Tarihi Şampiyonada Heyecan Dolu Mücadeleler Yaşandı
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’nun 2025 yılı faaliyet programında yer alan Merhum Hasan Aslan Türkiye Savate Assaut ve Combat Şampiyonası, 5-9 Şubat 2025 tarihleri arasında Çankırı Orhan Saka Kapalı Spor Salonu’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
16 farklı ilden toplam 361 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyona, Savate camiasının birlik ve beraberlik içinde gösterdiği performansla büyük takdir topladı. Sporcuların yüksek disiplinle müsabakalara katılması, Türkiye’de Savate sporunun ne kadar geliştiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
TÜRKİYE’DE SAVATE SPORUNUN 25 YILLIK KÖKLÜ GEÇMİŞİ
Türkiye’de 25 yıldır gelişmekte olan Savate sporu, bu şampiyonayla birlikte güçlü yapısını ve profesyonel disiplinini bir kez daha kanıtladı. Organizasyonda sporcular, Savate sporuna özgü kıyafetleri ve ayakkabılarıyla tam donanımlı bir şekilde yer aldı.
Jandarma Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın Savate takımı, disiplini ve düzeniyle göz doldurdu. 1999 yılından beri Savate çalışmalarına devam eden Kibaroğlu Spor Kulübü ise profesyonelliğiyle örnek bir takım olduğunu bir kez daha gösterdi.
MİLLİ TAKIM KADROLARI BELİRLENDİ
Şampiyona sonunda teknik kurulun değerlendirmesiyle üç ayrı milli takım oluşturuldu. Milli takım kampına davet edilecek sporcular şu kategorilerde belirlendi:
Milli takım kampında sporcular bir haftalık yoğun bir antrenman sürecine tabi tutulacak. Bu sürecin ardından yeniden yapılacak seçmelerle kesin milli takım kadrosu belirlenecek.
TÜRK SAVATE MİLLİ TAKIMI ULUSLARARASI ARENADA YARIŞACAK
Türkiye Savate Milli Takımı, 2025 yılı içerisinde uluslararası organizasyonlarda ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor. Milli sporcuların mücadele edeceği önemli turnuvalar şu şekilde:
Uluslararası Savate Federasyonu’nun takviminde yer alan bu büyük organizasyonlarda, Türk sporcular başarı için ter dökecek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek.
SAVATE SPORUNA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Bu büyük organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm yetkililere teşekkür edildi. Destek veren isimler arasında şunlar yer aldı:
Ayrıca Azerbaycan Savate Federasyonu Başkanı Rafig Aliyev’i temsilen şampiyonaya katılan Azerbaycan Savate Milli Takımlar Teknik Direktörü Taleh Nagizade’ye de teşekkür edildi.
Türkiye Savate camiası, bir sonraki şampiyonada daha büyük başarılar hedefiyle çalışmalarına devam edecek.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Küçük kız, oyun oynarken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesi polise başvurdu. Olay, “taksirle yaralama” suçu kapsamında değerlendirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutukluluğunun 102. gününde acil ameliyata alınacak.
HABER / ADOM AJANS – İSTANBUL - Küçükçekmece’de yaşanan bir olay, basın camiasında tepkilere yol açtı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı heyeti, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarı temennilerini iletti.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.