2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında hizmete başlayan Rosvita- Timur İmrağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nun inşaatına ziyarette bulunan Gürbüz; " Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu spor tesisini ziyarette bulunma amacıyla bugün burada toplandık. Sanayi ve eğitimi bir araya getirmenin en temel noktası olan meslek liselerimizin eğitim kalitesini yükseltmek bizim temel görevlerimizin başında gelmektedir.
"Türkiye'nin üretmekten başka yolu yok"
Eğitimin yanı sıra çocuklarımızın sportif faaliyetleri de onların gelişimi için büyük önem arz eder. İlçede farkındalık yaratmak adına farklı şeyler yapmalıyız. Mesleki Teknik eğitime daha fazla ağırlık vermemiz lazım ki üretim olsun. Türkiye'nin üretmekten başka yolu yok. Petrolümüz, doğalgazımız yok. Dışarıdan alıyoruz. Üretime dayalı çalışmalarımızın temelini liselerde atacağız. Takım halinde çalışmanın ne kadar verim getirdiğinin farkında vardık. Bu konuda da tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
"Dünyanın En Kaliteli Lisesi"
Dünyanın en kaliteli meslek lisesi olacaklarını vurgulayan Rosvita- Timur İmrağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemal Şahin; "Üç sene sonra Dünyanın en kaliteli meslek lisesi olacağız; buna öğretmenlerim ve öğrencilerimle can-ı gönülden inanıyorum" diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti; Yapılan spor salonu 6-7 ay içerisinde faaliyete geçecek. Ek olarak Büyükşehir Belediyesinin de sağladığı katkılarla güzel bir peyzaj çalışması yapılırsa burada hem spor yapılır hem de bilim-ilim üretilen bir kurum haline gelir. Okul, öğrencilerin gözünde kaçılacak bir mekan değil de, yaşanılacak bir mekan haline geldiğinde daha fazla verim alır, ilim ve bilim üretiriz. Hedefimiz bu yöndedir. Bu hususta İstanbul Ticaret Odası'nın vermiş olduğu büyük destekler inşallah bizi hedeflerimize götürecek.
Uluslararası Geçerli Sertifika
Cumhurbaşkanından tutun Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar herkes, ülkenin geleceğinin meslek liselerinde olduğuna inanmış durumdadır, herkesin bir mesleğinin olması açısından meslek liselerinin yeri çok önemli. Artık meslek liselerimizde öğrencilerimize, Dünyanın her yerinde geçerli Europass Mesleki Yeterlilik sertifikası verilmektedir. Bu sertifikalarla mezunlarımız yurtdışında iş imkanı elde etmektedir. Bu da bizi iş garantili okul olma sıfatını veriyor. Bize verilen tüm imkanlar için teşekkür ediyoruz."
Okul müdürüyle masa tenisi oynayan ve öğrencilerle de yakından ilgilenen Gürbüz, öğrenci ve öğretmenlerle anı fotoğrafı çektirerek ziyaretini sonlandırdı.
Ziyarete katılanlar arasında İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Mustafa Büyükdede de yer aldı. Büyükdede, hamiliğin 8 okulla başladığını ve bu sene 15 okul olduğunu, her meslekten 1 okul seçmeye özen gösterdiklerini vurguladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer’in öncülüğünde, Çinli-Türk ortaklığı Tiron A.Ş. dahil üç firmayla Uzunköprü OSB’de,1 firmayla da İpsala OSB' de yatırım sözleşmesi imzalandı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Marmara ve Ege’de sabah saatlerinden bu yana yer yer sarsıntılar hissedildi. Özellikle Kütahya çevresindeki deprem vatandaşları endişelendirdi.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –05.05.2025 tarihinde evlenmek isteyen çiftler Bağcılar’da nikah salonuna akın etti. Günlük ortalamanın neredeyse iki katı nikah kıyıldı.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası’nda çocuklar kıyasıya mücadele etti, eğlenerek öğrendi.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt Belediyesi, yetim ve öksüz çocukları at çiftliğiyle buluşturdu. Çocuklar hem doğayla iç içe bir gün geçirdi hem de atlarla tanışarak unutulmaz anlar yaşadı.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Beylikdüzü Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı, Belediye Başkan Vekili Önder Serkan Çebi başkanlığında gerçekleşti. Gündemde deprem, siyasi gelişmeler ve Başkan Çalık’ın tutukluluğu vardı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay’ın hem yurt içinde hem yurt dışında ihtiyaç duyulan her noktada varlık gösterdiğini vurgulayarak, bu köklü kurumun Türk milletinin gurur kaynağı olduğunu belirtti
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı yeni öğretmenlik kariyer basamakları kılavuzlarıyla birlikte, eğitimde maaş dengesi tartışmaları yeniden gün yüzüne çıktı.
HABER / NAZİR KARAYÜN /ADOM AJANS- İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Erol Karapınar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son dönemde muhalefet temsilcilerine yönelik artan tehdit ve şiddet olaylarına sert tepki gösterdi.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Bursa’da vatandaşlara daha güvenli, modern ve ulaşılabilir bir vergi hizmeti sunmak amacıyla Fomara’da yeni bir hizmet binası devreye alındı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 2025 Türkiye Kupası 2. Ayak Yarışları, Antalya’da büyük bir heyecana sahne oldu.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM AJANS - Enerji sektöründe Türkiye’yi dünyada daha görünür hale getirecek önemli bir gelişme yaşandı
HABER / MEHMET ÜNAL / ADOM AJANS- Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en önemli aktörleri, Adana’da düzenlenen özel bir toplantıda buluştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.