Tarih: 14.10.2017 18:45

Tüm Suçlu Ekmek Mi?

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin beslenme alışkanlıklarını inceleyen beslenme uzmanları gibi kilo veremediğinden yakınanlar da sebebini ekmek olarak gösteriyor.  Fakat Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırmasında Türk insanının günlük aldığı enerjinin,  yüzde 34-35'nin yağdan aldığı ortaya çıktı. 

Ekmek Kilo Aldırır Mı?

Diyetisyenlerin yaptığı açıklamaya göre,  beynimizin ekmeğe ihtiyacı vardır. Hayatımızda en çok ihtiyacımız olan besinlerin karbonhidratlar olduğunu kaydeden uzmanlar, vücudumuzun tüm organlarının enerji gereksinimi karşılamak için karbonhidratları kullandığını söyleyerek beynin ekmek ihtiyacına vurgu yaptı.

Gün içerisinde ekmek yemeyenler yorgun ve sinirli olduğunu  ve yapılan diyetlerde  de her besinin dengeli olarak tüketilmesi gerektiğini açıklayan uzmanlar,  "Bir öğünde 4 besin grubundan  yeterli oranda tüketmemiz gerekiyor. Çoğunlukta insanların dengesiz bir şekilde yaptıkları diyetlerin sonucunda,  kilo vermek yerine sağlık sorunları yaşamaktadır" dedi.

Mutlaka her besinden bir porsiyon tüketilmesini vurgulayan uzmanlar, bir öğünde et, süt, tahıl ve meyve-sebze grubu olarak ayrılan besin gruplarından mutlaka tüketilmesi gerektiğini de kaydetti.  Uzmanların açıklamalarından elde edilen sonuç ise yapılan diyetlerde mutlaka her öğünde ekmek yenilmeli ve özellikle tam tahıllı ekmekler tercih edilmelidirs.  Artık hayatınızda ekmeği suçlu koltuğundan kaldırarak sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —