Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve ülke genelinde uygulanacak olan “İŞKUR Gençlik Programı” çerçevesinde, Trakya Üniversitesi ile İŞKUR arasında öğrencilerimizin istihdamı konusunda önemli bir anlaşmaya imza atıldı.
ERdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Trakya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler ile Edirne İŞKUR Müdürü Şengül Çildam tarafından imzalanan protokol ile “İşgücü Uyum Programı“ kapsamında 1.213 ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencimiz istihdam edilecek.
İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI
Üniversite öğrencilerinin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazanmalarını sağlamak amacıyla Türkiye İş Kurumu tarafından devlet üniversiteleri ile iş birliği yapılarak düzenlenen “İşgücü Uyum Programı “kapsamında Trakya Üniversitesinde ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda öğrenim gören 1.213 öğrenciye istihdam sağlanacak.
PROGRAMIN UYGULANABİLECEĞİ DURUMLAR
-Akademik ve idari faaliyetlerin desteklenmesi
-Toplumsal hizmet ve iş birliği faaliyetlerinin desteklenmesi
-Kampüs faaliyetlerinin desteklenmesi
-Girişimcilik ekosistemi faaliyetlerinin desteklenmesi
-Öğrenci gelişim ve uyum faaliyetlerinin desteklenmesi
-Dijital dönüşüm ve inovasyon faaliyetlerinin desteklenmesi
-Sosyal ve kültürel faaliyetlerinin desteklenmesi
-Sürdürülebilir Kampüs faaliyetlerinin desteklenmesi;
Program, Edirne merkez ve ilçelerimiz Havsa, Uzunköprü, Keşan ve İpsala'da uygulanacaktır. Günlük 7,5 saat olup haftada 3 güne kadar uygulanabilir. Haftalık yararlanma süresi en fazla 22,5 saattir.
KATILIM ŞARTLARI
1)T.C. vatandaşı olmak
2)18 yaşını tamamlamış olmak
3)Trakya Üniversitesinin örgün öğretim öğrencisi olmak (pasif öğrenciler hariç)
4)Başvuru itibarıyla sigortalı olmamak
5)Başvuru tarihinden geriye dönük bir ay süre ile uzun vadeli sigortalı olarak bildirilmemek
6)Kuruma kayıtlı olmak
7)Hane geliri en fazla 3 asgari ücrete sahip olmak
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı el Sudani, tarihi önemde bir görüşmeyle bölgeye umut aşıladı.
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –Genç sanatçı Aybüke Albere, müzikteki çıkışıyla adından sıkça söz ettirirken, sahne ve tiyatro deneyimiyle de dikkat çekiyor.
HABER /AHMET KARAYÜN/ ADOM AJANS –CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevi’nden yaptığı açıklamada yaşanan süreci bir "dijital darbe" olarak tanımladı. Özel, “Her darbede olduğu gibi bu dijital darbeyi de milletle birlikte pü
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD ile olan dış ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini paylaştı. Türkiye, üretim ve tedarik üssü olarak ABD’li firmaların radarında.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS-Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, ilçedeki sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek üretim süreçlerini yerinde inceledi. “Sanayicilerimizin başarısı, Esenyurt’un gururudur” dedi.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Deprem gerçeği bir kez daha kendini hatırlattı. İstanbul’da binlerce riskli bina için harekete geçildi. Devlet destekleri artırıldı, yeni komisyon kuruldu.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıflar Haftası’nda kültür mirasının korunmasına vurgu yaptı: “Canla başla çalışıyoruz.”
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Beylikdüzü Belediyesi’nin Yaşam Bahçesi projesi, yaz mevsimi için ilk fideleri toprakla buluşturdu. Hem üretim var hem de dayanışma.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt’ta kadınlar için her gün farklı bir mahallede ücretsiz kanser taraması yapılıyor. Erken teşhis hayat kurtarıyor.
HABER / DUYGU CANKO - Beylikdüzü Kent Konseyi’nde gazeteci Emrah Öztürk’e yönelik yapılan skandal müdahale ve tehdit girişimi, basın camiasında büyük tepkiyle karşılandı.
HABER / NİLÜFER ALBAYRAK / ADOM AJANS - Yaklaşık 15 yıldır Beylikdüzü'nde halkın sesi olan, haberleriyle kamuoyunu aydınlatan gazeteci Emrah Öztürk, Kent Konseyi’nde akıllara durgunluk veren bir olayla karşı karşıya kaldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Eğitim alanında çeyrek asrı geride bırakan deneyimli eğitimci Ulaş Salih Özdemir, meslek hayatında yeni bir sayfa açtı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze'deki insanlık dramına sessiz kalmadı. Birleşmiş Milletlere özel bir çağrıda bulundu, gözler şimdi dünya liderlerinde.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.