Özel’den Sahipsiz Hayvan Yasasına Revizyon Çağrısı

HABER / YHA / NEZİR KARAYÜN - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında sahipsiz hayvanlara yönelik mevcut düzenlemeleri eleştirerek, hükümete yasa değişikliği çağrısında bulundu.

GÜNCEL 11.03.2025 18:12:19 0
Özel’den Sahipsiz Hayvan Yasasına Revizyon Çağrısı

Özel’den Sahipsiz Hayvan Yasasına Revizyon Çağrısı

HABER / YHA / NEZİR KARAYÜN - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında sahipsiz hayvanlara yönelik mevcut düzenlemeleri eleştirerek, hükümete yasa değişikliği çağrısında bulundu. Özel, yürürlükteki düzenlemenin ne insanlar ne de hayvanlar için yeterli koruma sağladığını belirterek, "Bu yasa ne hayvana ne de insana sağlık ve huzur verecek bir yasa. Tutulacak tarafı yoktur." dedi.

"YENİ RANA BEBEKLER ÖLMEDEN ÖNLEM ALINMALI"

Konuşmasında sahipsiz hayvan saldırılarının yol açtığı trajik olaylara da değinen Özel, 7 Mart'ta Konya'da sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 2 yaşındaki Rana bebeği ve Erzurum'da benzer bir saldırıya uğrayan 10 yaşındaki çocuğun durumunu hatırlattı.

"Hangi belediye olursa olsun, bu yasa yürürlükte olduğu sürece bu tip olayların yaşanması kaçınılmazdır." diyen Özel, hükümete ve Meclis’e seslenerek, mevcut düzenlemenin yeniden ele alınmasını istedi.

Özel, sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemelerin iptali için geçen yıl Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını belirtti. Ancak sürecin uzamasının riskleri artırdığına işaret eden Özel, "Anayasa Mahkemesi'nin yasayı iptal etmesini beklemeyin. Gelin, bu meseleyi Meclis'te çözelim." ifadelerini kullandı.

"MECLİS’TE BU YASAYI DÜZELTELİM"

Özel, hükümete çağrıda bulunarak sahipsiz hayvanlar konusunun partiler üstü bir mesele olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

"Hayvanseverleri, hayvan hakları derneklerini, veteriner hekimleri ve sahiplendirme projelerinde başarılı olan yerel yöneticileri Meclis’e davet edelim. Hangi partide olursa olsun, bu alanda iyi uygulamalar yapan belediyelerle birlikte çalışalım ve yasayı yeniden düzenleyelim." diye konuştu.

Özel, sokak hayvanlarıyla ilgili etkin ve insancıl yöntemler geliştirmenin mümkün olduğunu belirterek, başarılı kısırlaştırma ve sahiplendirme projelerinin genişletilmesi gerektiğini söyledi.

"KARTALKAYA YANGINI İÇİN GERÇEK ADALET"

Grup toplantısında sahipsiz hayvan yasasının yanı sıra Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki otel yangınına da değinen Özgür Özel, olayın üzerinden 49 gün geçmesine rağmen kamuoyunun tatmin edici bir açıklama beklediğini söyledi.

Yangının nedenleri ve sorumlularıyla ilgili sürecin takipçisi olacaklarını belirten Özel, "Gerçek adalet için konuyu sürekli gündemde tutmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Özel, konuşmasının sonunda sahipsiz hayvan yasasının revize edilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayarak, iktidarı bu konuda hızlı hareket etmeye çağırdı. "Yeni Rana bebekler ölmeden, yeni trajediler yaşanmadan bu sorunu çözelim." dedi.

Mahalle Muhtarlıkları Tarihe Mi Karışıyor..?

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.

Bakanlık; Ana Sınıfından Liseye Yeni Bir Uygulama Başlattı

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerle iç içe büyümesi, bir toplumun köklerine sadık kalarak yükselmesinin en temel şartıdır.

Halk Eğitimi Merkezinden Türkiye’ye Örnek Başarı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.

Ticari Kazanç Sahipleri İçin Yeni Vergi Rehberi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.

Ramazan Sofralarına Balık Tavsiyesi

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.

BİK Yönetmeliğinde Mali Düzenleme

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.

İstanbul Ticaret Mahkemelerinde Yeni Dönem

HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.

Çebi; Ramazan Manevi Bir Buluşmaya Dönüşecek

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.

Okullarda 11 Günlük Boşluk Tartışması

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.

Gelecek İçin Ortak Akıl Buluşması

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.

Ramazan’da Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.

Ramazan İçin Gönülleri Isıtan Hazırlık

HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.

Hobi Bahçelerinde Kura Heyecanı

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçe halkının toprakla olan bağını kuvvetlendirmek ve komşuluk hukukunu canlandırmak adına hayata geçirilen Hobi Bahçeleri’nde 7. dönem kura heyecanı yaşandı.

Selimiye Camii’nde Hasret Sona Erdi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii, restorasyonun ardından arafe günü ikindi namazıyla yeniden ibadete açıldı; vatandaşlar hasretle camiye akın etti.

Ramazan Öncesi Gıda Fiyatları Ne Durumda?

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar olarak Ramazan ayı öncesinde temel gıda ürünlerindeki fiyat hareketlerini yakından inceledik.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.