Sokak Hayvanları Buharla Serinliyor
Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’ndeki kedi ve köpekler, 50 derece sıcaklığı hissedildiği bu yaz günlerinde buhar püskürtme sistemiyle serinletiliyor.
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bu hafta boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerinde seyrediyor. Uzmanlar termometrelerin 37 dereceye kadar çıkabileceğini, nemden dolayı 35 derecelerin 50 derece gibi hissedileceğini vurguladı.
Hafta başından beri kendini gösteren boğucu sıcaklardan vatandaşlar kadar sokak hayvanları da olumsuz etkileniyor. Bağcılar Belediyesi de mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklara maruz kalan sokak hayvanları için serinleme sistemini tekrar hizmete soktu. Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’nde hayvanların güneşlendiği ve gezdiği alanda buharlı sistemle serinleme hizmeti verilmeye başlandı. Barınaktaki yüzlerce sokak hayvanı, sıcak hava dalgasının etkisinden korunması için gün içinde belirli periyotlarla üstten püskürtülen buharla serinletiliyor. Sağlıksız ve tedaviye muhtaç köpeklerin bakımı ve tedavileri de barınakta görevli veterinerler tarafından yapılıyor.
Zorda Kalmasınlar Diye Gayret Gösteriyoruz
Öte yandan sokakta yaşayan havanlara yönelik yapılan çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sokakta yaşayan hayvanlar için 63 parktaki mamamatiklere ve sokaklarda belirlenen noktalara mama bırakıyor. Ayrıca ilçe genelindeki suluklar da dolduruluyor.
Sadece insanlara değil hayvanlara karşı da sorumluluklarının olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Can dostlarımızın kavurucu sıcaklardan zarar görmelerine, aç ve susuz kalmalarına kayıtsız kalamayız. Bunun için bütün önlemlerimizi aldık. Elimizden geldiğince zorda kalmamaları için gayret gösteriyoruz” dedi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 13 Kasım 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile gecikme zammı oranında önemli bir değişiklik yapıldı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Kış lastiği zorunluluğu ve artan cezalar, lastikçilerde büyük bir yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor.
23 ilde dolandırıcılık operasyonu! 64 şüpheli yakalandı
Memduh Büyükkılıç'tan kahraman askerler için taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li belediyelere vergi tepkisi: Kantarın topuzunu kaçırdılar
BANDIRMALI Genç Moda tasarımcı Efe Batur, Karaköy Zülfaris’te gerçekleştirdiği defilesiyle İstanbul’un moda sahnesine yeni bir soluk getirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Beylikdüzü İlçe Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmayla büyük alkış aldı.
Marmaris, 'Maviden Yeşile' binin üzerinde koşucuyu ağırlayacak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.