HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -
Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), doğaya ve canlılara duyarlı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Edirne genelinde leyleklerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan projeyle, çeşitli noktalara leylek yuvaları yerleştiriliyor.
YERLEŞİM YERLERİ MUHTARLARLA BELİRLENİYOR
TREDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, proje tamamen şirketin kendi bütçesiyle finanse ediliyor. Bu uygulama kapsamında, Edirne’nin tüm ilçelerine yıl boyunca yuvaların montajı planlanıyor.
Yerleştirilecek noktalar ise köy muhtarlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda belirleniyor. Muhtarların önerdiği ve leyleklerin sıkça konduğu bölgeler, TREDAŞ ekipleri tarafından değerlendirilerek montaj işlemleri gerçekleştiriliyor.
İLK MONTAJLAR 12-13 NİSAN TARİHLERİNDE YAPILDI
Proje kapsamında ilk adımlar 12-13 Nisan tarihlerinde atıldı. Bu tarihlerde Yenikadın, Eskikadın, Değirmenyeni ve Yolüstü köylerinde leylek yuvalarının montajı tamamlandı. TREDAŞ ekipleri, yüksek elektrik direkleri ya da uygun direk yapıları üzerine özel olarak hazırlanan leylek yuvalarını dikkatlice yerleştirdi.
AMAÇ: HEM DOĞAYI KORUMAK HEM DE ELEKTRİK ALTYAPISINI GÜVENDE TUTMAK
TREDAŞ’ın bu projeyle sadece leyleklere yaşam alanı sunmakla kalmadığına dikkat çekiliyor. Elektrik altyapısı korunarak doğal yaşam destekleniyor.
TREDAŞ'TAN DUYARLILIK MESAJI
TREDAŞ yetkilileri, bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini belirterek, “Hem çevreyi hem canlıları korumak görevimiz. Bu projeyle leyleklerin yaşamını kolaylaştırırken, halkımıza da kesintisiz enerji sunma hedefimizi sürdürüyoruz.” açıklamasında bulundu.
Yarıyıl Çocuk Spor Şenliği, tatildeki çocuklara hem eğlenceyi hem de sporu bir arada sundu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla Vadi Esenyurt Parkı'nda düzenlediği oryantiring turnuvası ile büyük bir heyecan yaşattı.
Zorlu kış şartlarında gerçekleşen Kamp Akademisi “En İyiler” etkinliği, doğayla iç içe bir mücadeleye sahne oldu.
Yerel siyasetin ve şehircilik dünyasının isimlerinden Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Mustafa Erken sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla adeta kazan kaldırdı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin raylı sistemlerde geleceğini şekillendirecek önemli bir projeyi kamuoyuyla paylaştı
Esenler Belediyesi Sanat Evi bünyesinde eğitim alan kursiyerler ile eğitmenlerin hazırladığı Rengin Hafızası yağlı boya resim sergisi kapılarını sanatseverlere açtı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Milliyetçi Hareket Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hayırlı Günler Komşum, Derdin Derdimizdir” programı kapsamında gerçekleştirilen,
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Anahtar Parti Erzincan İl Başkanı Ahmet Korkmaz, Ankara’dan Kars’a uzanan Doğu Ekspresi hattında Erzincan’a verilen molanın yetersiz olduğunu söyledi.
Denizli’nin Çardak ilçesine bağlı Gölcük Mahallesi’nde cami yapılması amacıyla bağışlandığı belirtilen bir arazinin icra yoluyla satışa çıkarılması, mahallede ve ilçede büyük bir rahatsızlığa yol açtı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, spora gönül vermiş ve geleceğini bu alanda şekillendirmek isteyen pırıl pırıl gençlerimiz için harika bir hizmete daha imza atıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt halkı için oldukça önemli ve umut verici bir gün yaşandı. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kalabalık nüfusuyla İstanbul’un kalbi olan esenyurtta.
Haber: Meral Çetiner / Antalya - Alanya’mızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan emniyet teşkilatımıza yakışır bir yenileme çalışması tamamlandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye’nin Suriye politikalarında Türkmenlerin eşit haklara ve adil temsile sahip olması gerektiğini vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.