HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -
Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), doğaya ve canlılara duyarlı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Edirne genelinde leyleklerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan projeyle, çeşitli noktalara leylek yuvaları yerleştiriliyor.
YERLEŞİM YERLERİ MUHTARLARLA BELİRLENİYOR
TREDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, proje tamamen şirketin kendi bütçesiyle finanse ediliyor. Bu uygulama kapsamında, Edirne’nin tüm ilçelerine yıl boyunca yuvaların montajı planlanıyor.
Yerleştirilecek noktalar ise köy muhtarlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda belirleniyor. Muhtarların önerdiği ve leyleklerin sıkça konduğu bölgeler, TREDAŞ ekipleri tarafından değerlendirilerek montaj işlemleri gerçekleştiriliyor.
İLK MONTAJLAR 12-13 NİSAN TARİHLERİNDE YAPILDI
Proje kapsamında ilk adımlar 12-13 Nisan tarihlerinde atıldı. Bu tarihlerde Yenikadın, Eskikadın, Değirmenyeni ve Yolüstü köylerinde leylek yuvalarının montajı tamamlandı. TREDAŞ ekipleri, yüksek elektrik direkleri ya da uygun direk yapıları üzerine özel olarak hazırlanan leylek yuvalarını dikkatlice yerleştirdi.
AMAÇ: HEM DOĞAYI KORUMAK HEM DE ELEKTRİK ALTYAPISINI GÜVENDE TUTMAK
TREDAŞ’ın bu projeyle sadece leyleklere yaşam alanı sunmakla kalmadığına dikkat çekiliyor. Elektrik altyapısı korunarak doğal yaşam destekleniyor.
TREDAŞ'TAN DUYARLILIK MESAJI
TREDAŞ yetkilileri, bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirterek, “Hem çevreyi hem canlıları korumak görevimiz. Bu projeyle leyleklerin yaşamını kolaylaştırırken, halkımıza da kesintisiz enerji sunma hedefimizi sürdürüyoruz.” açıklamasında bulundu.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, komşularımızın can güvenliğini her şeyin üzerinde tutarak ilçemizi gelecekteki afetlere karşı çelikten bir zırhla korumak için dev bir adım attı.
Çayırova’nın genç dev adamları Kocaeli ikincisi oldu
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, ilçenin sosyal dokusuna dokunan projelerine bir yenisini daha ekleyerek Zafer Mahallesi sakinlerini sevindirdi.
Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan mesai arkadaşımız Tuncay Menekşe, sergilediği dürüstlükle hepimizin göğsünü kabarttı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu yetkilileri, adalet teşkilatının beklediği müjdeli haberi paylaştı.
NK Projeler ve projenin mimarı Nurcan Karaca, binbir emekle ilmek ilmek işledikleri Hande Bizi Sezen’e Götür! Senfonik projesinin kendilerinden habersiz şekilde kopyalanmasına isyan ederek hukuk mücadelesi başlattıklarını duyurdu.
Bornova Belediyesi, ilçenin parklarını, refüjlerini ve yeşil alanlarını daha canlı ve daha estetik hale getirmek için önemli bir çalışmayı kendi imkanlarıyla sürdürüyor.
Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin, şehrin geleceği olan çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek evlatlarımızın doğayı koruma bilinciyle büyümesi için canla başla çalıştıklarını dile getirdi.
Beylikdüzü Belediyesi olarak toplum sağlığını her şeyin üzerinde görüyoruz.
Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, DEM’li kadınların ve milletvekillerinin örgülü saç üzerinden yaptığı eyleme çok net sözlerle tepki gösterdi.
10 Ocak çalışan gazeteciler günü, münasebetiyle, Yeşilay Büyükçekmece ilçe başkan organize ettiği, Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna Ve ilçe kurum müdürler ’ininde katıldığı kahvaltılı basın toplantısı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.