Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Bulurken, Bağcılar Belediyesi’ne “Dijital Şehir İkizi” Projesi İle Ödül

GÜNCEL 27.09.2024 09:56:46 101 0
Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Bulurken, Bağcılar Belediyesi’ne “Dijital Şehir İkizi” Projesi İle Ödül

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Bilişim Ödülleri'nde, "Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi" ile "Belediyecilik Özel Başarı Ödülü"nü kazandı. Bu proje ile Bağcılar, daha akıllı, güvenli ve sürdürülebilir bir şehir olma yolunda büyük adımlar atıyor.

TÜRKİYE BİLİŞİM ÖDÜLLERİ ANKARA’DA SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye’de bilişim kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen ve bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen “Türkiye Bilişim Ödülleri” Ankara’da sahiplerini buldu. "Türkiye'nin Bilişimle Dönüşümü" ana temasıyla düzenlenen etkinlikte, birçok kamu kurumu, özel sektör temsilcisi ve yerel yönetim katılım gösterdi. Bağcılar Belediyesi, Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi ile üst üste ikinci kez bu kategoride ödüle layık görüldü.

BAĞCILAR DAHA AKILLI, GÜVENLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GELİYOR

Bağcılar Belediyesi'nin ödül kazanan projesi, ilçenin tamamını dijital ortama taşıyarak daha akıllı, güvenli ve sürdürülebilir bir şehir oluşturmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, Bağcılar’a ait 360° panoramik sokak görüntüleri çekilerek, ilçenin üç boyutlu bir kent modeli oluşturuluyor. LIDAR ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) gibi ileri teknolojik sistemlerle, ilçedeki 45 bin yapının envanteri güncelleniyor. Bu sayede kaçak yapılaşmanın önlenmesi, kentsel dönüşüm, afet ve acil durum yönetimi gibi birçok alanda etkin çözümler sunulması hedefleniyor.

Pilot bölge olarak seçilen Bağlar Mahallesi’nde, 52 noktaya yerleştirilen sensörler sayesinde sıcaklık, gürültü ve duman gibi veriler anlık olarak toplanıyor. Bu veriler, yapay zekâ destekli sistemlerle entegre edilerek yönetim bilgi sisteminde değerlendiriliyor.

TEKNOLOJİNİN TÜM OLANAKLARINI KULLANIYORUZ

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, şehre dair verilerin dijital ortama aktarılmasıyla kamu kaynaklarının daha etkin ve tasarruflu kullanılabileceğini belirtti. Özdemir, “Bağcılar’ın dijital bir ikizini oluşturmayı hedefliyoruz. Teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetleri daha erişilebilir hale getiriyoruz. Projemizin ödül kazanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BAGBİ PROJESİ FİNALE KALDI

Bağcılar Belediyesi’nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği yapay zeka destekli sanal asistan olan "Chatbot Projesi" (BAGBİ) de “En İyi Gelişim Gösteren Proje” kategorisinde finale kalmayı başardı. Belediyenin internet sitesinde hizmet veren Bagbi, vatandaşların çeşitli konularda bilgi almasını sağlıyor ve yaklaşık 400 hizmete yönelik geri bildirimlerde bulunuyor. 

Bağcılar Belediyesi, akıllı şehir projeleriyle bir birincilik ve bir finalistlik elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

HABER: Muhammed Mustafa KARAYÜN


Milletvekili Özgün'den Esenyurt’a Destek Ziyareti

Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer’i makamında ziyaret ederek hem ilçenin durumu hakkında bilgi aldı hem de ilçe başkanının çalışmalarını takdir etti.

Ergin’den Kadın Meclisine Ziyaret…

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin ve yönetim kurulu üyeleri, Esenyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Çalık; Kaynakların Adil Dağıtımı Temel Meselemizdir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt’ta düzenlenen 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu söyleşide sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.

Sofram’ın ünlü şefi Hüseyin Kankaya, 6’ncı kez MasterChef Türkiye’de

Sofram’ın şefi Hüseyin Kankaya, Türkiye’nin ünlü balık restoranlarından biri olan Silivri Selimpaşa’daki Sofram’da uzun yıllardır sunduğu lezzetlerle adından söz ettiriyor.

Altın Adam İle Gelen Yenilik Rüzgârı...

Meçin, "Altın hocamızın göreve başladığı günden bu yana okulumuzda muhteşem bir değişim yaşandı. Hem fiziki yapıda hem de sosyal başarıda önemli adımlar atıldı" dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ YAZARDAN YENİ KİTAP, AFFETMEK...

73 dile çevrilen ve 101 eseri bulunan Nobel Barış Ödülü adayı Akif Manaf’ın yeni kitabı “Affetmek (Affetme Psikolojisi)” büyük bir ilgiyle karşılandı. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitap, affetmenin psikolojik ve felsefi boyutları...

Esenyurt’tan Türkiye’ye Barış Ve Kardeşlik Mesajı

İl Dernekler Birliği ile birlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali’ni coşkulu bir kortej ile başlattı. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, festivalin açılışında tüm ülkeye barış ve kardeşlik mesajları verdi.

Çalık; Doğayla İç İçe Bir Yaşam Alanı

Çalık, yapım aşamasında olan tesisin bulunduğu Gürpınar 100. Yıl Kent Ormanı’nda incelemelerde bulundu ve çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Güner'e Esenyurt Belediyesi'nde kritik görev...

Gazeteci Cihan Güner'e Esenyurt Belediyesi'nde kritik görev...

Abdullahoğlu; Esenyurt'taki STK'la Eşit Mesafede Olacağız

Esenyurt Kent Konseyi, İstanbul Göle Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği 'Göle'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı' kutlama programına geniş katılım sağladı

Aslolan Şampuanın Saçı Yıkaması Değil, Saç Kökünü Beslemesidir

Acvit Kozmetik CEO’su İsmail Çetin, Dökülmeleri önlemek, kepeklenmeye karşı önlem almak, güçlü saçlara sahip olmak için saç tellerini yıkayan değil, saç köklerini besleyen şampuanların tercih edilmesi gerektiğinin altını çizidi.

Bozkurt; Yeniden Başkan Seçildi

Gençlik Meclisi seçimleri, Esenyurt’taki gençlik hareketliliğini ve demokrasi ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi. Seçimlerde mevcut başkan Polat Berkay Bozkurt, bir kez daha başkan seçilerek güven tazeledİ.

Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Deniz canlılarının korunması ve balıkçılığın sürdürülebilirliği için farkındalık yaratan Balıkçı Kenan, Türkiye Deniz Canlıları Balık Müzesi’nin 52. yıl dönümünde ziyaretçilere deniz ekosisteminin önemini anlattı.

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

Türkiye’de dermatolog açığı, hastaların şifa arayışını zorlaştırıyor. İstanbul Lepra Hastanesi’nin eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesi, cilt sağlığı alanında kalıcı bir çözüm olabilir.

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Başkan Genç, “Bir canı kurtarmak için canını ortaya koyan teşkilatımızı yürekten kutluyorum” diyerek, itfaiye çalışanlarına olan takdirini dile getirdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.