Tarih: 01.01.0001 00:00 4857

Sınırları Aştı..!

Dünya’nın dört bir yanından gelen dostlar Taksim meydanını hep bir ağızdan inletti.

Sınırları Aştı..!

Kültür Elçileri Taksim’de Buluştu..!

19. Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festvalinin açılışı Taksim’de gerçekleşti.

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün çelenk bırakmasıyla görkemli şovlar eşliğinde devam etti. İran, Brezilya, Polonya gibi dünya’nın 64 ülkesinden gelen dostların halkoyunları Taksim meydanında görkemli sahnelere tanıklık etti.

Barış Hepimize

Festival’in sloganı “Sevgi birbirimize barış hepimize ” Dünya’nın dört bir yanından gelen dostlar Taksim meydanını hep bir ağızdan inletti. Ülkelerinin geleneksel kıyafetleriyle gösteri sergileyen kültür sanat elçileri meydan’da halkın büyük ilgisiyle karşılandı.

 Akgün Artık Süper lig’de

Başkan Akgün; 19 yıldır renkli görsel şölenlere ev sahipliği yapan Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali artık A ligindir. Festival A ligine yükselmiş olup süper ligde oynayan bir festival durumundadır.

Altın köprü Halk Dansları

 Dört ayaktan oluşacak olan  festival Uluslararası Heykel Sempozyumu, Uluslar arası(Güler Ertan) Fotoğraf Yarışması,  Altın köprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası Geleneksel El Sanatları Sergisi, gibi etkinliklerle her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli anlara ev sahipliği yapacak.

Sınırları Aştı

Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali artık Büyükçekmece, İstanbul Türkiye’yi aşmış Dünya Kültür ve Sanat içinde yer almıştır.6 kez CIOFF tarafından dünyanın en iyi festivali seçilmiştir. Başkan Akgün “Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali ne bir şarkı türkü festivali ne dene de bir folklor Festivalidir” dedi.

Festival Açılışına Dr. Hasan Akgün, Türk Folklor Kurumu Genel Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komite Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu  katıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.