Okullar İçin Güvenlik Seferberliği…
"ÖĞRENCİLERİMİZİN HUZURU HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR"
Giresun’da 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Giresun Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Alpaslan Altınışık, çocukların güvenliği için tüm kurumların el birliğiyle hareket edeceğini vurguladı. Altınışık, “Bizim için en kıymetli olan çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim almasıdır. Okulda, serviste, sokakta ve okul çevresinde tek bir öğrencimizin bile risk altında olmasına asla müsaade etmeyiz,” diyerek kararlılık mesajı verdi.
"OKUL ÇEVRELERİNDE SIFIR TOLERANS"
Toplantıda okul çevrelerindeki denetimlerin artırılması, trafik güvenliğinin en üst seviyeye çıkarılması ve öğrencilerin her türlü olumsuzluktan korunması konuları ele alındı. İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda emniyet, jandarma ve milli eğitim birimlerinin koordineli çalışmasının hayati önem taşıdığı vurgulandı. Vali Yardımcısı Altınışık, “Okul çevrelerinde asla boşluk bırakmayacağız. Denetimler aralıksız sürecek, çocuklarımızın güvenliğini tehdit eden hiçbir duruma göz yumulmayacak,” ifadelerini kullandı.
"TÜM KURUMLAR SAHADA, TÜM GÖZLER ÇOCUKLARIMIZDA"
Toplantıya Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Giresun Şubesi temsilcileri katıldı. Ayrıca okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve servis taşımacılığı temsilcileri de görüş ve önerilerini paylaştı.
Emniyet ve jandarma birimleri okul çevrelerindeki asayiş ve trafik uygulamaları hakkında sunum yaparken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de okul içi güvenlik ve eğitim süreçlerine ilişkin bilgileri aktardı.
"SERVİSTEN KANTİNE KADAR TAM DENETİM"
Toplantı sonunda öğrenci servislerinin denetlenmesi, okul kantinlerinin kontrolü, metruk binaların tespiti ve uyuşturucu ile mücadele gibi birçok konuda kararlı adımlar atılacağı belirtildi.
Vali Yardımcısı Alpaslan Altınışık, “Biz bu şehri çocuklarımız için güvenli bir eğitim yuvası haline getirmek zorundayız. Bu sorumluluk hepimizin omuzlarındadır,” diyerek sözlerini tamamladı.
Anahtar: Giresun’da okullar güvenli mi, Alpaslan Altınışık okul güvenliği açıklaması, Giresun Valiliği eğitim güvenliği toplantısı, Giresun ikinci dönem tedbirleri neler, Alpaslan Altınışık öğrenci güvenliği mesajı,
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Maarif Modeli Destekleme Projesi” kapsamında Çocuk Edebiyatı Fuarı’nda güçlerini birleştiriyor.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine güven ve huzur içinde başlanması için önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ateşkes söylemlerine rağmen Gazze’de hayatın en ağır şartlarda devam ettiğini söyledi.
Çocuklarımızın sporla büyümesini, özgüven kazanmasını ve hayata daha güçlü hazırlanmasını istiyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanlığı olarak icra ve iflas işlemlerinde şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için satış ilanlarına ilişkin parasal limitleri güncelledik.
HABER MERAL ÇETİN/ ANTALYA - Alanya’da tapu işlemleriyle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Aydın Başoğlu, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.
Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı, siyasetçi ve iş insanı Mustafa Erken, gazetemize yaptığı kapsamlı açıklamada İstanbul’un çeper mahallelerinde büyüyen krizin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki tüm çocukları ve aileleri kucaklayan büyük bir sevgiyle seslenerek yarıyıl tatilini adeta bir bayram havasına çevirdiklerini dile getirdi.
Sömestir tatiline giren çocuklarımız için adeta bir bayram havası estiriyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Yarıyıl Çocuk Spor Şenliği, tatildeki çocuklara hem eğlenceyi hem de sporu bir arada sundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla Vadi Esenyurt Parkı'nda düzenlediği oryantiring turnuvası ile büyük bir heyecan yaşattı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.