HABER / NEZİR KARAYÜN - “İstanbul Fuat Sezgin Bilsemden Artı Bir Zenginlik” adlı proje TÜBİTAK ve İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği, Marmara Üniversitesi desteği ile gerçekleştirildi.
Öğrencilere Yeni Fırsatlar Sunuldu
HABER / NEZİR KARAYÜN - TÜBİTAK ve İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği, Marmara Üniversitesi desteği ile gerçekleştirilen “İstanbul Fuat Sezgin Bilsemden Artı Bir Zenginlik” adlı proje, 15-18 Ekim tarihlerinde İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde başarıyla uygulandı. Proje, özel gereksinimli bireylerin bilim ve sanat etkinlikleri ile zenginleştirilmiş keşif ve öğrenme süreçlerini desteklemeyi amaçladı.
AÇILIŞTA KATILIMCILAR BİR ARAYA GELDİ
Projenin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Hamlesi Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Hanefi Alper Alkaç, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan, İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülşen Özer ve birçok kıymetli akademisyen, kurum müdürü ve eğitmen katıldı. Tübitak 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı’nın 2023 çağrısı kapsamında desteklenen proje, Marmara Üniversitesi işbirliği ile 4 gün boyunca sürdü.
BİLİM VE SANATLA BİREYSEL GELİŞİME KATKI
Proje süresince Down sendromlu öğrencilere alanında uzman akademisyenler ve eğitmenler tarafından hazırlanan bilimsel ve sanatsal etkinlikler sunuldu. Katılımcı öğrenciler, yaratıcı düşünme ve öğrenme süreçlerini zenginleştirerek, hem bireysel hem de sosyal gelişimlerini destekleyen bir deneyim yaşadılar. Bu proje, özel gereksinimli bireylerin bağımsız ve aktif yaşamlarını destekleyen fiziksel ve sosyal ortamlara katılımını kolaylaştırmayı da hedefliyor.
TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATILMASI AMAÇLANIYOR
Proje yürütücüsü İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Berna Bengül Bursalıoğlu, projenin temel hedeflerinden bahsederek, özel gereksinimli bireylere yönelik bilimsel uygulamaların yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, toplumda kapsayıcı bir yaklaşım geliştirmeyi ve bu alandaki uzmanlar arasında işbirliği ile bilgi paylaşımını artırmayı amaçladıklarını belirtti. Proje uzmanları Dr. Öğr. Üyesi Oktay Aydın, Taner Başaran, Ayşe Kalkan Cingi, Damla Arda Oğuz ve Muhammed Şen de, Down sendromlu çocuklarla çalışarak toplumsal farkındalık oluşturma yolunda önemli adımlar atılacağına inandıklarını ifade ettiler.
BİR ZENGİNLİK PAYLAŞILDI
Proje, bilim ve sanat ışığı altında keyifli vakit geçiren Down sendromlu öğrencilerin yaşadıkları Bilsem deneyimiyle kendilerine zenginlik katmalarını sağladı. Katılımcılar, projede edindikleri bilgileri ve deneyimlerini diğer paydaşlarla paylaşarak, projeye değer kattılar. Proje sonunda tüm eğitmenler ve katılımcılar, ilerleyen aylarda başka projelerde buluşma dileğiyle projeyi sonlandırdılar.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.