Tarih: 15.01.2024 16:50

TCDD Göztepe Kültür Sanat Merkezi Hizmete Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

TCDD Göztepe Kültür Sanat Merkezi Hizmete Açıldı

Haydarpaşa İzmit demiryolu hattının önemli istasyon binalarından biri olan Göztepe İstasyon Binası geçirdiği restorasyon çalışmasının ardından 23 Nisan 2022 tarihinde TCDD Göztepe Kültür Sanat Merkezi olarak yeniden açılarak faaliyetlerine başlamıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Devlet Demiryolları (TCDD), Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nün iş birliğiyle faaliyete açılan binada çeşitli sergiler, workshoplar ve etkinlikler düzenleniyor. 

İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü olarak TCDD Göztepe Kültür Sanat Merkezinde çeşitli sergiler, workshoplar ve etkinlikler düzenleyerek geleneksel sanatlarımızı tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirmekteyiz. Enstitümüz tarafından; kuyumculuk, seramik, ahşap baskı, el nakışı, bez bebek yapımı gibi geleneksel el sanatları alanlarında çeşitli atölye çalışmaları ve workshopların ve sergilerin düzenlendiği kültür merkezinde ayrıca kurumumuzda üretilen el emeği ürünlerin yer aldığı daimî bir sergi ve satış ofisi bulunmaktadır.

İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Kuyumculuk Atölyesi tarafından 10 Ocak 2024 Çarşamba günü TCDD Göztepe Kültür ve Sanat Merkezinde kolye, küpe ve broş yapımı konulu atölye çalışması gerçekleştirildi. Deneyimli öğreticiler eşliğinde, katılımcılar gümüş takı yapımı sürecini adım adım öğrenerek kendi takı tasarımlarını oluşturdular. Kontenjanla sınırlı olan atölye çalışması sonunda katılımcılara İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından katılım belgeleri takdim edildi. Atölye Çalışmasına katılan Ümmi Şengül' e sertifikası     

Türkiye Yerel Basın Birliği Eskişehir Şube Başkanı Gülseren Şenyüzlü Tarafından verildi .

Haber: Gülseren ŞENYÜZLÜ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —