Tarih: 06.04.2023 15:03

Müezzin Feci Şekilde Darp Edildi

Facebook Twitter Linked-in

BİR DERNEK TERÖRÜ DAHA

MÜEZZİN FECİ ŞEKİLDE DARP EDİLDİ

İstanbul Beyoğlu Akşemsettin Camii müezzin kayyımı Hanifi Çil hocamız 05 Nisan Çarşamba günü menfur bir saldırıya uğradı.Teravih namazını kıldırmak üzere evinden ayrılan hocamıza sokakta pusu kuran cami dernek yönetim kurulu üyesinin oğlu ve iki arkadaşı, Hanifi Çil hocamızı feci şekilde darp etmişlerdir. Yüzünde ve vücudunun çeşitli bölgelerinde ciddi yaralanmalar oluşan hocamız hastaneye kaldırılmış, darp raporu almış ve karakola giderek kendisini darp edenlerden şikayetçi olmuştur. 

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, aylar önce o camiyi ziyaret etmiş, dernek başkanı ve yönetim kurulunun din görevlileri üzerinde uyguladıkları baskıyı bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurmuştu. Olacakları tahmin eden Hanifi Çil hocamız il ve ilçe müftülüğüne dilekçe vererek can güvenliğinin olmadığını ve ivedilikle yer değişikliği yapılmasını talep etmişti. Hocamızın bu talebi maalesef karşılık bulmamış ve bunun sonucu olarak bu menfur olay yaşanmıştır.

 

Mil-Diyanet Sen olarak sürekli ‘Dernek Terörü’ olarak adlandırdığımız bu sorun bir türlü çözülemedi. Din görevlilerimiz, maalesef bu derneklerin insafına terk edilmiş durumdadır. Yüzlerce din görevlimiz dernek yöneticileri tarafından ya darp edilmiş ya da iftira atılarak yer değişikliğine maruz bırakılmıştır.

Çözüm oldukça basit olup; Gençlik ve Spor Bakanlığında olduğu gibi cami ve Kur’an kursu derneklerinin tamamı Diyanet İşleri Başkanlığına bağlanmalıdır. Tüm cami ve Kur’an kursu dernekleri müftülüklere ve Diyanet’e karşı sorumlu olmalıdır. İçişleri Bakanlığıyla imzalanacak bir protokolle bu sorun mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır.

 

Mil-Diyanet Sen olarak Hanifi Çil hocamıza yapılan bu saldırının takipçisi olacağımızı, mahkeme kararıyla saldırganların ceza almaları için gerekli çabayı göstereceğimizi ifade ediyoruz. Mübarek ramazan ayında Hanifi Çil hocamıza yapılanı kınıyor, kendisine “geçmiş olsun” diyor ve acil şifalar niyaz ediyoruz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —