TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ, BAŞKAN YILDIZ’A ARSA DEVRİ KONUSUNDA YETKİ VERDİ

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ, BAŞKAN YILDIZ’A ARSA DEVRİ KONUSUNDA YETKİ VERDİ

BELEDİYE HABERLERİ 4.09.2024 11:09:31 65 0
TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ, BAŞKAN YILDIZ’A ARSA DEVRİ KONUSUNDA YETKİ VERDİ

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ, BAŞKAN YILDIZ’A ARSA DEVRİ KONUSUNDA YETKİ VERDİ

BAŞKAN YILDIZ: ELİMİZDEKİ MÜLKLERİ RASYONEL KULLANACAĞIZ

BAŞKAN YILDIZ: 400 MİLYON OLACAK BİR DEĞERİ NEDEN 100 MİLYONA SATALIM?

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediyeyi hareket edebilir, hizmet edebilir, borçlarını ödeyebilir bir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Belediyeye ait taşınmazların önceki yıllarda har vurulup harman savrulduğunu ifade eden Yıldız, “Elimizdeki mülkleri rasyonel kullanacağız” dedi.

Toroslar Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız yönetiminde yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Yıldız, “6 haftadır sokak temizliği, mahalle temizliği kampanyası yapıyoruz. Belediyenin görevi zaten temizlik yapmak, bu kampanyaya ne gerek var diyenler olabilir. Bu kampanyada amacımız şu: Mahallelerde, vatandaşlarımız arasında bir farkındalık yaratmak. Sokakların temiz olabilmesi için buraların evvela kirletilmemesi gerekir. Bu hassasiyeti yaratmak için bir çalışma yürütüyoruz. Kampanyada şunu görüyorum. Vatandaşımız bizi orada gördüğünde, belediye meclisi üyelerimizi, çalışanlarımızı gördüğünde kendisi de işin içine giriyor ve kendi temizlediği yeri kirletmek konusunda daha hassas davranıyor. Konteyner eksiklerimizi tespit ettik. Çöplerin dökülmesinde eksiklerimiz vardı onları tespit ettik. İnsanları dinledik ve arkadaşlarımız bunları not ettiler. 2025 yılında bu şehirde problemli sokak, problemli mahalle kalmayacak. Temizlik meselesini kökten çözeceğiz. 2025 bütçesinde temel belediyecilik hizmetlerine daha fazla pay ayıracağız. Sorunları çözerken yeni sorunlar olmasın diye de temizlik konusunda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.

“KREŞLERE KAPASİTENİN ÜZERİNDE TALEP VAR”

Toroslar Belediyesinin açtığı kreşe kapasitenin üzerinde talep olduğunu ifade eden Başkan Yıldız, vatandaşlardan gelen talebin yaptıkları işin doğruluğunu gösterdiğini vurguladı.

Yıldız, yaz sezonu boyunca belediyenin açtığı yüzme kurslarından bine yakın çocuğun faydalandığını da vurgulayarak, yüzme havuzunu gelecek yaz sezonunda yetişkinlere de açmayı planladıklarını anlattı.

“TOROSLAR’DA YAŞAYAN GENÇLER DE KALİTELİ EĞİTİM ALACAK”

Toroslar Belediye Meclisi toplantısında, Sağlık Mahallesindeki Toroslar Akademi binasının, Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi olarak kullanılmak şartıyla Mersin Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesi teklifi görüşüldü.

Başkan Yıldız, “Mersin Büyükşehir Belediyesinin dershanesi Mersin’deki en güçlü dershanelerden birisi. Bu alandaki çalışmamızı müşterek hale getirelim dedik. Çünkü kendi imkanlarımızla bizim dershaneyi yürütemeyeceğimizi gördük. Oraya ciddi yatırımlar yapılmış, ciddi paralar harcanmış ama aldığımız sonuç iyi değil. Meselemiz, Toroslar ilçesinde yaşayan gençlerin nitelikli eğitim alması. Toroslar’ı betimleyen şey yoksulluk ve yoksunluk. Toroslar’da yaşayan gençlerimizin en az başka mahallelerde yaşayanlar kadar kaliteli eğitim alma, kaliteli okullarda okuma hakkının olduğunu düşünüyorum. Toroslar ilçesindeki gençlerimiz kaliteli eğitim alsınlar, kaliteli okullar kazansınlar. Bunun dışında amacımız yok.  Yer tahsisi yapıldığında bu merkezdeki öğrencilerin yüzde 100’ü Toroslar’da yaşayan arkadaşlarımız, öğrencilerimiz olacak” dedi.

