Tarih: 01.09.2021 10:00

Sanatçının Dost Aşkı

Facebook Twitter Linked-in

Sanatçının Dost Aşkı

 

Ordu Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Salih Ziya Cörüt bir gün önce tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakın arkadaşı olan sanatçı Aydın Beyoğlu sosyal medyadan paylaştığı bir anıyla kendisine veda etti.

 

Beyoğlu’nun yaptığı paylaşım;

“Gitme be Salih abi…

1998 yılında tanıdım seni, ilk solo konserimi vermek için Taksim Atatürk Kültür Merkezi’ni tutmuştum, henüz çevrem oluşmamıştı konser davetiyelerimi çevreme ve hemşerilerime ulaştırmakta zorlanıyordum, ürkektim korkuyordum yalnız başıma bir hata yapmaktan, birisi bana bir telefon verdi bu adamı ara bul, tüm Orduluları o bilir tanır sana yardımcı olur, dedi.

O adam Salih Ziya Cörüt’ü ‘aradım buluştuk takım elbiseli kravatlı elinde koca bir siyah çanta, içinden neler çıkmadı ki yöreye ait gazete, dergiler, bir ajanda koydu önüme içinden seçtiğin kurum kuruluş, şahısların isimlerini telefonlarını al yaz, ara hepsini dedi. Kimler yoktu ki, iş dünyası, sanatçılar, siyasiler, dernekler. Şimdilerde herkes birbirinden insan kaçırırken o tüm rehberini ortaya koydu ‘ve o gün bu gündür hiç yalnız kalmadım tüm hemşerilerime ulaştım kaynaştım ilk konserimde tam 600 kişi olduk salonu doldurduk..

O bir efsaneydi, ilkleri sever mücadele ederdi, her derneğin kurucusu yol gösterici olurdu. (ORDEF) Ordu Dernekler Federasyonunu kurdu, ilçeleri kaynaştırdı, gurbetin en çekilmez anlarında sosyal etkinlikler başlattı hemşerilerini buluşturdu.

Çok çileler çekti, gerek sağlık gerekse iş anlamında, bazen ötelendi yalnızlaştırıldı, ‘ama o hiç yılmadı her defasında ayağa kalktı, her ortamda güler yüzüyle karşıladı bizleri, tüm projelerimde yer aldı, destek oldu imkanınca..

İyiliklerini yazmakla bitiremeyeceğim, yazımı nasıl sonlandıracağımı bilemiyorum, “onu kaybettik demeye dilim varmıyor, onunla küs kaldığımızda bile çok özlerdim, ya o arar ‘ya ben arardım hiçbir şey olmamış gibi konuşur gülüşürdük, şimdi çok zorunu bıraktı bana ‘ben hep onun aramasını bekleyeceğim…

Salih abim.

Dostum, arkadaşım, sırdaşım, kıymetli büyüğüm seni hiç unutmayacağım..

Allah’ım sana rahmet eylesin, mekânın cennet olsun, toprak seni hiç incitmesin güzel insan.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —