Tarih: 01.01.0001 00:00 4482

“Terörün dili, dini ve ırkı olmaz”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Eyüp Sultan'da düzenlenen mevlit programında Kur’ani Kerim okudu.

“Terörün dili, dini ve ırkı olmaz”

CHP  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Eyüp Sultan'da düzenlenen mevlit programında Kur’ani Kerim okudu.

Yeni Zelanda'da camilere yapılan saldırılarda şehit olan 50 Müslüman için Eyüp Sultan'da okutulan mevlitte İmamoğlu rahlenin başına geçti ve Yasin-i Şerif okudu.

Yeni Zelanda'da Müslümanlara camide gerçekleşen vahşi saldırı dünyayı ayağa kaldırdı. Saldırının etkileri Türkiye'de de büyük tepkiyle karşılandı. Saldırı hala dünya gündeminde en üst sıradayken Ekrem İmamoğlu, yaşanan katliamda şehit olanlar için Eyüp Sultan Camii’de Yasin-i Şerif okudu.

“Terörün dili, dini ve ırkı olmaz”

Cami çıkışında kısa bir değerlendirmede bulunan İmamoğlu, “Terörün dili, dini ve ırkı olmaz. Dolayısıyla burada güzel insanlarla dua ettik. Kaybettiğimiz Müslüman kardeşlerimiz için ve aynı zamanda insanlık için dua ettik. Umut ederiz dünyanın hiçbir yerinde bu tür katliamlar olmasın, savaş olmasın barış olsun. İnsanlar vatanından, yurdundan edilmesin, bu aslında bütün dünyaya mesajdır, dünyada islamafobi diye dinimizi farklı yerlere çeken bir takım siyasi liderler var. Dünyanın bazı ülkelerini yöneten insanlar bunu siyaseten kullanarak kendi insanlarına sözüm ona şirin görünmek isteyenler var. Onlarında dillerine dikkat etmelerini ve de bir nefreti herhangi bir insanın kalbine sokmamalarını diliyorum. En zor günlerde kol kola olabiliriz. Ama illa zor günleri beklemek zorunda değiliz. İyi günlerde de kol kola olabilmeyi, aklı bilimi ve geleceği konuşabilmeliyiz. Zira insanlar milli duygular ve maneviyatları üzerinde konuşup birbirlerini kırmamalılar” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.