Sosyal Belediyecilikte Örnek Uygulama
HABER / DUYGU CANKO - Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet veren Esenyurt Belediyesi, yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşların evlerinde ücretsiz temizlik hizmeti sağlıyor. Bu kapsamda hazırlanan ekipler, ihtiyaç sahiplerinin yaşam alanlarını hijyenik hale getirerek vatandaşların sağlıklı bir ortamda yaşamalarını destekliyor.
YAŞLI VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE TEMİZLİK HİZMETİ
Esenyurt Belediyesi’nin “Evde Temizlik” hizmeti, özellikle 65 yaş üzeri, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç bireylere yönelik olarak düzenleniyor. Belirlenen adreslere ulaşan temizlik ekipleri, maske ve galoş gibi hijyen kurallarına uygun ekipmanlarla evlerde kapsamlı bir temizlik yapıyor. Camlardan dolaplara, kapılardan koltuklara kadar her köşe temizlenerek evler sahiplerine pırıl pırıl teslim ediliyor.
Esenyurt Belediyesi, bu hizmetle yalnızca evlerin temizlenmesini değil, aynı zamanda toplumun dezavantajlı kesimlerine destek olmayı hedefliyor. Vatandaşlar, verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirirken, belediye yetkilileri de bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti.
BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Evde temizlik hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne 444 0 411 numaralı telefon üzerinden başvuru yapabiliyor. Program dahilinde belirlenen adreslere ulaşan ekipler, düzenli olarak hizmet sağlamaya devam ediyor.
HABER / ERCAN KUTLU / İSTANBUL - Kurucu Başkanlığını Muhammed Mustafa Karayün’ün yaptığı Büyükçekmece İş Adamları Derneği (BİAD), ilk toplantısını gerçekleştirerek bölge iş dünyasına güçlü bir giriş yaptı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Temel Başalan, Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’na katıldı.
Deva Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Devran Kenç, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile bazı bakanlıklarda yeni atamalar yapıldı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Türkiye Oryantiring Şampiyonası, 26 ilden 79 kulüp ve 1044 sporcunun katılımıyla Edirne’de başladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), dijital tasarım platformu Canva ile önemli bir iş birliği protokolü imzaladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / İSTANBUL - Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından düzenlenen 5G yetkilendirme ihalesinde büyük bir adım attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Öğretmen, Yazar; Çocuk Çiçek Açar” temalı hikâye yazma yarışmasının kazananları belli oldu.
Merkez haftalık istatistiklerini yayımladı.... Mevduatlarda sınırlı artış
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.