Sokak Hayvanları Buharla Serinliyor
Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’ndeki kedi ve köpekler, 50 derece sıcaklığı hissedildiği bu yaz günlerinde buhar püskürtme sistemiyle serinletiliyor.
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bu hafta boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerinde seyrediyor. Uzmanlar termometrelerin 37 dereceye kadar çıkabileceğini, nemden dolayı 35 derecelerin 50 derece gibi hissedileceğini vurguladı.
Hafta başından beri kendini gösteren boğucu sıcaklardan vatandaşlar kadar sokak hayvanları da olumsuz etkileniyor. Bağcılar Belediyesi de mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklara maruz kalan sokak hayvanları için serinleme sistemini tekrar hizmete soktu. Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’nde hayvanların güneşlendiği ve gezdiği alanda buharlı sistemle serinleme hizmeti verilmeye başlandı. Barınaktaki yüzlerce sokak hayvanı, sıcak hava dalgasının etkisinden korunması için gün içinde belirli periyotlarla üstten püskürtülen buharla serinletiliyor. Sağlıksız ve tedaviye muhtaç köpeklerin bakımı ve tedavileri de barınakta görevli veterinerler tarafından yapılıyor.
Zorda Kalmasınlar Diye Gayret Gösteriyoruz
Öte yandan sokakta yaşayan havanlara yönelik yapılan çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sokakta yaşayan hayvanlar için 63 parktaki mamamatiklere ve sokaklarda belirlenen noktalara mama bırakıyor. Ayrıca ilçe genelindeki suluklar da dolduruluyor.
Sadece insanlara değil hayvanlara karşı da sorumluluklarının olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Can dostlarımızın kavurucu sıcaklardan zarar görmelerine, aç ve susuz kalmalarına kayıtsız kalamayız. Bunun için bütün önlemlerimizi aldık. Elimizden geldiğince zorda kalmamaları için gayret gösteriyoruz” dedi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürü Malik Ejder Batur, Esenyurt’a önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - TRT İstanbul Radyosu’nda uzun yıllar ses sanatçısı olarak görev yapan ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunu olan Türk halk müziği sanatçısı Sami Aksu, siyasete adım attı.
Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, 2025-2026 eğitim öğretim yılıyla ilgili, Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e bilgiler veren Postacı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 15 Mayıs 2025’te yapılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği değişikliğiyle birlikte moto-kuryeler artık resmi olarak mevzuata dâhil oldu.
Kocaeli Zabıtası'ndan okul kantinlerine sıkı takip
Avrupa Hareketlilik Haftası’na Eskişehir’de AB desteği
Beylikdüzü’nün en çok tercih edilen okullarından biri olan Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu, 2025-2026 eğitim öğretim yılına hızlı bir başlangıç yaptı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Esenyurt, eğitim alanında yakaladığı başarılarla adından söz ettiriyor.
Kader Mahkumları Derneği Genel Başkanı Necdet Yüksel, Adom Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Karayün ile bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Türkiye'den Almanya'ya giden tırda 1.871 parça tarihi eser, Bulgaristan gümrüğünde yakalandı.
Edirne’nin İpsala ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenen İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında yapılan Kel Aliço Anma Yağlı Güreşleri, hem büyük heyecana sahne oldu hem de güreşseverleri tribünlere çekti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar, bu hafta sonu tam anlamıyla çocukların şenlik alanına döndü! Bağcılar Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlendi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.