Tarih: 16.09.2024 17:05 36

TEKNOFEST’te “İklim Değişikliği” Sunumu…

Kayalı’nın “Yapay Zekâ Derin Öğrenme Modeli ile Geçmişin Geleceği; Antarktika Örneği” isimli çalışması, kutuplardaki sıcaklık artışının küresel iklim değişikliğinden iki kat daha fazla etkilendiğini ortaya koyuyor.

TEKNOFEST’te “İklim Değişikliği” Sunumu…

 

TEKNOFEST’te “İklim Değişikliği” Sunumu…

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencisi Mustafa Harun Kayalı, küresel iklim değişikliği üzerine hazırladığı makalesi ile TEKNOFEST’te sunum yapma hakkı kazanan nadir öğrencilerden biri oldu. Kayalı’nın “Yapay Zekâ Derin Öğrenme Modeli ile Geçmişin Geleceği; Antarktika Örneği” isimli çalışması, kutuplardaki sıcaklık artışının küresel iklim değişikliğinden iki kat daha fazla etkilendiğini ortaya koyuyor.

“2 BİN MAKALE ARASINDAN SEÇİLDİ”

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST kapsamında, Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen teknoloji yarışmalarına binlerce genç katıldı. Yapay zekâ, biyoteknoloji, tarım teknolojileri gibi farklı alanlarda yarışmaların düzenlendiği etkinlik, gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürme platformu oldu. Mustafa Harun Kayalı’nın makalesi ise 2 bin makale arasından sıyrılarak sunum hakkı kazanan 6 makaleden biri oldu.

“20 YILLIK VERİLERLE ANALİZ”

Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Kayalı, makalesinde Antarktika’daki deniz buzullarının yüz ölçümü ve kalınlığına ilişkin 20 yıllık sıcaklık verilerini yapay zekâ derin öğrenme modeli ile analiz etti. Kayalı, “Okyanus ve atmosfer arasındaki dengenin değişimi ve sera gazı artışları nedeniyle buzulların erime hızı her geçen yıl artıyor. Bu durum, dünyanın geleceğini ciddi şekilde tehdit ediyor” dedi.

“BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN TEBRİK”

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Kayalı’nın başarısından gurur duyduğunu belirterek, “Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezimiz, artık üniversite öğrencilerimize de proje geliştirme fırsatları sunuyor. Mustafa Harun’un bu başarısı bir başlangıç, gelecekte daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum” diye konuştu.

Haber: Nezir KARAYÜN


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.