Muğla İki Yeni Sosyal Merkez
Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara yönelik sosyal hizmet yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Yatağan ilçesinde iki önemli merkez hizmete açıldı: Yeşilbağcılar Sosyal Hizmet Merkezi ve Yatağan Kadın Yaşam Merkezi.
Açılış töreni, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Törene Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, CHP İl Başkanı Zekican Balcı, ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çok Sayıda Hizmet Tek Merkezde Buluştu
Mülkiyeti Yatağan Belediyesi’ne ait olan Yeşilbağcılar Hizmet Binası, alınan meclis kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilerek sosyal hizmet merkezine dönüştürüldü. Yeni merkezle birlikte farklı yaş gruplarına ve ihtiyaçlara yönelik birçok hizmet tek çatı altında sunulmaya başlandı.
Yatağan Belediyesi ile iş birliği içinde hayata geçirilen merkezde engelli bireyler ve ailelerine yönelik özel destekler ön planda yer alıyor. “Engelli Ailelerine Kısa Mola Merkezi”, “Engelli Nakil Hizmeti”, “Kırsaldaki Çınarlar Projesi”, “Sosyal Hizmet Atölyesi”, “Ergoterapi Merkezi” ve “Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi” gibi birçok alanda hizmet verilecek.
Kadınlar İçin Destek Ve Dayanışma Merkezi
Yatağan Kadın Yaşam Merkezi ise kadınların sosyal yaşama daha aktif katılımını sağlamak, kadın emeğini desteklemek ve istihdam olanaklarını artırmak amacıyla hizmete açıldı. Merkezde kadınlara yönelik mesleki ve beceri atölyeleri ile psikolojik ve hukuki danışmanlık gibi destekler sunulacak.
Engelli Ailelerden Hizmetlere Yoğun Teşekkür
Açılışta söz alan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Kısa Mola Merkezlerinden faydalanan engelli aileleri temsilen konuşan Nuran Bato, şu ifadeleri kullandı:
“Bu hizmeti bizlere sunduğu için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim. Kısa Mola ve Ergoterapi hizmetine ulaşmamız zordu ama artık çocuklarımızın sosyalleşeceği bir merkezimiz oldu. Bu hizmete ulaşabilmek bizim için çok önemli. Tüm aileler adına yürekten teşekkür ederim.”
Haber: Fehmi Serdar Gürler
HABER: NEZİR KARAYÜN - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Teşkilat Başkanı Musa Ertugan tarafından Antalya’da düzenlenen iftar programı öncesinde Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu Müdürü Mehmet Albayrak’ı ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Akif Manaf, doğanın korunması ve sürdürülebilir yaşam modeline katkıları nedeniyle Geppetto Restorasyon tarafından Doğayla Barış Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, çevreye duyarlı projeleri nedeniyle verildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Gelir Vergisi Kanunu’nun geçici 67’nci maddesi kapsamında menkul kıymetler, diğer sermaye piyasası araçları, mevduat faizleri, repo gelirleri ve katılım bankalarından elde edilen kazançların vergi geliyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Eğitimden Haberler imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Emlak Konut Mimarsinan Lisesi Müdürü Hikmet Aras’ı makamında ziyerek etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt Belediyesi’nin öğretmenlere özel düzenlediği iftar programında konuşan Başkan Vekili Can Aksoy, ilçeye ilk öğretmenevinin kazandırılacağını açıkladı.
Karayün okul ziyaretleri kapsamında Büyükçekmece Çakmaklı Cumhuriyet İlk ve Ortaokuluna anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Okul Müdürü Zeki Borcekli’yi makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Marmara Nakliyeciler Derneği Başkanı Halil Kanat, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dernek üyelerini ve Beylikdüzü protokolünü iftar programında ağırladı.
Ramazan genelgesi etrafında oluşan tartışmalara dikkat çeken Maarif Platformu, eğitimde milli duruşun korunması için iç cephe vurgusu yaptı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Arzuoğlu, Ramazan ayı etkinliklerinin “Maarifin Kalbinde Ramazan” temasıyla ilçedeki okullarda devam ettiğini açıkladı.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı usta gazeteci Nezir Karayün, Beylikdüzü Abidin Nesimi Fatinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Özer Öztop’u makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk müziğinin hafızalara kazınan eserlerinden “Aldatıldık”, bu kez farklı bir anlayışla dinleyici karşısına çıktı.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Mesleki Teknik Bölümü’nden sorumlu Şube Müdürü Alper Bayram’ı ziyaret etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.