Merkez Bankası, TL mevduatı destekleyecek yeni adım attı. TL Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi ile Altın Hesaplarında TL Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yapılan değişiklikler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
ANKARA (İGFA) - Bankalarda mevcut olan döviz tevdiat hesabı ile döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek hamleye ilişkin Merkez Bankası'ndan iki ayrı tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, Kur Korumalı Mevduat Hesabı (KKM) kapsamında, yurt içi yerleşik gerçek kişiler ile yurt içi yerleşik tüzel kişiler, 31 Ağustos 2024 itibarıyla bankalarda mevcut olan dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek.

Ayrıca yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 31 Ağustos 2024 itibarıyla, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın hesabı, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm fiyatı üzerinden TL'ye çevrilebilecek.

TL'ye çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru üzerinden gerçekleştirileceeği kaydedildi.
İstanbul Erzurumlular Federasyonu Başkanı Ahmet Yanık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, berat kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek zamanların toplumsal sorumluluk, gönül birliği ve dayanışma bilincini güçlendirdiğini vurguladı.
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Togay Çoban, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin affa yönelme, gönülleri arındırma ve kardeşliği pekiştirme vesilesi olduğunu vurguladı.
Siyasetçi ve iş insanı Gürbüz Süleymanoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin milletçe arınma, affa yönelme ve kardeşliği güçlendirme vesilesi olduğunu ifade etti.
Siyasetçi ve iş insanı Muharrem Yıldız, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik, kardeşlik ve manevi arınmanın önemine dikkat çekti.
Eski Gürpınar Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Velittin Küçük, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin affın ve arınmanın kapısı olduğunu vurguladı.
Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyüp Günay, Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak hemşerilerinin ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Biz piyasalar olarak son günlerde alışık olmadığımız bir dalgalanma yaşıyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 255 milyon 436 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını bildirdi.
Gösteri Merkezi’nde sahneye çıktığımda salonu dolduran herkesin gözlerinde aynı heyecanı gördüm.
Beylikdüzü Belediyesi olarak modern çağın insanı yalnızlaştıran yönlerine sanatın diliyle ayna tutuyoruz.
ANALİZ / ERCAN KUTLU - Gençler neden umutsuz? İşsizlik, eğitim, göç hayalleri ve kimlik bunalımı Türkiye’yi sessiz bir gelecek krizine mi sürüklüyor?
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, komşularımızın can güvenliğini her şeyin üzerinde tutarak ilçemizi gelecekteki afetlere karşı çelikten bir zırhla korumak için dev bir adım attı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.