TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

EĞİTİM 26.04.2024 09:54:29 0
TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu. Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül  Üniversitesi (DEÜ), 6 proje desteği ile Türkiye birincisi olarak önemli bir başarı elde etti.

İZMİR (İGFA) - TÜBİTAK tarafından 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular sonuçlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), TÜBİTAK’ın en prestijli çağrısı olan süreçte 6 proje desteği elde ederek Türkiye’nin zirvesinde yer aldı. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen ve 100’üncü yılını geride bırakan Cumhuriyetin dinamiklerini anlamak ve gelecek vizyonuna katkı sunmak üzere açılan programda, Türkiye genelinde 87 proje başvurusu kabul edildi. Buna göre 3’ü Mimarlık Fakültesi, 1’i Edebiyat Fakültesi, 1’i Güzel Sanatlar Fakültesi ve 1’i İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere DEÜ’lü araştırmacıların hazırlamış olduğu 6 araştırma projesi, TÜBİTAK’tan tam destek gördü.

“GURUR VERİCİ”

Gelişmeyi değerlendiren DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, DEÜ’nün projelerine yönelik elde ettiği TÜBİTAK başarısının önemine değindi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin akademik birimlerinin tamamında çeşitli bilimsel araştırma projeleri, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları yürütüldüğünün altını çizen Prof. Dr. Ak, “Üniversitemiz, geçmişinden aldığı güç ve Araştırma Üniversitesi vizyonu ile bilim dünyasına yön vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak TÜBİTAK’ın en prestijli çağrısında Üniversitemiz akademisyenlerinin yürütücülüğünü yaptığı farklı disiplinlerdeki 6 projemizin desteğe layık görülmesi, bizler için son derece gurur verici bir gelişme oldu. Yoğun çalışmaların meyvesini topluyoruz diyebiliriz. Akademisyenlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası boyutta görünürlüğünü ve saygınlığını artıran tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da farklı alanlardaki projelerimizle tüm insanlığa fayda sağlayacak sonuçlar elde etmeyi sürdüreceğimize olan inancımız sonsuz” dedi.

DESTEK ALAN PROJELER

DEÜ’lü araştırmacıların TÜBİTAK’ın özel çağrısında destek kazanan 6 projesi şunlar:

-Ahşap Malzemeli Tarihi Camilerde Akustik Ortam Koşullarının Kültürel Miras Öğesi Olarak Korunması / DEÜ Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Özgül Yılmaz Karaman.

-Türkiye’nin Kentleşme Sürecinde Çocuk Mekanlarına Yaklaşımın İncelenmesi ve İzmir Örneği Üzerinden Yerel Yönetimler İçin Çocuk Dostu Kent Eylem Planı Hazırlama Kılavuzu / DEÜ Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Gözde Ekşioğlu Çetintahra.

-İzmir’de Kültür Varlığı Niteliği Taşıyan Cumhuriyet Dönemi Mimari Örneklerin Özgün karakterlerinin Saptanması ve Korumada Kullanılacak Bir Değer Sistemi Oluşturulması / DEÜ Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Fatma Feyzal Özkaban.

-Suriyeli Sığınmacı Kadınlar ile Yerli Kadınları Ortak Kimlikte ve Üretimde Buluşturmak: Anlaşmazlıkları Azaltmak ve İyi Oluşu Arttırmak Üzere Bir Müdahale Programı Geliştirmek ve Etkinliğini Sınamak / DEÜ Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Serap Akfırat.

-Ardahan Yöresi Kirkitli Dokumalarının Belgelenmesi ve Sürdürülebilirliğine Yönelik Çözüm Önerileri / DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Doç. Gonca Karavar.

-Çin Algısındaki Değişimler ve Çin’in Yükselişi (2004-2023) : Doğal Dil İşleme Teknikleri Çerçevesinde Algısal, Politik, Ekonomik, Teknolojik ve Hegemonik Etkileşim ve Kırılma Noktalarının Zamansal ve Mekansal Analizi / DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Arş. Gör. Dr. Mehmet Özyiğit.

Halk Eğitimi Merkezinden Türkiye’ye Örnek Başarı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.

Ticari Kazanç Sahipleri İçin Yeni Vergi Rehberi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.

Ramazan Sofralarına Balık Tavsiyesi

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.

BİK Yönetmeliğinde Mali Düzenleme

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.

İstanbul Ticaret Mahkemelerinde Yeni Dönem

HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.

Çebi; Ramazan Manevi Bir Buluşmaya Dönüşecek

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.

Okullarda 11 Günlük Boşluk Tartışması

ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.

Gelecek İçin Ortak Akıl Buluşması

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.

Ramazan’da Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.

Ramazan İçin Gönülleri Isıtan Hazırlık

HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.

Hobi Bahçelerinde Kura Heyecanı

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçe halkının toprakla olan bağını kuvvetlendirmek ve komşuluk hukukunu canlandırmak adına hayata geçirilen Hobi Bahçeleri’nde 7. dönem kura heyecanı yaşandı.

Selimiye Camii’nde Hasret Sona Erdi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii, restorasyonun ardından arafe günü ikindi namazıyla yeniden ibadete açıldı; vatandaşlar hasretle camiye akın etti.

Ramazan Öncesi Gıda Fiyatları Ne Durumda?

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar olarak Ramazan ayı öncesinde temel gıda ürünlerindeki fiyat hareketlerini yakından inceledik.

Manisa Vakfı’ndan Anlamlı Ziyaret

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz, Başkan Vekili Önder Güzelarslan ve beraberindeki vakıf yöneticileri, Esenyurt’ta görev yapan Manisalı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Kanmaz; Sadece Sınavlara Değil, Hayata Hazırlıyoruz

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.