Öğretmenlerin Sanatsal Bakış Açısı Ödüllendirildi
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Öğretmen Gözüyle" temalı fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen yarışmada, öğretmenlerin sanatsal perspektiflerini ve duygusal inceliklerini yansıttıkları eserler ödüllendirildi. 81 ilde görev yapan öğretmenlerin katıldığı yarışmada, 687 eser arasından dereceye giren ilk üç fotoğraf ile üç mansiyon ödülü kazanan eser belirlendi. Ödüller, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.
“YARIŞMA SONUÇLARI VE DERECELER”
Yarışmada, Bingöl'den Sınıf Öğretmeni Serhat Bürke’nin eseri birincilik ödülüne layık görüldü. Ankara’dan İngilizce Öğretmeni Arzu Özkan ikinci olurken, İstanbul’dan Sınıf Öğretmeni Seda Akça üçüncülük ödülünü kazandı. Mansiyon ödülleri ise Tekirdağ’dan Sınıf Öğretmeni Berat Arıbaş, Erzurum’dan Sınıf Öğretmeni Oğuzhan Demirtaş ve Bingöl’den Serhat Bürke’nin farklı bir eseri arasında paylaşıldı. Yarışmanın amacı, öğretmenlerin sanata olan duyarlılığını artırmak ve eğitimcilerin gözünden hayatın inceliklerini topluma aktarmaktı. Bakanlık yetkilileri, bu tür etkinliklerin öğretmenlerin sanatsal becerilerini teşvik ederek toplumun kültürel zenginliğine katkıda bulunduğunu ifade etti.
“ESERLERİN ÖDÜL TÖRENİ ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE”
Öğretmen Gözüyle temalı yarışmada dereceye giren eser sahipleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü programında düzenlenecek törenle ödüllerini alacak. Program kapsamında eserler sergilenecek ve katılımcılar, öğretmenlerin sanatsal bakış açılarını daha yakından görme fırsatı bulacak. Yetkililer, yarışmanın öğretmenlerin mesleki birikimlerini farklı alanlarda ifade etmelerine imkân tanıdığını belirterek bu tür etkinliklerin devam edeceğinin sinyalini verdi.
Haber: Nezir Karayün
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Büyükçekmece’de İlköğretim Haftası açılışı Yalçın Çiftçioğlu İlkokulu’nda gerçekleşti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - İstanbul Valisi Davut Gül, Ruhi Sarıalp Spor Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.
İstanbul Çermikliler Dernek Başkanı Sabri Akay ve İstanbul’da yaşayan bir grup hayırsever tarafından Diyarbakı Çermik'teki 500 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye yardımı yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Eğitim-Bir-Sen Büyükçekmece İlçe Teşkilatı, Hayriye Duruk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen geniş katılımlı toplantıda bir araya geldi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’da yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması giderek derinleşiyor.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında sabah saatlerinde önemli bir gelişme yaşandı.
İstanbul krizine 'Özel' sert tepki! Gürsel Tekin'den dürüstlük çağrısı!
Ordu Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine ulaşım desteği
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.