Tarih: 01.01.0001 00:00 3449

Modern Psikoloji İle Eğitim Bilimleri Anlatıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Beykent Üniversitesi işbirliğinde PDR ve Özel Eğitim Günleri Büyükçekmece Şehit Münir Alkan Fen Lisesi’nde gerçekleştirildi. Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Ara

Modern Psikoloji İle Eğitim Bilimleri Anlatıldı

Modern Psikoloji İle Eğitim Bilimleri Anlatıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Beykent Üniversitesi işbirliğinde PDR ve Özel Eğitim Günleri Büyükçekmece Şehit Münir Alkan Fen Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Silivri, Çatalca, Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar ilçeleri RAM müdürlerinin yanı sıra okullarda çalışan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler ile Özel Eğitim Öğretmenleri katıldılar. Etkinlik 21- 27 Aralık 2019 tarihlerinde uzman konukların verdiği seminerleri, atölye çalışmalarıyla devam etti. Programda akademisyen ve uzman hocalar tarafından 10 seminer ve 24 atölye çalışması yapılarak katılım belgeleri verildi.

“Modern Psikolojide ve Eğitim Bilim”

Açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, modern psikolojide ve eğitim bilimlerinde hazır buluşçuluğa değinerek “ Her şey yerinde, tadında, zamanında güzeldir. Modern psikolojide ve eğitim bilimlerinde biz buna hazır buluşçuluk diyoruz. Yani her öğrenci bunu deneyimleyerek olgunlaşma seviyesine ulaşır. Sizler bu hususun kaptanları ve kılavuzlarısınız. Çocuklarımız postmaodern kapitalizmin neoliberal kuşağında her şeye o kadar kolay ulaşabiliyor ki onlara bazen ulaşmamızı güçleştirebiliyor.

“Hassas Konu Olmalıdır”

Ellerimizin ve Gönüllerimizin Değindiği Hassas Konu Olmalıdır diyen Uygun,  “Hepimizin ne kadar hassas ve makul bir konuya değindiği bilinmelidir. Zira gücümüz üzerine sanat icat ettiğimiz kesim gerçekten olabildiğince hassas ve asla üzerinde hata yapma riskini kabul etmeyecek bir kitledir. Bu nedenle özellikle özel eğitim veren arkadaşlarıma bunu söyleyerek devam etmek istiyorum. Özel eğitim arkadaşlarımın, gerçekten yaptıkları işi nasıl bir mana kökü getirdikleri bizim için önemli bir emek işidir. Onlardan çok şey beklediğini ifade eden Uygun, “bütün öğretmenlerimizin üstlenmiş olduğu kadar siz yöneticilerin rolü de bizim için çok etkilidir. Aslında bireyin hem manen, hem ahlaken inşası hem de dezavantajlı kesimlerin normal bir süre içerisinde normalleştirilmesi sizlerin doğru yaklaşımlarıyla mümkündür”

 “Biz Bir Araya Gelmeliyiz”

 Çalıştaylarla, üstatlarla bu işi hem eğitim, hem de bilimsel yönden nasıl yapmalıyız ve analiz edebiliriz. Hocalarımızın bu konuda bilgi ve tecrübelerini dinlemeli, fikir alışverişinde bulunmalıyız çünkü bizim işimiz özveriyle heyecanla doğru zamanda Özel eğitim konusunda hepimizin sağduyulu olması gerekir” dedi.

 

“Altı İlçeyi Kapsadı”

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü PDR ve Özel Eğitim Günleri konulu çalıştay Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti. Konu ile ilgili gazetemize bilgi veren RAM Müdürü Hayrullah Can, Büyükçekmece rehberlik araştırma merkezi olarak, İstanbul genelinde 5 bölgede yapılması hedeflenen programın ilkine 6 ilçeyi kapsayan kısmı organizasyonunu üstlenerek sürece ev sahipliği yaptık. Bu çalışma psikolojik danışmanlarımızı ve özel eğitim öğretmenlerimizi kapsıyor. Mesleki gelişmelerinde bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedik” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.