BEYLİKDÜZÜ BÜYÜKŞEHİR HÜSEYİN YILDIZ ANADOLU LİSESİ ROBOTİK TAKIMI GURURLANDIRDI
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOMAJANS - Beylikdüzü Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi, ABD California East Bay Regional Robotik Şampiyonası’nda “Team Spirit Award” ile şampiyonluk elde etti, genel sıralamada üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.
ABD'DEN ŞAMPİYONLUKLA DÖNDÜLER
Beylikdüzü Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi, ülkemizi temsilen katıldığı Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde düzenlenen East Bay Regional Robot Şampiyonasından büyük bir gururla döndü. Gençlerimiz, turnuvada sergiledikleri üstün performansla adeta göğsümüzü kabarttı.
TAKIM RUHUYLA ZİRVEYE ULAŞTILAR
Yarışmaya Rookie (çaylak) takımı olarak katılan öğrencilerimiz, ilk yıllarında olmalarına rağmen Team Spirit Award ödülünü alarak şampiyonluk kazandı. Bununla da yetinmeyen ekip, genel sıralamada üçüncülük ve ayrıca en iyi takım ruhu ödüllerine de layık görüldü.
İSTİKLAL MARŞIMIZ AMERİKA’DA YANKILANDI
Okul Müdürü Yılmaz Yıldırım, yarışma sonunda duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Amerika’da İstiklal Marşımızı dinleten öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Türkiye’ye dönüş yolculuğumuzda uçak içerisinde kaptan pilotun pasta ikramı, bu başarıyı taçlandırdı. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize gönülden teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK
Okul Aile Birliği Başkanı ve üyeleri de büyük başarıya katkı sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Özellikle Okul Müdürü Yılmaz Yıldırım’a, mentor öğretmenler Bilgisayar Öğretmeni Gökhan Şen, Rehber Öğretmen Güzin Sarmaşık ve Fizik Öğretmeni Nalan Yücel’e minnetlerini ifade ettiler.
GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNE TAM NOT
Gençlerin bu tür uluslararası başarılarının sadece okulu değil, tüm ülkeyi gururlandırdığını vurgulayan yetkililer, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki projelerde yer almasının ülkemiz adına büyük önem taşıdığını belirtti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Küçük kız, oyun oynarken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesi polise başvurdu. Olay, “taksirle yaralama” suçu kapsamında değerlendirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutukluluğunun 102. gününde acil ameliyata alınacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.