TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

26.04.2024 09:54:29 0
TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu. Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül  Üniversitesi (DEÜ), 6 proje desteği ile Türkiye birincisi olarak önemli bir başarı elde etti.

İZMİR (İGFA) - TÜBİTAK tarafından 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular sonuçlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), TÜBİTAK’ın en prestijli çağrısı olan süreçte 6 proje desteği elde ederek Türkiye’nin zirvesinde yer aldı. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen ve 100’üncü yılını geride bırakan Cumhuriyetin dinamiklerini anlamak ve gelecek vizyonuna katkı sunmak üzere açılan programda, Türkiye genelinde 87 proje başvurusu kabul edildi. Buna göre 3’ü Mimarlık Fakültesi, 1’i Edebiyat Fakültesi, 1’i Güzel Sanatlar Fakültesi ve 1’i İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere DEÜ’lü araştırmacıların hazırlamış olduğu 6 araştırma projesi, TÜBİTAK’tan tam destek gördü.

“GURUR VERİCİ”

Gelişmeyi değerlendiren DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, DEÜ’nün projelerine yönelik elde ettiği TÜBİTAK başarısının önemine değindi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin akademik birimlerinin tamamında çeşitli bilimsel araştırma projeleri, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları yürütüldüğünün altını çizen Prof. Dr. Ak, “Üniversitemiz, geçmişinden aldığı güç ve Araştırma Üniversitesi vizyonu ile bilim dünyasına yön vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak TÜBİTAK’ın en prestijli çağrısında Üniversitemiz akademisyenlerinin yürütücülüğünü yaptığı farklı disiplinlerdeki 6 projemizin desteğe layık görülmesi, bizler için son derece gurur verici bir gelişme oldu. Yoğun çalışmaların meyvesini topluyoruz diyebiliriz. Akademisyenlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası boyutta görünürlüğünü ve saygınlığını artıran tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da farklı alanlardaki projelerimizle tüm insanlığa fayda sağlayacak sonuçlar elde etmeyi sürdüreceğimize olan inancımız sonsuz” dedi.

DESTEK ALAN PROJELER

DEÜ’lü araştırmacıların TÜBİTAK’ın özel çağrısında destek kazanan 6 projesi şunlar:

-Ahşap Malzemeli Tarihi Camilerde Akustik Ortam Koşullarının Kültürel Miras Öğesi Olarak Korunması / DEÜ Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Özgül Yılmaz Karaman.

-Türkiye’nin Kentleşme Sürecinde Çocuk Mekanlarına Yaklaşımın İncelenmesi ve İzmir Örneği Üzerinden Yerel Yönetimler İçin Çocuk Dostu Kent Eylem Planı Hazırlama Kılavuzu / DEÜ Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Gözde Ekşioğlu Çetintahra.

-İzmir’de Kültür Varlığı Niteliği Taşıyan Cumhuriyet Dönemi Mimari Örneklerin Özgün karakterlerinin Saptanması ve Korumada Kullanılacak Bir Değer Sistemi Oluşturulması / DEÜ Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Fatma Feyzal Özkaban.

-Suriyeli Sığınmacı Kadınlar ile Yerli Kadınları Ortak Kimlikte ve Üretimde Buluşturmak: Anlaşmazlıkları Azaltmak ve İyi Oluşu Arttırmak Üzere Bir Müdahale Programı Geliştirmek ve Etkinliğini Sınamak / DEÜ Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Serap Akfırat.

-Ardahan Yöresi Kirkitli Dokumalarının Belgelenmesi ve Sürdürülebilirliğine Yönelik Çözüm Önerileri / DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Doç. Gonca Karavar.

-Çin Algısındaki Değişimler ve Çin’in Yükselişi (2004-2023) : Doğal Dil İşleme Teknikleri Çerçevesinde Algısal, Politik, Ekonomik, Teknolojik ve Hegemonik Etkileşim ve Kırılma Noktalarının Zamansal ve Mekansal Analizi / DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Arş. Gör. Dr. Mehmet Özyiğit.

Kanlı’dan Güçlü Bir Eğitim Vizyonu

Karayün; Esenyurt Kıraç Ortaokulu Müdürü Nezahat Kanlı’yı makamında ziyaret etti.

Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / Belediye çalışanlarıyla iftar programında bir araya gelen Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, “Bu şehir sizin emeğinizle ayakta duruyor. Hep birlikte daha güzel yarınlar kuracağız” mesajı verdi.

Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek

HABER / NEZİR KARAYÜN / Üniversite hayali kuran gençlere destek sürüyor. YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretleri bu yıl da karşılanacak.

Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / Afet bilincini artırmak amacıyla başlatılan eğitimlerde lise öğrencileri arama kurtarmanın temel kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor.

Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı

HABER / NEZİR KARAYÜN – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde kadın emeği, dayanışma ve üretim gücü öne çıktı.

Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlarla kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri gerçekleştirildi.

Sıkı para politikası sürdürülecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 37’de sabit bırakırken, sıkı para politikasını fiyat istikrarı sağlanana kadar sürdüreceğini açıkladı.

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile yaptığı basın toplantısında, COP31’in somut adımların atıldığı bir iklim platformu olacağını söyledi.

Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonunun (KSK) 70’inci oturumu kapsamında İsveç, Moldova ve Gambiyalı bakanlar ile UN Women temsilcisiyle ikili görüşmelerde bulundu.

Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Bıçkıdere Göleti’nde yapılan yatırımların tahrip edilmesine tepki göstererek, alanın güvenlik kameraları ve 7/24 güvenlik görevlileriyle korunacağını açıkladı.

Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da

İçişleri Bakanlığı, Interpol ve Europol iş birliğiyle yürütülen operasyonda, kırmızı bültenle aranan 13 ve ulusal seviyede aranan 3 kişinin Gürcistan’da yakalandığını açıkladı.

Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak ayında ticari süt işletmeleri 944 bin 926 ton inek sütü topladı; yoğurt ve ayran üretiminde ise önemli artış gözlendi.

Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinde sahne alan Adıyamanlı Grup Ravza ekibi ve Ordulular arasında duygu dolu anlar yaşandı.

Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.