Özel Eğitim Kurumları Toplantısına Yoğun Katılım

Özel Eğitim Kurumları Dernekleri Federasyonu öncülüğünde İstanbul Rehabilitasyon Merkezleri Derneği’nin (İSREM)’in düzenlediği Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu 2020-2023 Stratejik Vizyon Planı Ve İstanbul İstişare Toplantısı’n

EĞİTİM 14.09.2019 17:11:27 0
Özel Eğitim Kurumları Toplantısına Yoğun Katılım

Özel Eğitim Kurumları Toplandı

Özel Eğitim Kurumları Dernekleri Federasyonu öncülüğünde İstanbul Rehabilitasyon Merkezleri Derneği’nin (İSREM)’in düzenlediği Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu 2020-2023 Stratejik Vizyon Planı Ve İstanbul İstişare Toplantısı’na yoğun katılım gerçekleşti.

Toplantıda konuşma  yapan Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sayın Yunus Kılıç; “Kurumlar olarak bizlerin yanında olduğunu her zaman htiren İstanbul Milletvekili Sayın Serkan Bayram bey’e, toplantımıza ev sahipliği yapan ve ilerleyen süreçte sektörümüzle ilgili destek sözü veren İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Sn Orhan Albayrak bey’e teşekkür ederiz.  Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği ve tüm katılımcılara bizi bu toplantıda yalnız bırakmayan yoğun katılım ile çoşku katan İstanbul’un sektör temsilcilerine şükranlarımızı sunarız. “

Kılıç, “Özel Eğitim Kurumları Federasyonu olarak; ülkemizde Özel Gereksinimli bireylere daha nitelikli eğitim vermeyi, kurumlarımızın yerelde yaşadıkları sorunları yerinde tespit edip, çözüm odaklı çalışmayı, özel eğitim de  Dünyada  örnek teşkil edecek bir ülke  olmayı arzuluyoruz. Bu toplantılar vesilesiyle birlikte daha güzel işler başaracağımıza inanıyorum. Öğrenci, veli, öğretmen ve kurumların hakları en başta bakanlığımızın güvencesinde olup, federasyonumuzun da merkezinde ve takibindedir. Hiç kimsenin hiç kimsenin hakkına girmesine müsaade etmeyeceğiz. Gerek eğitim alan çocuklarımız,  çalışan personel hakları hususunda gereken neyse biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız ” Diye konuştu.

Kılıç’tan sert uyarı

Federasyon Başkanı Kılıç, tüm rehabilitasyon merkezlerine uyarılarda bulundu. Hiçbir üyenin etik kurallar dışına çıkmaması gerektiğini, nitelikli eğitim - öğretim konusunda herkesin hassas olması ve çocuk merkezli eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda işini düzgün yapmayan etik kuralları ihlal eden kurumların üyelikten ihraç edileceğinin ve kendi göbeğimizi önce kendimiz keseceğiz deyip,’’ altını çizdi.

Başkandan öğretmenlere de uyarı!

Sosyal medya üzerinden gruplaşarak kurumlarımızı karalayan, kötüleyen ve töhmet altında bırakıp zarar vermeye çalışan öğretmenlere de uyarılarda bulunan

 Kılıç; “ Federasyon olarak 1000 üyemiz mevcut. Binlerce özel gereksinimli evladımıza hizmet etmekteyiz, ve inanıyorum ki hepimiz bu geminin içindeyiz. Kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok. Burada öğretmenlerimizin üzerine düşen görevde karalama politikası yapmadan kendi görevlerini başarıyla yerine getirmektir. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de tüm değerli hocalarımız sergileyeceği duruşu da başarıyla bizlere sergileyecektir.” Bizde federasyon olarak öğretmen öğrenci ve rehabilitasyon merkezlerinin yanındayız dedi.

Batur’dan Esenyurt’a Ziyaret

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürü Malik Ejder Batur, Esenyurt’a önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sami Aksu, İlçe Başkanı Oldu

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - TRT İstanbul Radyosu’nda uzun yıllar ses sanatçısı olarak görev yapan ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunu olan Türk halk müziği sanatçısı Sami Aksu, siyasete adım attı.

Postacı: Yoğun Talep Gurur Verici Ama Zorlayıcı

Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, 2025-2026 eğitim öğretim yılıyla ilgili, Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e bilgiler veren Postacı,

Moto-Kuryeler Artık Kayıt Altında

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 15 Mayıs 2025’te yapılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği değişikliğiyle birlikte moto-kuryeler artık resmi olarak mevzuata dâhil oldu.

Kocaeli Zabıtası'ndan okul kantinlerine sıkı takip

Kocaeli Zabıtası'ndan okul kantinlerine sıkı takip

Avrupa Hareketlilik Haftası’na Eskişehir’de AB desteği

Avrupa Hareketlilik Haftası’na Eskişehir’de AB desteği

Çetin, Üzgünüz Ama Mutluyuz…

Beylikdüzü’nün en çok tercih edilen okullarından biri olan Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu, 2025-2026 eğitim öğretim yılına hızlı bir başlangıç yaptı.

Eğitimde Göz Dolduran Başarılar…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Esenyurt, eğitim alanında yakaladığı başarılarla adından söz ettiriyor.

Hayatını Kader Mahkûmlarına Adayan Adam

Kader Mahkumları Derneği Genel Başkanı Necdet Yüksel, Adom Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Karayün ile bir araya geldi.

Tarihi Eserler Yurtdışına Kaçırıldı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Türkiye'den Almanya'ya giden tırda 1.871 parça tarihi eser, Bulgaristan gümrüğünde yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar yolcusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar yolcusu

Başpehlivan Pala, Oldu…

Edirne’nin İpsala ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenen İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında yapılan Kel Aliço Anma Yağlı Güreşleri, hem büyük heyecana sahne oldu hem de güreşseverleri tribünlere çekti.

Coşkulu Çocuk Şöleni ve Maratonu

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar, bu hafta sonu tam anlamıyla çocukların şenlik alanına döndü! Bağcılar Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlendi.

Hayvan Dostlarından Belediyeye Sert Tepki

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Toplumsal Yaşam ve Eşitlik Derneği Genel Başkanı Vildan Yazar Ülgenoğlu ve beraberindeki hayvanseverler, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'i eleştirdi.

Dünyanın En Büyük Enerji Buluşmalarına Türk Damgası

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN – ADOM AJANS - Dünyanın en büyük enerji buluşmalarından biri olan Gastech 2025, bu yıl İtalya’nın Milano kentinde düzenlendi. Fuara Türkiye’den de yoğun bir katılım gerçekleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.