Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 3-4 Eylül 2024 tarihlerinde en güçlü pazarı Almanya’da ikinci edisyonu gerçekleşecek Munich Fabric Start the Source fuarına Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu gerçekleştirecek.
İZMİR (İGFA) - Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 3-4 Eylül 2024 tarihlerinde en güçlü pazarı Almanya’da ikinci edisyonu gerçekleşecek Munich Fabric Start the Source fuarına Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu gerçekleştirecek.
Tekstil pazarının en tanınmış fuarlarından olan ve dünya çapında tekstil alıcıları ve tedarikçilerini ağırlayan Munich Fabric Start Fuarı yılda iki defa düzenleniyor.
Fuar EHKİB’in 2024’te yapacağı 4’üncü ve son milli katılım fuarı olacak. Milli katılım organizasyonuna 11 hazırgiyim üreticisi firma katılım sağlayacak.
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, “2024 yılı Ocak ayında 58 farklı ülkeden 1.100 firmanın katılım sağladığı fuarı 14.700 uluslararası katılımcı ziyaret etti. Almanya en büyük hazırgiyim ihraç pazarımız. MFS the Source fuarına EHKİB olarak düzenli katılım sağlanması çok önemli. Almanya'nın 2023 yılındaki toplam hazır giyim ithalatı 46 milyar dolar seviyesinde. Almanya, dünya genelinde ABD’den sonra ikinci büyük giyim ithalatçısı. Türkiye genelinde 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde Almanya’ya hazırgiyim ihracatımız geçen yıla göre yüzde 10 azalarak 1,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. EHKİB ihracatında ise İspanya’nın ardından 2.sırada bulunan Almanya’ya yapılan giyim ihracatı 2024 yılı ilk yedi ayında geçen yıla göre azalarak 170 milyon dolar olarak gerçekleşti. Firmalarımız “The Source” alanında iki gün boyunca sonbahar-kış 2025/2026 koleksiyonlarını sergileyecek.” dedi.
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, “Türkiye, Çin ve Bangladeş'in ardından Almanya'nın 3.büyük giyim tedarikçisi konumunda. Milli katılım organizasyonu ile ülkemizin Almanya pazarından aldığı payın artırılmasını hedefliyoruz. 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde içerideki işçilik/enerji maliyetlerindeki artış ve dış talebin henüz istenilen seviyede olmaması nedeniyle yılın ilk yedi ayı Türkiye geneli hazırgiyim ihracatı için zor geçti. Geçen yıl aynı döneme göre kayıp var. EHKİB ihracatı ise aynı dönemde geçen yıla göre %2 artışla 826 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu fuarla birlikte EHKİB tarafından dış pazarlama faaliyetleri kapsamında 2024 yılında 4 adet milli katılım fuarı organize edilmiş olacak.” diye konuştu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.