PEDALLAR HEM SAĞLIK HEM DE SPOR İÇİN ÇEVRİLDİ
Esenyurtlu çocuklar, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde pedalları hem sağlık hem de spor için çevirdi. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçedeki bisiklet ve yürüyüş yollarını artırarak, Esenyurt’u bir spor şehri yapacaklarını söyledi.
Esenyurt Belediyesinin, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte bisiklet kullanımının önemine dikkat çekilerek farkındalık oluşturuldu. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in başlangıcını yaptığı etkinlikte çocuklar Kaykay Parkı’ndan Vadi Esenyurt Parkı’na kadar sürüş deneyimi yaşadı. Etkinlik sonunda yıl boyunca bisiklet eğitimi alan kursiyerler, madalya ve sertifikalarını Başkan Özer’den aldı. Programda konuşan Başkan Özer, kente bisiklet kültürünü kazandırmak amacıyla pedalları hem sağlık hem de spor için çevirdiklerini söyleyerek, bisiklet kullanımının önemine değindi. Özer, Esenyurt’taki bisiklet ve yürüyüş yollarını artıracaklarının da müjdesini verdi.
“Bisiklet ve yürüyüş yolları yapacağız”
Bisikletin hem doğayı koruduğunu hem de insanı sağlıklı kıldığını belirten Başkan Özer, “Araçlar bir yerden bir yere giderken bizi rahat götürüyor ama doğaya zarar veriyor. Böyle giderse bir süre sonra bu dünya yaşanamaz bir hale gelecek. Bunu korumanın yöntemlerinden biri de bugün gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliktir. Bisiklet hem insanı sağlıklı kılıyor hem de doğaya zarar vermiyor. Fakat Esenyurt’ta bisiklet yolları yok. Bir şehir düşünün ki 1 milyon resmi nüfusu var ama yeterince yürüyüş ve bisiklet yolları yok. Bizim derhal bununla ilgili çalışma yapmamız lazım. Her şey sağlıklı toplum için. Sağlıklı toplumunda temeli sağlıklı çocuklar ve gençlerdir. Bunun yollarından biri de spor yapmaktır. Biz belediye olarak öncelikle halkın spor yapacağı alanlar yapmalıyız. Sonra amatör sporlara öncülük etmeliyiz. Sonra da varsa profesyonellere de katkı sunmalıyız.” diye konuştu.
“Esenyurt’umuzu bir spor şehri yapacağız”
Sağlıklı bir toplum için belediye tesislerinde 29 farklı branşta 35 bin 500 kişiye spor hizmeti verdiklerini ifade eden Başkan Özer şöyle konuştu: “Bunu artıracağız. Herkes çevresindekileri yürümeye, spor yapmaya, bisiklet sürmeye teşvik etsin. Bisikleti hayatımızın bir parçası haline getirelim. Çevreci bir toplum olmamız lazım. Bu toplumun mimarı da kadınlarımızdır. Onların öncülüğünde Esenyurt’u sporun, sanatın ve kültürün başkenti haline getireceğiz. Benim en büyük ideallerimden biri bu. Bundan sonra bu tür etkinliklerimizi daha da artıracağız. İlçemizdeki yürüyüş ve bisiklet yollarını çoğaltarak çocuklarımızı buna teşvik edeceğiz. Sizlerin yardımıyla Esenyurt’umuzu bir spor şehri yapacağız.”
“Belediye Başkanımıza teşekkür ederim”
Etkinlikte çok eğlendiğini söyleyen Emine Sena Gündüz, “Bugün burada toplandık. Belediye Başkanımız güzel bir konuşma yaptıktan sonra bisikletlerimizi sürdük. Burada çok eğlenceli vakit geçirdik. Bisiklet etkinliği bittikten sonra bize madalya dağıttılar. Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’e bu etkinliği gerçekleştirdiği için teşekkür ederim. İnşallah böyle etkinlikler her zaman devam eder” dedi.
“Çocuklarımız çok eğlendi”
Çocuğunu bisiklet günü etkinliğine getiren Zehra Batı ise şöyle konuştu: “Herkesin Dünya Bisiklet Günü’nü kutluyorum. Belediyemize böyle bir etkinliği düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız çok eğlendi. Biz büyükler için de çok güzel bir aktivite oldu.”
Haber: Nezir KARAYÜN
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Yeşilay Beylikdüzü İlçe Başkanlığına atanan Mustafa Sarıtoprak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette yerel basının desteği vurgulandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi’yi makamında ziyaret etti.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - son günlerde e-posta üzerinden yeni bir dolandırıcılık yöntemi türedi.
HABER / DOĞAN VOLKAN MAZMAN / MUĞLA - Muğla’nın tatil cenneti Bodrum’da, ünlü şarkıcı Dilan Çıtak’ın karıştığı trafik olayı hem polis ekiplerini hem de çevredekileri alarma geçirdi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya Belediyesi tarafından yapılan basın açıklamasının, gerçeği tam olarak yansıtmadığı iddia ediliyor.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - 2025 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisinin ikinci taksit ödeme dönemi 1 Temmuz 2025 tarihinde başladı.
HABER / NERMİN AYDIN / İSTANBUL - Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınları hepimizi derinden etkiledi. Ağaçlarımız, ormanlarımız, yaban hayatımız büyük zarar gördü.
Adom Ajans Medya Grup Köşe Yazarı Şirvan Yücel sordu, Nobel Barış Ödülü adayı, dünyaca ünlü yazar Akif Manaf yanıtladı.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanlığı’nda Eylül ve Ekim ayları arasında yapılması planlanan kongre süreci yaklaşırken, siyasi kulisler hareketlenmeye başladı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN – ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin denizlerdeki enerji arama çalışmalarını daha da güçlendirmek için filosuna iki yeni sondaj gemisi daha ekledi.
HABER MERKEZİ / İstanbul’da emekliler geçim sıkıntısına isyan etti. Sessiz yürüyüş, sosyal medyada çığ gibi büyüdü: “Bu hayat bize reva mı?”
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Esenyurt Halk Eğitim Merkezi, teknoloji ve sanatı bir araya getiren özel bir kursla dikkat çekiyor.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM AJANS - Yaz sezonunun rüzgârı Ege’den esti, sahne Alaçatı’da kuruldu, mikrofon ise Gülben Ergen’in elindeydi. Ünlü sanatçı, yazın ilk Alaçatı konserini önceki akşam Şerefe adlı mekânda verdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.