Tarih: 01.01.0001 00:00 3231

Türk Gençliğine Armağan

Büyükçekmece Batıköy Memurdan Armağan İlkokulu Müdürlüğü 2000 – 2003 yılları arasında okullarının yapımına emek veren Batıköy Sakinleri İlköğretim Okulu Yaptırma Yaşatma ve Kültür Derneği üyelerine vefa programı düzenledi

Türk Gençliğine Armağan

Türk Gençliğine Armağan

Büyükçekmece Batıköy Memurdan Armağan İlkokulu Müdürlüğü 2000 – 2003 yılları arasında okullarının yapımına emek veren Batıköy Sakinleri İlköğretim Okulu Yaptırma Yaşatma ve Kültür Derneği üyelerine vefa programı düzenledi. Okulun kuruluşunda yer alan dernek üyelerini 17 yıl sonra buluşturan ve okulun ilk Okul Aile Birliği üyelerinin de katıldığı programda dernek üyelerine teşekkür plaketi verildi.

17 Yıl Sonra Bir Aradayız

2 Haziran 2000 yılında Batıköy Sakinleri Cami, Lise ve İlkokul yaptırma derneği olarak 3 ayrı dernek kuruldu. Emlak Konut Mimar Sinan Anadolu Lisesi, Batıköy Memurdan Armağan İlköğretim Okulu’nu ve Batıköy Piri Reis Camii’ni Büyükçekmece Batıköy’e kazandıran bu 3 derneğin toplam 30 üyesinin başında gelen kurucu başkan Seyfettin Cumali konuşmasında ; “Bu okulu kurmak için emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bu dernekleri kurma amacımız; eğitimin önemini bildiğimizden, bundan 20 sene önce okul öncesi eğitime ve engelli öğrencilerin eğitimine önem veren donanım ve sistem açısından özel ve güzel bir okul yaparak Türk Gençliğine armağan etmek ve Batıköy’e değer katmak idi. 2 400 m² hazine arazisinin üstüne 2 200 m² de rahmetli Ali Rıza Çarmık’lıdan bağış alarak ve 2 ay süren çalışmadan sonra hazırladığımız projemizi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne götürdük ve projeye bakılarak, çok güzel düşünülmüş olduğu ve beğenildiği söylendi. Çok uğraş verdik, çok çabaladık ve güzel bir cami, okul ve lise kazandırdık Batıköy mahallemize. Bu güzel günde yıllardan sonra bizi bir araya getiren okul müdürümüze ve diğer dernek üyelerime çok teşekkür ederim. ”dedi.

Güzel Yüreklerin Bir Araya Geldiği Güzel Bir Buluşma

Okul müdürü Erdinç Gökçe konuşmasında; Okulumuza emek veren bu güzel yürekleri yıllar sonra bir araya getirmek istedik. Çünkü bunun bir vefa borcu olduğunu düşündük. Bununla birlikte bugün ki misafirlerimiz, kendileri gelemeyip selamlarını gönderenler ve ebedi hayata intikal edenler, okulumuzun yapımında ve açılışında verdikleri emeklerini Türk Gençliğine armağan etmişlerdi. Her kayıt olan ve mezun olan öğrencimizle kıymeti artan armağanlarının daima hatırlanacağını ve emeklerinin minnetle anılacağını söylemek istedik. Ayrıca öğrencilerimize azim ve özverili olmanın ne ve nasıl olduğunu canlı bir örneği ile göstermek istedik.

Bizim sizleri unutmadığımızı ve unutamayacağımızın bilinmesini isteriz. Siz büyüklerim bu okulun her bir köşesinde emeği geçen büyük katkısı olan güzel insanları bir arada görmek beni çok mutlu etti. Hepinize katılım ve katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim iyi ki varsınız, iyi ki 18-20 sene önce bu yapmışsınız.’’ dedi.

Onur Plaketleri Verildi

Okul ’un Konferans Salonunda devam eden bu güzel buluşma da öğrencilerle buluşan dernek üyelerine onur plaketleri verilerek, öğrencilere hitaben yaptıkları kısa konuşmalarla duygularını dile getirdiler. Dernek üyelerinin de 17 yıl sonra bir araya gelmeleri hepsinin bu mutluluğu öğrencilerle paylaşmaları okul müdürü Erdinç Gökçe ve dernek üyelerini mutlu etti. Bu okulun kuruluşunda yaşanılan anılar öğrencilere anlatarak onlara nasihatler verildi. Kahvaltı ve onur plaketi töreninden sonra hatıra fotoğraf çekimleri ile bu güzel vefa programı sona erdi.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.