Türküler geçmişten günümüze sevincimizi, üzüntümüzü dile getirdiğimiz unutulmaz türküler… Şimdi o türkülere yeniden soluk veren bir isim var Dilek Albayrak… Hayatını Türk halk Müziğine adayan ve bu uğurda uzun yıllardır emek veren Albayrak, tarzı ve yorumu ile türküleri yeniden sevdiren isim oldu. Çıktığı TV programlarının yanı sıra yapımcılığını üstlendiği programlarda da türküleri genç nesillere sevdirmeye çalışan Dilek Albayrak, sadece müzik dünyasının değil tüm türkü severlerin dikkatini çekti.
Usta isimlerin derlediği hemen herkesin hafızasına kazınmış türkülerin yanı sıra kendi türkülerini de seslendiren Dilek Albayrak, sahne aldığı hemen her yerde seyircinin büyük ilgisi ile karşılaşıyor.
Sanat dünyasında adım adım sesini duyuran ve güzel eserleri zevkle okuyan sanat dünyasına bir güneş gibi doğan ses sanatçımız ve Türk Halk Müziği sanatçısı Dilek Albayrak, siz sevgili dinleyicileri ile sık sık bir araya gelmenin onurunu yaşıyor… ‘Bir Dileğim Var’, 'Nerdesin', ’Bu Dünyanın Derdi Bitmez’, ‘Can Anam’ ve ’Bir Meçhule Döndüm’ gibi ilk kez kendi seslendirdiği türküler seyirciden de büyük istek alıyor.
AŞIK VEYSEL’İN MEMLEKETİ
Büyük Halk Ozanı Sivaslı Aşık Veysel’in hemşerisi olan Dilek Albayrak, “Çocukluğumda onun türkülerini çok dinledim, onunla türküleri sevdim büyüdükçe türküler benim hayatım oldu” dedi. Popüler kültürün Türk Halk Müziğine zarar verdiğini kaydeden Albayrak, “Türküler Anadolu insanını anlatıyor. Düğününü anlatıyor, sevincini anlatıyor, üzüntüsünü, acısını anlatıyor. Türküler Anadolu insanının tam da kendisi” diye konuştu. Türkülerin yaşatılması gerektiğinin altını çizen sanatçı, Türk Halk Müziğinin gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret etti.
SAHNEDE BÜYÜK İLGİ
Sanatçı kendine has tarzı ile dinleyenlerini de adeta büyülüyor. Özellikle sahne aldığı yerlerde türkü severlerin büyük beğenisini kazanan Albayrak, izleyenleri kendine hayran bırakıyor. Kültür Bakanlığı ses sanatçısı olan Albayrak, “Sahnede seyirci ile bütünleşmek, onlara hoş vakit geçirtirken türküleri de sevdirmek çok önemli” dedi. Popüler kültürün ticari kaygıyla dayattığı müziklere dikkat çeken Albayrak, “Bugün bakın yüz yıl önceki türküleri biliyoruz ve söylüyoruz ancak iki yıl önce hit olan bir pop müzik parçasını ise hatırlamıyoruz. Türküler bizim vazgeçilmezimiz olmalı” diye konuştu.
Haber: Orkun KARAKOÇ - DÜNYA HABER AJANSI (DHA)
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Küçük kız, oyun oynarken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesi polise başvurdu. Olay, “taksirle yaralama” suçu kapsamında değerlendirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutukluluğunun 102. gününde acil ameliyata alınacak.
HABER / ADOM AJANS – İSTANBUL - Küçükçekmece’de yaşanan bir olay, basın camiasında tepkilere yol açtı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı heyeti, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarı temennilerini iletti.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan açık hava aktiviteleri, beraberinde önemli bir sağlık riskini de gündeme getiriyor:
HABER / NEZİR KARAYÜN – ADOM AJANS - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda merakla beklenen değişim gerçekleşti. İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, yeni yürütme kurulu üyelerini ve görev dağılımlarını kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 2024 yılı içinde elde edilen gelirlere ilişkin Gelir Vergisi 2’nci taksit ödeme dönemi başladı. Mükellefler, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirebilecek.
İstanbul'da düzenlenen operasyonda 1 ton kaçak et ele geçirildi. Etlerin mühürsüz ve sağlıksız koşullarda saklandığı tespit edilirken, uzmanlar halk sağlığına dair kritik uyarılarda bulundu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortaklığıyla faaliyet gösteren Akçansa, 2024 yılına ait Entegre Faaliyet Raporu’nu engelsiz biçimde yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.