TBMM Genel Kurulu'nda İsrail Başbakanı Netenyahu’nun ABD Kongresi’ne hitabı üzerine kabule dilen Meclis Başkanlığı tezkeresi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
ANKARA (İGFA) - TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un imzasını taşıyan tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tezkerede şu ifadeler yer aldı:
“Filistin’de on yıllardır devam eden haksız işgal ve ağır hukuk ihlallerini, Gazze’deki acımasız bir etnik temizlik kampanyasıyla eşi benzeri görülmemiş bir boyuta taşıyan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ABD Kongresine hitabı tarihe bir utanç tablosu olarak geçmiştir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu demokratik ayıbı esefle karşıladığımızı ilan ediyoruz.
Gazze’de on ay içinde çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 40 bin sivil katledilmiştir. Yaşam alanları kasıtlı olarak tahrip edilen iki milyon Gazzeli yerlerinden edilmiştir. Hayatta kalabilenler, her türlü insani yardımın engellendiği dar bir bölgede açlık ve hastalıklar karşısında yaşam mücadelesi vermektedir. Gazze’deki insani trajedi her geçen gün derinleşirken, Batı Şeria’daki işgalci şiddeti de tırmanmakta; Filistinlilerin canına ve mülklerine yönelik saldırılar hız kazanmaktadır.
Bu tablonun baş mimarı olan eli kanlı bir savaş suçlusunun, demokrasi ve insan hakları savunuculuğunu kimseye bırakmayan bir ülkenin müşterek meclisinde alkış ve tezahüratlar eşliğinde konuşturulması sadece demokratik bir ayıp değil, aynı zamanda hukuka, her türlü insani ve ahlaki değere karşı talihsiz bir meydan okumadır.
Demokratik bir kurumun, İsrail’in sınır tanımayan saldırganlığını dizginlemek yerine büyük insanlık suçlarının faillerine güç ve cesaret veren yalanlarla dolu bir sahne şovuna alet olması esef vericidir.
Buna mukabil, Kongre binasının içinde ve dışında maşeri vicdanın sesi olanların gösterdiği tavrı son derece kıymetli buluyor, şaibeli bir ismin parlamentolarında konuşturulmasına cesaretle karşı çıkarak oturuma katılmayan sağduyu sahibi Kongre üyelerini de takdirle karşılıyoruz.
Tüm insanlığın başından itibaren tanık olduğu soykırıma varan katliamın ve açık savaş suçlarının üstünü örtmeye Netanyahu’nun yalana dayalı şovu yetmeyecektir.
Başta ABD Kongresi olmak üzere İsrail üzerinde siyasi etki sahibi olan bütün karar alıcıları, Gazze’de akan kanı durdurmak için etkili tedbirler almaya, acil bir ateşkes için İsrail üzerindeki siyasi baskıları artırmaya ve işlenen vahim suçlar sebebiyle hesap verebilirlik çabalarına destek olmaya davet ediyoruz.
Savaş suçlularının konuşacakları yer, parlamento kürsüleri değil, uluslararası mahkemelerde sanık sandalyesidir.”

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçe halkının toprakla olan bağını kuvvetlendirmek ve komşuluk hukukunu canlandırmak adına hayata geçirilen Hobi Bahçeleri’nde 7. dönem kura heyecanı yaşandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii, restorasyonun ardından arafe günü ikindi namazıyla yeniden ibadete açıldı; vatandaşlar hasretle camiye akın etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar olarak Ramazan ayı öncesinde temel gıda ürünlerindeki fiyat hareketlerini yakından inceledik.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz, Başkan Vekili Önder Güzelarslan ve beraberindeki vakıf yöneticileri, Esenyurt’ta görev yapan Manisalı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.