Saruhan Yağmur "Fiyat Dengesizliğini Vatandaşlar Bize Bildirsin"

Başkan Yağmur, "Hava sıcaklığı ve Kurban Bayramı'ndan yeni çıkmış olmamız nedeniyle sakatat fiyatlarında bir artış beklemiyoruz. Fiyatlar yerinde sabit olarak kalacak. Zam yapmayı düşünmüyoruz" dedi.

GÜNCEL 24.06.2024 12:56:00 0
Saruhan Yağmur

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, açıklamalarda bulundu. Yağmur, sakatat fiyatları için, "Hava sıcaklığı ve Kurban Bayramı'ndan yeni çıkmış olmamız nedeniyle sakatat fiyatlarında bir artış beklemiyoruz. Fiyatlar yerinde sabit olarak kalacak. Zam yapmayı düşünmüyoruz" dedi. 

Sakatat fiyatları hakkında bilgi veren Başkan Yağmur, belirlenmiş fiyatların üstüne satış yapan işletmelere yaptırım olacağını vurguladı. Yağmur, "Temizlenmiş işkembe ve mumbar 100 TL. Karaciğerin kilogram fiyatı 600 lira, ütülenmiş kelle ise 200 TL. Şırdan ise 60-70 TL arasında değişiyor. Havalar biraz serinlerse ufak bir zam olabilir. Vatandaşlarımız kendi bildiği kasaptan alışveriş yapsınlar. Fiyat dengesizliğini vatandaşlar bize bildirsin, bizde yaptırımları uygulayalım" dedi.

Şırdancı Güngör Güler ise, "Sakatata zam gelmeyeceği bizlere de bildirildi. Özellikle şırdan ve diğer sakatat türevlerine zam gelmeyeceği bildirildi. 2-3 ay boyunca sakatata zam gelmeyeceği belli oldu. Bizler şuanda şırdanı 100 TL'den, dana şırdanı 170 TL'den, karın ve kırkkat 60 TL'den satıyoruz. Eskiden sakatat gariban yemeğiydi ama şimdi maalesef lüks yemeği oldu." İfadelerini kullandı.

"Talep Fazla”

Sakatat yemeklerinin artık başka illerde de tüketilmesinin fiyatları etkilediğini anlatan Güler, "İstanbul, Ankara ve İzmir'de şırdan ve sakatat talebi artmasaydı fiyatlar bu kadar yükselmezdi. Talep fazla olduğu için şuanda yetişmiyor. Biz 100 liraya şırdan satıyoruz herkes pahalı diyor ama İstanbul'da 140-150 liraya satılıyor orada hiç sorun olmuyor" dedi.

 

İstanbul’da Nüfus Dengesi Değişiyor

İstanbul’un 2025 nüfus verileri, şehrin demografik dengesinin hızla değiştiğini ortaya koydu. Bazı ilçeler rekor artış yaşarken, merkez ilçelerde dikkat çeken düşüşler görüldü.

Paylaştıkça Çoğalan Bir Rahmet Ayı…

Esenler Belediyesi, bu yıl Ramazan ayını “Ramazan Rahmettir” temasıyla karşılıyor.

Altın Kızlar Dubai’de Türkiye’yi Gururlandırdı!

Dubai’de düzenlenen 2026 Dünya Paralimpik Grand Prix Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takım sporcuları büyük bir başarıya imza attı.

Sevgililer Günü Haftası Etkinlikleri Başlıyor…

Avcılar Belediyesi, Sevgililer Günü haftası kapsamında sporu, sanatı ve sosyal buluşmaları bir araya getiren kapsamlı bir etkinlik programı hazırladı.

Hastalar İçin Evde Sağlık Seferberliği…

Beylikdüzü Belediyesi, sağlık sorunları nedeniyle evden çıkmakta zorlanan vatandaşlara yönelik evde sağlık hizmetlerini kesintisiz şekilde sürdürüyor.

Bilim Fuarlarında Tarihi Başarı!

Esenyurt’ta eğitim alanında gurur veren bir başarıya daha imza atıldı.

İyilik Kanımızda Var! (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Büyükçekmece’de düzenlenen geniş katılımlı programla “İyilik Kanımızda Var” sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı seferberliği başlatıldı.

Mutlu Okul Mutlu Çocuklar...

Şehit Eren Bülbül Anaokulu Müdürü Fatih Mehmet Bardakçı, okulda uygulanan eğitim yaklaşımıyla ilgili Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e kapsamlı bilgiler verdi.

Eğitimde Değerler Odaklı Yeni Dönem…

İstanbul genelindeki okullarda Nezaket Haftası etkinlikleri başladı.

Kabinede Bayrak Değişimi Ve Bakanlıklarda Yeni Atamalar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki önemli değişikliği kamuoyuna duyurdu.

Gençliğin Ruhu Bilgi Yarışmasında!

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Gençliğin Ruhu' bilgi yarışması sonuçlandı.

Bir Okulun Sessiz Ama Güçlü Hikâyesi

İBB Mimar Turgut Cansever İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Kavuzkoz, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerini ve vizyonlarını Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e anlattı.

İlkokulda Yangın Paniği!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ilkokulda çıkan yangın, öğrenci ve velilere korku dolu anlar yaşattı.

Kadro İzinlerinde Üniversiteler İçin Yeni Dönem!

Cumhurbaşkanlığı olarak devlet üniversitelerimizin kadro ihdas ve izin süreçlerinde önemli bir değişikliğe gittik.

Karadeniz’in Tadı ve Ritmi Buluştu…

Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.