Sakat Artık Yok..!

Yücel, “Her şeyi bir yana bırakalım, özür, çürük, sakat kelimelerinin bile kanunlardan çıkarılması önemli bir adım bence” diyor.

İSTANBUL 26.07.2018 19:56:23 4443 0
 Sakat Artık Yok..!
 
 

Engellerden Kavram Çıkardı

 

Özgüvende Kadere İman Saklı

 

Kendisi de engelli bir isim olan Aliye Yücel, engelliler üzerine kafa yorarken “Kör topal giden bir bilim dalı: Engeloji” kavramını ortaya koydu. Bu kavramın bir anabilim dalı olarak önümüzdeki yıllarda üniversitelerde okutulacağı da iddia ediliyor. Engelli olmak ve özgüven arasındaki bağlantıyı değerlendiren Aliye Yücel, “Bence özgüven kişinin kendini tanıması, kendi özelliklerini, artı ve eksilerini görebilmesidir. Özgüven kişiye hayatla baş edebilme, sorunlarla mücadele, zorluklara dayanma gücü veriyor. Özgüvende aynı zamanda kadere iman saklı” ifadelerini kullanıyor.

 

Bebekliğinde geçirdiği çocuk felci yüzünden engelli olan ve bunu bir avantaj haline getirerek üzerine kafa yoran Aliye Yücel, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gençlik Komisyonu tarafından çıkarılan Sade Soda Dergisi’ne konuştu.

 

Doğru Tanımlamak İstiyorum

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olduğunu ancak kendi döneminde engellilerin öğretmenlik hakkı olmadığı için öğretmenlik yapamadığını söyleyen Aliye Yücel, bu arada çok sevdiği dergilerde yazılar yazdığını, editörlük yaptığını ve yayın dünyasında çalıştığını anlatıyor. Engellilere yönelik çeşitli projelerde yer aldıktan sonra 2011 yılında yazmaya başlayan Yücel, “Engeloji” adını verdiği kavramla ilgili yazılarını halen bloğundan yayınlıyor. Aynı adı taşıyan kitabını da 2014 yılında yayınlanan Yücel, “Maalesef engellilik yanlış biliniyor, engelliler yanlış tanınıyor. Bunu doğru anlatmalıyım diye düşündüm” diyor.

 

Engeller, Engel Değil!

Engellilere özgüven aşılamak için yazan-çizen ve bu işle uğraşan Aliye Yücel, engellerin hayallerine giden yolda bir insana engel olmayacağını düşünüyor. İşte Aliye Yücel’in konuya bakışı: “Engeller hayallere engel değil. Hatta engelli olmak bazen cesaretlendirici bir güç bile olabiliyor. Engelli olup başarılı olanlar, engeli engel olarak değil de onu basamak olarak gören kişiler arasından çıkıyor. Kimse mükemmel değil ki. Herkesin zayıf noktaları olabilir. Önemli olan bunu sorun yapmamak. Özgüvenli olmak için engelli ya da engelsiz olmanın bir etkisi olmadığını düşünüyorum. Yani engelsiz bir kişide özgüven olmayabilir. Engelli biri de özgüvene sahip olabilir. Bu içsel birşey.”

 

Özür, Çürük, Sakat Artık Yok

Günümüzde engelliler adına güzel şeyler yapıldığını dile getiren Aliye Yücel, “Çok önemli adımlar atıldı. Örneğin ben öğretmenlik yapamadım ama artık engelliler de öğretmen olabiliyor” ifadesini kullanıyor. Erişim adına da önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Yücel, “Her şeyi bir yana bırakalım, özür, çürük, sakat kelimelerinin bile kanunlardan çıkarılması önemli bir adım bence” diyor.

 

Başarı Herşey Mi?

Yaz sayısıyla raflardaki yerini alan Sade Soda Dergisi, “Fikrine yol açık, gayretinle yola çık” kapağıyla çıktığı bu sayıda başarı konusu üzerine odaklanıyor. Dergide, “Bill Gates’ten başarının 9 kuralı”, “Açıköğretim’den Amerika’ya” dosyasıyla Saliha Büşra Selman’ın hikayesi işleniyor. “Başarının anahtarı artık odaklanabilmek!” başlıklı röportajıyla Prof. Dr. Mustafa Ergen, Girişimli Kapital kitabını anlatıyor.

 

 


Uğur Yücel ile hâlâ evliyiz, boşanamadık

Gazeteci Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk olan usta oyuncu Derya Alabora, 1983’de evlendiği Uğur Yücel ile 30 yıl önce evleri ayırdıklarını ama hâlâ boşanmadıklarını itiraf etti.

Vinç Belediyeyi Harekete Geçirdi..!

Çakmaklı Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu bitişiğindeki inşaat çalışmasında kullanılan kule vinç öğrenciler açısından risk oluşturunca Büyükçekmece Belediyesi harekete geçti.

BAŞKAN ÖZER MUHTARLARLA BULUŞTU

Özer, muhtarların talep ve önerilerini dinleyerek, “Birlikte kamusal yararı gözetecek, halkı esas alacak işler yapmalıyız. Çünkü amacımız halka hizmet. Halk olduğu için bizler varız. Bu anlayışla çalışmalıyız” dedi.

Maarif Platformundan Müfredat Çağrısı

.

Çalık: Gençlerimize Hak Ettikleri Değeri Vermeye Kararlıyız

Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak, gençlerimize hak ettikleri değeri vermeye kararlıyız. Onların umutlarını, hayallerini başka memleketlerde aramalarını istemiyoruz. 19 Mayıs ruhu, her yaptığımız işte bize ilham oluyor” ifadele

Yanardağ, Okurlarıyla Buluştu

Konuşmasında geçmişten günümüze uzanan bir alanda din-devlet-toplum ilişkisini de değerlendiren Yanardağ, söyleşisinin ardından BAKSM’de kitaplarını Beylikdüzülü okurları için imzaladı.

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?

Kamu – Özel İşbirliği (KÖİ) modeli, hayata geçirdiği mega projelerle Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Ülke kalkınırken projelere yönelik eleştiriler de vergi kaybının yanı sıra bütçe ve Hazine’ye verdiği yük, kamu borçlanması,

Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Tüm dünyada büyük bir okur kitlesi tarafından gün geçtikçe daha da yakından takip edilen yazar, bu kitapta “Barış Psikolojisi” konusunu bütün detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitapta barış,

Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği

Sabahın ilk saatlerinde göreve başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri mahalleyi sokak sokak gezerek çalışmalarını gerçekleştirdi . Avcılar’ın genç ve dinamik başkanı Utku Caner Çaykara da çalışmaları yerinde takip etti.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.