TÜİK ve ENAG Verileri Arasındaki Fark!
Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Kuruoğlu’ndan Enflasyon Verilerine Tepki…
Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini değerlendirdi. Kuruoğlu, enflasyon verileri üzerinden hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, halkın alım gücünün giderek düştüğünü vurguladı.
TÜİK VE ENAG VERİLERİ ARASINDAKİ FARK
Kuruoğlu, TÜİK’in açıkladığı verilere göre ağustos ayında enflasyonun aylık bazda %2,47, yıllık bazda ise %51,97 olarak gerçekleştiğini belirtti. Ancak ENAG ile TÜİK verileri arasında aylık %1, yıllık %38,38 fark olduğunu ifade eden Kuruoğlu, bu farkın halkın gerçek enflasyon algısını yansıttığını söyledi. Ayrıca, ENAG’ın belirlediği %90,35’lik yıllık enflasyon oranına dikkat çekerek, ekonomideki dezenflasyon süreci iddialarının gerçekçi olmadığını vurguladı.
MEVCUT EKONOMİ POLİTİKALARI İLE ALIM GÜCÜ YÜKSELTİLEMEZ
Kuruoğlu, memur, emekli ve işçilere yapılan zamların manipüle edilmiş sanal enflasyon rakamları üzerinden belirlendiğini ve bu durumun alım gücünde ciddi bir düşüşe yol açtığını belirtti. Mevcut hükümetin zam politikasının, alım gücünü düzeltmekten uzak olduğunu söyleyen Kuruoğlu, tek maaşla geçinmenin, ev veya araba almanın neredeyse imkânsız hale geldiğini dile getirdi. Emeklilerin durumunu ise çok daha vahim olarak nitelendirdi.
REFAY PAYI ÖDEMESİ TALEBİ
Dün açıklanan %2,5 oranındaki ekonomik büyümenin çalışanlar tarafından hissedilmediğini belirten Kuruoğlu, Hür-Sen olarak her zaman dile getirdikleri refah payı ödemesinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Ekonomik büyümeden çalışanlara pay verilmediği takdirde, hiçbir çalışanın 3-5 yıl önceki alım gücüne kavuşamayacağını söyledi.
SARI SENDİKALARIN VARLIĞI SORGULANMALI
Son olarak, iktidar ortağı sarı sendikaların varlığının artık sorgulanması gerektiğini belirten Kuruoğlu, kaybedilenin sadece bugün değil, gelecek nesillerin de geleceği olduğunu ifade etti.
Haber: Nezir KARAYÜN
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ESENYURT- Esenyurt Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda beklenen kar yağışına karşı ilçenin dört bir yanında hazırlıklarını tamamladı.
HABER/ NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - Altın, dünya genelinde yaşanan gelişmelerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Uzun süredir yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın, dolar bazında değer kazanmaya devam ederken tarihi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), aralarında Ali Palabıyık’ın da bulunduğu 9 hakemi PFDK'ya sevk etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda gençlerde yerli üretim bilincini ve millî teknoloji farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen Yerli ve Millî Teknoloji Ürünleri.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri için okul sıraları adeta birer sektörel mutfağa dönüştü.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra ilçesine bağlı Özdil Mahallesi’nde kurulmak istenen taş ocağına karşı çıkan mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla birlikte bazı bakanlık ve kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri yapıldı.
İçimden geleni yaptım, sokakta ne duyuyorsam onu söyledim. Şarkılarım insanların duygusuna dokunduysa ne mutlu bana. İki bin yirmi beş yılına damga vuran bu yolculukta adımın zirveyle anılması benim için büyük bir gurur oldu.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü Belediyesi, ilçede daha temiz, daha düzenli ve daha sağlıklı bir yaşam için çevre kirliliğine karşı yeni bir dönemi başlattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen devir teslim töreni, sadece bir görev değişimi değil; vefa, emanet ve dava bilincinin güçlü şekilde hissedildi.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenol Saygılı, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Saygılı, bu mübarek gecenin gönüllerin arınmasına, birlik ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını temenni etti.
Beylikdüzü’nün Yakuplu Mahallesi’nde yer alan Ahi Evran Parkı’nda yaşanan yangının ardından hem hukuki süreç hem de yenileme çalışmaları kısa sürede tamamlandı. Park, yeniden düzenlenerek mahalle sakinlerinin kullanımına açıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.