Netanyahu’nun TBMM'de kınanan ABD Kongresinde konuşması 'Resmi'leşti

Netanyahu’nun TBMM'de kınanan ABD Kongresinde konuşması 'Resmi'leşti

GÜNCEL 28.07.2024 16:54:05 0
Netanyahu’nun TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda İsrail Başbakanı Netenyahu’nun ABD Kongresi’ne hitabı üzerine kabule dilen Meclis Başkanlığı tezkeresi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un imzasını taşıyan tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tezkerede şu ifadeler yer aldı:

“Filistin’de on yıllardır devam eden haksız işgal ve ağır hukuk ihlallerini, Gazze’deki acımasız bir etnik temizlik kampanyasıyla eşi benzeri görülmemiş bir boyuta taşıyan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ABD Kongresine hitabı tarihe bir utanç tablosu olarak geçmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu demokratik ayıbı esefle karşıladığımızı ilan ediyoruz.

Gazze’de on ay içinde çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 40 bin sivil katledilmiştir. Yaşam alanları kasıtlı olarak tahrip edilen iki milyon Gazzeli yerlerinden edilmiştir. Hayatta kalabilenler, her türlü insani yardımın engellendiği dar bir bölgede açlık ve hastalıklar karşısında yaşam mücadelesi vermektedir. Gazze’deki insani trajedi her geçen gün derinleşirken, Batı Şeria’daki işgalci şiddeti de tırmanmakta; Filistinlilerin canına ve mülklerine yönelik saldırılar hız kazanmaktadır.

Bu tablonun baş mimarı olan eli kanlı bir savaş suçlusunun, demokrasi ve insan hakları savunuculuğunu kimseye bırakmayan bir ülkenin müşterek meclisinde alkış ve tezahüratlar eşliğinde konuşturulması sadece demokratik bir ayıp değil, aynı zamanda hukuka, her türlü insani ve ahlaki değere karşı talihsiz bir meydan okumadır.

Demokratik bir kurumun, İsrail’in sınır tanımayan saldırganlığını dizginlemek yerine büyük insanlık suçlarının faillerine güç ve cesaret veren yalanlarla dolu bir sahne şovuna alet olması esef vericidir.

Buna mukabil, Kongre binasının içinde ve dışında maşeri vicdanın sesi olanların gösterdiği tavrı son derece kıymetli buluyor, şaibeli bir ismin parlamentolarında konuşturulmasına cesaretle karşı çıkarak oturuma katılmayan sağduyu sahibi Kongre üyelerini de takdirle karşılıyoruz.

Tüm insanlığın başından itibaren tanık olduğu soykırıma varan katliamın ve açık savaş suçlarının üstünü örtmeye Netanyahu’nun yalana dayalı şovu yetmeyecektir.    

Başta ABD Kongresi olmak üzere İsrail üzerinde siyasi etki sahibi olan bütün karar alıcıları, Gazze’de akan kanı durdurmak için etkili tedbirler almaya, acil bir ateşkes için İsrail üzerindeki siyasi baskıları artırmaya ve işlenen vahim suçlar sebebiyle hesap verebilirlik çabalarına destek olmaya davet ediyoruz.

Savaş suçlularının konuşacakları yer, parlamento kürsüleri değil, uluslararası mahkemelerde sanık sandalyesidir.”

Şahin, Eğitime Yapılan Her Yatırım Geleceğe Işıktır

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.

Yürekleri Isıtan Gönül Köprüsü

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.

Şahin, Eğitime Yapılan Her Yatırım Geleceğe Işıktır

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.

Karayün; Yerel Basın Sessiz Kalırsa Türkiye Körleşir

AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.

Karayün; Yerel Basın Öldü! Dijital Sesimiz Kısılmasın…

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.

Balkanlı’dan Aksal’a “97 Bin TL” Tepkisi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.

Aksal: "Selimiye Camii Ramazan’da Tamamen Açılıyor"

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.

Edirne AK Parti Teşkilatına Rekor Katılım

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.

Cebi’den Yeni Yılında Hukuk, Adalet ve Umut Temennisi / GÖRÜNTÜLÜ HABER

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Tunç; Türkiye Dış Politikası Güçlere Göre Değil Hukuka Göre Belirlenir

HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.

Yoğun Kar Yağışına Karşı Türkiye Tek Yürek

HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.

Mevlana Rüzgarı Esti

Fransa'da Mevlana rüzgarı esti

İstanbul'da kültür sanat etkinlikleri devam ediyor

İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor

Minik Yetenekler yeni Yılı Sahneye Taşıdı

Bursalı minik yetenekler yeni yılı sahneye taşıdı

Mustafa Gevrek’ten 2026 Yılı Mesajı

AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.