Teklif, meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

“RANTI TOROSLAR HALKI İÇİN KULLANACAĞIZ”

Meclis toplantısında Çavuşlu, Yalınayak ve Arpaçsakarlar mahallelerinde bulunan, mülkiyeti belediyeye ait 3 ayrı taşınmazla ilgili satış, kamu kurumlarına borç karşılığı devir ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapma yetkisinin Başkan Yıldız’a verilmesi de oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Yıldız, teklif üzerine yaptığı konuşmada şunları söyledi:“Toroslar Belediyesini hareket edebilir, hizmet edebilir, borçlarını ödeyebilir bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bizim merkezden gelen payımız işçi ve memur maaşlarına gidiyor. Öyle ki ihalesi bitmiş, süresi dolmuş, ödemesi yapılması gereken borçlar var. Topladığımızda şu an bizim 350 milyon lira borcumuz var devlet borçları hariç. Biz de elimizdeki mülkleri eski yönetimde olduğu gibi har vurup harman savurmayalım, rasyonel kullanalım diyoruz. Kültür merkezinin güneyindeki arazimizin değeri 100 milyon lira civarında. Bunu satsak borcumuzun birini kapatırız, biri kalır. Sorun devam edecek. Ama o arsa üzerine bir imalat yaptırabilirsek kat karşılığında. Bir alışveriş merkezi ve ofis kent gibi bir şey kurdurabilirsek mülkümüzün değeri 400 milyon lira olacak. 300 milyon lira Toroslar halkının cebini mi delmiş? Niye biz 400 milyon lira olması muhtemel bir yeri neden 100 milyona verelim? Burayı alacak arkadaş babasının hayrına almayacak, o da bir şey yapacak. Kâr elde edecek. Biz de diyoruz ki eğer bir kâr oluşacaksa bunu yapan arkadaşlar bu kârı Toroslar halkıyla paylaşsın. Belediyecilik rant işi. Ama bu rantı kimin lehine kullanacaksınız. Bu kâr üç beş müteahhit için mi kullanacaksınız, Toroslar halkı için mi kullanacaksınız? Benim kriterim bu. Benim kırmızı çizgim, siya çizgim, mavi boyam bundan ibarettir. Benim iddiam odur ki oralarda imalat yaratılabilir. Yaratılan imalatın değeri o arsanın değerini dört beş katına çıkarabilir. Ve bu işe bugün karşı çıkan arkadaşlarımız da bunun sorumluluğunu taşır diye düşünüyorum ben.  Keşke belediyemiz zengin olsaydı da kendisi yapsaydı. Ama matematiksel olarak sonuç değişmez. Kendimiz yapsak da kat karşılığı yapsak da elde edeceğimiz kâr oranı aynıdır.”


Mersin,Toroslar Belediyesi
belediye365.com

TEKNOFEST’te “İklim Değişikliği” Sunumu…

Kayalı’nın “Yapay Zekâ Derin Öğrenme Modeli ile Geçmişin Geleceği; Antarktika Örneği” isimli çalışması, kutuplardaki sıcaklık artışının küresel iklim değişikliğinden iki kat daha fazla etkilendiğini ortaya koyuyor.

Düğün Tadında Toplu Sünnet Şöleni

162 Çocuk İçin Renkli Görüntülerin Yaşandığı 4. Geleneksel Toplu Sünnet Töreni düzenlediler.

Postacı, İle Eğitimde Kalite ve Yeni Bir Dönem

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni atanan Zekeriya Postacı'yı ziyaret etti.

GÖNENLİ KADINLAR MODA ŞOVUYLA BÜYÜLEDİ

Gönen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın finansman desteği ile düzenlediği olağanüstü defileyle sanatseverleri adeta büyüledi.

Sivas'lılardan Gününe Muhteşem Kutlama

Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyyüp Günay, göreve başladığı günden bu yana gerçekleştirdiği önemli projelere bir yenisini daha ekledi.

Bahçeli'den Mevlid Kandili Mesajı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Mevlid Kandili münasebetiyle sosyal mmedya hesabından bir mesaj yayınladı.

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın eşi Zehra Evin Çalık, Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik projelere öncülük ediyor.

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

Beylikdüzü Belediyesi'nin 2022 yılında “Bir çocuğun kaderi yoksulluk olamaz” sloganıyla başlattığı “Beslenme Saati” uygulamasında dördüncü döneme girildi.

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Ak Parti Silivri İlçe Başkan'ı Ekrem Pamuk, İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat'a yapılan eleştirilere kayıtsız kalmadı.

AVCILAR’DA STRATEJİK KARAR

Avcılar’ın geleceğinin konuşulduğu Stratejik İşbirliği Toplantıları başladı.

İBB’DEN AVCILAR’DA İMAR PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİNE ONAY

Avcılar’da yaşayan binlerce insanın hayatını kurtaracak İmar Plan Notu Değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Bağcılar'da Eğitim Yılı Başladı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı.

BAŞKAN ÖZER'DEN YARDIM

Esenyurt’ta kağıt toplayarak geçimlerini sağlayan ve babaannelerine bakan kardeşlere Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, yardım eli uzattı.

BAŞKAN ÖZER’DEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Esenyurt Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda eğitim alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Almanya’dan Schengen Anlaşması’na kısıtlama

Almanya’dan Schengen Anlaşması’na kısıtlama

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.