Tarih: 15.06.2019 09:52

Sınav Öncesi Öğrencileri Rahatlatacak Öneriler

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle de söz konusu olan bir sınav ise, kontrollü düzeyde bir kaygı, hazırlanma sürecinde daha iyi çalışma, odaklanma, hızlı ve etkili düşünme alanlarına olumlu etki ettiğinden kişiye ciddi avantajlar sağlar. “Ancak yaşanan kaygının miktarındaki artış tam tersi etki de yaratabilir” diyen Acıbadem Kadıköy Hastanesi Klinik Psikolog Sema Sözer Dabanlıoğlu bu hafta sonu yapılacak olan üniversite sınavı öncesi sınava gireceklere kaygılarını kontrol altına almalarını sağlayacak önerilerde bulundu.

 

Huzursuz Ve Bölünen Uykular Varsa

Huzursuz ve bölünen uykuların yanı sıra kötü rüyalar görmek, bu rüyalarla uykunun bölünmesi kaygı düzeyinin arttığını gösterir. Huzursuzluk ve tedirginlik hali, iştahta azalma veya yemek yeme isteğinde yoğun artış, daha çok alkol, kafein veya sigara tüketmeye yönelik istek ve davranışların da bunlara eklenebileceğini belirten Klinik Psikolog Sema Sözer Dabanlıoğlu, bu gibi durumlarda bir uzmandan destek istemekten kaçınılmaması gerektiğini vurguladı. Birkaç gün sonra yapılacak olan üniversite sınavı öncesi kaygının olağanın üstüne çıkmasının normal olduğunu belirten Dabanlığlu, “Önemli olan onunla nasıl baş edeceğiniz” diyerek hem sınav öncesinde hem de sınav sırasındaki önerilerini özetledi.

 

Sınav Öncesinde  Nelere Dikkat Etmeli?

 

 Sınav Sırasında Neler Yapmalı?

Sınav günü geldi çattı! Peki şimdi ne yapacaksınız? Klinik Psikolog Sema Sözer Dabanlıoğlu, bu durumda yapılabilecekleri de şu şekilde sıraladı:

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —