Şimşek’ten Asgari Ücret Çağrısı
HABER / FEHMİ SERDAR GÜRLER - 21.Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, Türkiye’de yoksulluğun derinleştiğini ve insanların psikolojik durumlarının olumsuz etkilendiğini belirterek asgari ücretle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şimşek, 2025 yılı asgari ücret belirleme toplantıları öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücretin en az 33 bin lira, emekli maaşının ise 30 bin lira olması gerektiğini ifade etti.
YOKSULLUK PSİKOLOJİK VE SOSYAL DENGELERİ BOZUYOR
Şadan Şimşek, Türkiye’de artan yoksulluğun toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekti. İnsanların psikolojilerinin bozulduğunu, antidepresan ilaç kullanımının her geçen gün arttığını belirten Şimşek, yoksulluğun sadece bireysel değil, sosyal ve kültürel dengeleri de derinden etkilediğini vurguladı. Çocukların yetersiz beslenme, sağlık ve eğitim alanlarında zorluklar yaşadığını belirten Şimşek, ekonomik sorunların geleceği tehdit ettiğini dile getirdi.
VERGİ ADALETSİZLİĞİNE TEPKİ
Şimşek, bütçe gelirlerinin büyük bölümünün işçi ve emekçilerin maaşlarından kesilen vergiler ile tüketicilerin ödediği dolaylı vergilerden oluştuğunu ifade etti. "Bütçedeki vergi gelirlerinin yüzde 88’i işçilerden ve tüketicilerden alınmaktadır. Şirketlerin ödediği vergiler ise geri kalan kısmı oluşturmaktadır. Bu durum, sosyal adaletin sağlanamadığını göstermektedir" dedi.
ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMALARINDA ADALET TALEBİ
Şimşek, Türkiye’de asgari ücret ve emekli maaşı hesaplamalarının geçim endekslerine uygun yapılmadığını, ekonomik politikalarda sosyal adalet ilkelerinin göz ardı edildiğini belirtti. "Ekonomik programların gözden geçirilmesi gerekiyor. 2002 yılında uygulanan hesaplama yöntemlerine geri dönülmelidir. İşçi ve emekçinin maaşlarından kesilen işsizlik fonu yalnızca çalışanların ihtiyaçları için kullanılmalıdır. Bu fonun işverenlere destek sağlamak veya bütçe açığını kapatmak için kullanılması doğru değildir" ifadelerini kullandı.
ŞİMŞEK’İN TEKLİFİ: ASGARİ ÜCRET 33 BİN LİRA, EMEKLİ MAAŞI 30 BİN LİRA
Şimşek, yaptığı açıklamada asgari ücretin 33 bin lira, emekli maaşının ise en az 30 bin lira olması gerektiğini söyledi. Bu rakamların işçilerin ve emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılaması ve yaşam standartlarını yükseltmesi açısından hayati önem taşıdığını belirtti.
SENDİKALARA ÇAĞRI
Şimşek, sendikaların asgari ücret belirleme sürecinde daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti. "Türk-İş ve diğer sendika başkanları, çalışanların haklarını savunmak adına daha net ve güçlü açıklamalar yapmalıdır. İşçi ve emekçilerin yanında duran bir sendikal duruş, bu sürecin adil bir şekilde ilerlemesi için gereklidir" dedi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, Ramazan etkinlikleri kapsamında Kavaklı Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Seyithan İzsiz, Esenyurt’ta düzenlenen “STK Temsilcilerimiz ile Büyük Aile Sofrası” iftar programında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İsrail ordusunda görev aldığı öne sürülen vatandaşlara ilişkin iddiaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerle iç içe büyümesi, bir toplumun köklerine sadık kalarak yükselmesinin en temel şartıdır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.