'Siz bize oksijen, rehber oldunuz'

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) işbirliğiyle düzenlenen “Büyükçekmece’nin Büyükleri 3” saygı projesi duygu dolu anlara sahne olurken, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Allah bütün büyükler

GÜNCEL 15.02.2019 15:07:52 4877 0

Büyükçekmece’de ikamet eden 70 yaş ve üzeri 250 yaşlının gündelik yaşamının fotoğraflandığı proje kitaplaştırılarak ölümsüzleştirildi. Başkan Akgün eşi Hatice Akgün’ün projede yer alan en yaşlı isimleri klasik otomobillerle evlerinden almaları ise renkli görüntüler oluşturdu.

“Sizler hakiki birer çınarsınız”

Büyükçekmece’nin dev çınarlarıyla birlikte sergi açılışını gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Sevgi Günü’nde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Allah bütün büyüklerimize sağlıklı ve uzun ömürler nasip etsin. Sizler hakiki birer çınarsınız. Bize oksijen, bize rehber oldunuz. Başta insan olmak üzere bütün canlıların hayatlarını kolaylaştırmak için güzel hizmetler yaptık. Çünkü sizler bizleri büyüttünüz. Siz kıymetli büyüklerimizin önderliğinde, sizlerden aldığımız ilhamlarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurup bize emanet ettiği Cumhuriyetimize hizmet etmeye çalıştık. Sizin mutlu olduğunuzu gördüğümüz zaman bizim bütün yorgunluklarımız bitiyor. Büyükçekmece ailemizin bizden beklediği güzelliklere ulaşmak için gece gündüz çalışmak bizim boynumuzun borcudur.  Büyük Büyükçekmece ailemizin, büyük çınarlarımızın emrindeyiz. Büyükçekmece’mizin çınarlarını evlerinde ziyaret ederek resimlerinin çekilip onların ebedileştirilmesi projesi ilk defa Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapıldı. Bunun da mimari kıymeti kardeşim, danışmanımız Hürriyet Akın ve ekibidir. Bütün insanların yüzlerinin gülmesini, çocuklarımızın şen olmasını yüce Allah’tan diliyorum. Sevgi Günü’müz kutlu olsun.”

“Büyükçekmece’nin Büyükleri Konuk Evi” yapımına başlanıyor

Sergi açılışı sonrasında dev çınarlarla Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Başkan Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin yaşlılarıyla şiirler ve şarkılar okuyarak duygu dolu anlar yaşadı. Büyükçekmece’nin Büyükleri Konuk Evi’ne çok kısa zamanda başlanılacağını belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, “Aynı Orhan Veli Sosyal Tesisi gibi sabahtan akşama kadar büyüklerimizin ağırlanması için yapacağımız bir tesis yapacağız. Birbirinizle buluşabileceğiniz özel bir yer olacak. Önümüzdeki yaz ayında inşallah Büyükçekmece büyüklerinin konuk evlerini yapacağız. Sizlerle beraber kitap okuyacağız, sohbet edeceğiz. Allah daha nice güzel 14 Şubat’ta bir araya gelmemizi nasip etsin. Sizler birer çınarsınız” dedi.


Evin, Kızımız Duygulandırdı...

Kavaklı Ortaokulu Spor Kulübü öğrencisi Evin Demir Avrupa serbest güreş şampiyonasında 3. Oldu.

BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER

Aşık Mustafa Kurbanoğlu, “Ben 45 yıllık halk sanatımda her şeye türkü yazdım ama Balıkçı Kenan sağolsun balıklara da türkü söyletti. Balıklara da türkü söyleniyormuş. Bu ilki Balıkçı Kenan’da yaşadık” diye konuştu.

BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı

Büyükçekmece Servisçiler Derneği'nin Genel Kurulu’nda başkan seçilen Ömer Akduman, ilk toplantısını kahvaltılı bir organizasyon ile gerçekleştirdi.

Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız

Engelli ve dezavantajlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’na yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

Sanata Adanan Çeyrek Asır…

Sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu Başkanı Hasan Taş, Türk sinemasının unutulmaz isimlerini anılarıyla buluşturdu.

3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor

19 Mayıs Pazar günü ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Emir Can İğrek 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi

Başkan İnan Güney ise, “Başkanımızın daha örnek alacağımız çok projesi var. Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Tuzla’da bu belediyeleri aldıysak, böyle güzel projelerin o ilçelerde de duyulması sayesinde oldu.

Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Beylikdüzü Büyükşehir İlkokulu Satrançta İstanbul Şampiyonu olurken, okul müdürü Cevat Ağırbaşlı, başarılarımıza başarı katmaya devam edeceğiz.

Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı

“Bağcılar Anneleriyle Güzel” mottosuyla ilçe genelinde 3 farklı etkinlik düzenledi. Anneler Günü için gerçekleştirilen etkinlikler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda başladı.

Yazlık Fideler Toprakla Buluştu

“Bu kentin toprakları bu kentin yoksullarını doyuracak diye yola çıkmıştık. Aynı anlayışla burada üretmeye devam edeceğiz ve tarımsal üretime katkı sağlayacağız”  şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…

Esenyurtlu kimliği, bir kardeşlik merkezi inşa edelim. Bu merkezde Vanlı da Ordulu da herkes yani tüm Esenyurt aynı çatı altında olacak” dedi.

Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!

Bizler yerel yönetimler olarak merkezi yönetimin refleks gösteremediği noktalarda ayrım yapmaksızın vatandaşımızın yanında olmalıyız.

BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI

Çalık, “Annelere güzel bir gelecek borçluyuz. Beylikdüzü, tüm annelerin mutlu olacağı, huzurla ve güvenle yaşayacağı bir kent olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu

Kentteki tüm annelere çiçek gönderen başkan Utku Caner Çaykara şehit anneleriyle kahvaltıda buluştu. Günün sonunda Anneler Günü’ne özel düzenlenen Samida konserine katılan Avcılarlı anneler unutulmaz bir gece yaşadı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.