Tarih: 01.01.0001 00:00 5531

Selim Kotil, Adom Medya Yazarlarıyla Buluştu

Adom Medya Yönetim Kurulu ve Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ün davetiyle düzenlenen ‘Adom Medya 3. Yazar Buluşmaları’ konulu program Beylikdüzü Nil Garden Cafe’de gerçekleştirildi.

Selim Kotil, Adom Medya Yazarlarıyla Buluştu

Adom Medya Yönetim Kurulu ve Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ün davetiyle düzenlenen ‘Adom Medya 3. Yazar Buluşmaları’ konulu program Beylikdüzü Nil Garden Cafe’de gerçekleştirildi.

Programa Gazetemizin köşe yazarlarının yoğun katılımı ile kahvaltı programında keyifli anlar yaşandı. Programa; Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selim Kotil ve BTP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Aksoy da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı ve gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün,  “Biz yerel basın birliği olarak amacımız yerel basının kalitesini ve eğitim seviyesini yükseltmektir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı seçilen kim olsa da hazırlamış olduğumuz projelerimizi sunmak isteriz. Bu toplanma vesilesiyle BTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil ve diğer tüm adaylara başarılar diliyorum” dedi.

"Depremle İlgili Kimsenin Hiçbir Hazırlığı Yok"

Yeşil alanların depremle de ilgili bir konu olduğunu söyleyen Selim Kotil, "Depremle ilgili kimsenin hiçbir hazırlığı yoktur. Deprem olduğunda, cep telefonları çalışmadığında, siz İstanbul'da haberleşmeyi nasıl sağlayacaksınız? İlk bir saatte hangi binalar çöktü hangi boru hatları patladı nerede yangın var bunu nasıl öğreneceksiniz?” ifadelerini kullandı.

“İstanbul Beton Bir Yığın Oldu”

Yeşil İstanbul projesinden bahseden Kotil, "İstanbul beton bir yığın oldu. İstanbul boğuluyor. İstanbul'da yeşil alan oranı yüzde 2. Dünyadaki 50 büyük metropol içerisinde sonda 2'nci konumdadır. Bizim İstanbul'a nefes aldırmamız lazım. Bunun yolu İstanbul'a acilen 2,5 milyon ağaç dikmektir. Ama bunun cinsi ve yeri çok önemli. Mesela yol kenarlarında dikecek olduğumuz çam cinsleri arabaların egzoz gazını emecek, 20 desibel sesi düşürecek. Lale bahçelerini dikeceğimiz kayın ağaçları da saatte 2,5 kilogram oksijen üretiyor. Bunlar bizim nefes almamızı sağlayacak. Evlerin yanına dikeceğimiz ağaçlar da yazın klima etkisi gösterecek" şeklinde konuştu.

“Gençler İstikbalimizdir”

Selim Kotil, “Bizim atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk savaşın en kızgın anında bile binlerce kitap okudu. Gençlerimiz kitap okuyacak. Bunun için üniversiteliye, liseliye ve İlkokula ayrı kontör yüklemeli Kitap Kart vereceğim. Gidecek istediği kitapçıdan kitabı alacak. Kitabı ister kütüphanesine koyacak geri belediyeye iade ederse yarı parası kadar kontör yükleyeceğim. İade aldığım kitabı da Anadolu'daki gençlere göndereceğim. Üniversitelerde ve anlaşma yaptığım kafelerde internet belediyeden bedava olacak. Peki, hangi kafeler ile anlaşma yapacağız? Muhakkak bir kütüphane köşesi olacak kafenin. Gidecek gencimiz orada kitabı alacak, okuyacak, o zaman kafelerde internet bedava olacak. Gençlerimizin oturduğu yerde kitaba ulaşabilmeleri için Sanal Belediye Kütüphanesi oluşturacağız. Yazarlardan kitapların lisans hakkını alacağım, gençlerimiz de istediği kitabı oradan okuyacak. Bizim gencimizin bilgiye ulaşımını sonuna kadar açacağım. Çünkü biliyoruz ki; Atatürk vefat etmeden önce bu Cumhuriyeti gençlerimize emanet etti. Bizim gencimiz istikbalimizdir" sözlerini ekledi.

 

“Gençlerimize Her Ay Burs”

Gençlere burs vermek için yeterli bütçeye sahip olunduğunu belirten BTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, "500 lira yandaş vakıflara verilen parayı gençlerimize her ay burs olarak vereceğiz. 150 milyon liralık bir fon oluşturuyorum. Bu fon ile bilimde, sanatta başarılı gençlerimizin beyin göçünü engelleyeceğiz" dedi.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.