unutulmaz bir gece yaşadı.

CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Önerisi Üzerine söz alan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman, kaliteli bir sağlık sisteminin kurgulanmasının önemine dikkat çekti ve bu ko

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Trafik Eğitim Parkı, içerisinde engelli parkuru da bulundurması yönüyle İstanbul ilçe belediyeleri arasında ilk olma özelliği taşıyor. Trafik Eğitim Parkı hizmet verdiği 9 yıl boyunca 1400’e yakın özel gereksinimli çocuğa trafik.

Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor

Yaşar Kemal'in yetiştiği Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Yaşar Kemal onuruna edebiyat festivali düzenleniyor. Festival kapsamında çok sayıda yazar okurlarıyla buluşacak. Söyleşiler ve imza günleri düzenlenecek...

Genç Başkan Çaykara, Sıkı Takip Ediyor

Park ve Bahçeler Müdürü Emre Remzi Gürşen, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Hakan Durmaz, Fen İşleri Müdürü İsmail Kurtuluş, Veteriner İşleri Müdürü Pervin Kırmızı, Zabıta Müdürü Tezcan Aykaç eşlik etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.