Türkiye de İik!

Örnekler veren insanlar kervanına katılmak için.Birçok Dr.un bu hastaların asla yapamaz dediklerini, yapmasıyla uzun zamandır kronik hastalıklara ve engellere farkındalık yaratmaya çalışıyor. Türkiye’de hatta dünyada bu hastaların hiç

GÜNCEL 16.12.2019 10:43:38 2986 0
Türkiye de İik!

 

Türkiye de Bir İlk Bak Dinle O Zaman

Örnekler veren insanlar kervanına katılmak için.Birçok Dr.un bu hastaların asla yapamaz dediklerini, yapmasıyla uzun zamandır kronik hastalıklara ve engellere farkındalık yaratmaya çalışıyor. Türkiye’de hatta dünyada bu hastaların hiç yapamadığı şeylerle ismini ve hastalığı duyurmak istiyor. Bunun içinde kendi çabalarına destek verecek duyarlı kişilere kuruluşlara sesleniyor hep birlikte bu hastalığı duyuralım, diye Aysel Oturak. Çünkü kimsenin 5 dakika sonrası için garantisi yok.Dr.ların konuşma kabiliyetini de kaybedersiniz dediği Friedreich’s ataxia da o inadına geçtiğimiz yıl Tv. programı sundu ve şimdide “Bak Dinle O Zaman” isminde ki kendi yazdığı bir şiire Yılmaz Can yönetmenliğinde İşadamı ve Galatasaray’ın eski başkanı Turgay Kıran’la rol aldığı bir klip çektirip, kendi sesiyle seslendirdi.

Aslında bunun önemli bir konu olduğunu dikkat çekmesi gerekeninse: Dünyada ve Türkiye de zaten sayılı kişilerde olan hastalıkla asla yapamazsınız! Dediklerini yaptığındı, elinden geldiğince en iyi şekilde yapmaya çabaladığını, olduğu kadar kabul edilen fayda görülen tedavilerden herkesin ve kendisinin de faydalanabilmesini istiyor. “önlerine koyulan engeller koyulmazsa daha iyi ve güzel şeyler yapmak topluma örnek ve faydalı olmak istiyor”.

23 yaşında genetik bir hastalığı olduğunu öğrendi. 27 yaşında tekerlekli sandalyeye oturmak zorunda kaldı ama o yılmadı.

Friedreich’s ataxia gibi ağrısız bir günü bile olmayan, zor bir hastalığa rağmen değerlendirilirse güzel bir özgeçmişe sahip, bir engelli olarak 12 yıllık gazetecilik tecrübesinin yanında: Dünya yerel basın ödüllü. 2015 Aralık ayında basılan bir kitabı var. Şuanda basılmak üzere olan fakat sponsor aradığı için beklemede olan hayatından kesitlerle hastalığı anlattığı (Benim Adım Aysel) isimli gerçek hikayesi ve birde sözlerini değerlendirmek istediği için yazdığı şiir kitabı daha var.

Aysel Oturak “Ben de, her sağlıklı kişi gibi koşan, oynayan çalışan biriydim. Her sağlıklı insanın çalışabileceği birçok iş deneyimim oldu. Benim hastalığım çok sonradan ortaya çıktı en zor kabullenişi yaşadım, 3 ay sonra hastanede yatarken yürüyemez oldum. Zaten kimde ne zaman çıkacağı belli olmuyor”! Diyor.

Tüm nörolojik, genetik hastalıkların tedavilerinde, klasik yaklaşımlar ile yeni teknolojik ve diğer desteleyici yaklaşımlara en üst düzeyde yaşam kalitelerimizi artırmak için gereksinim ve ihtiyacımız vardır. Kronik hastalıkların tedavisinde her türlü yeni gelişmelere imkân verilmesi gerekiyor.


Yanardağ, Okurlarıyla Buluştu

Konuşmasında geçmişten günümüze uzanan bir alanda din-devlet-toplum ilişkisini de değerlendiren Yanardağ, söyleşisinin ardından BAKSM’de kitaplarını Beylikdüzülü okurları için imzaladı.

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?

Kamu – Özel İşbirliği (KÖİ) modeli, hayata geçirdiği mega projelerle Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Ülke kalkınırken projelere yönelik eleştiriler de vergi kaybının yanı sıra bütçe ve Hazine’ye verdiği yük, kamu borçlanması,

Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Tüm dünyada büyük bir okur kitlesi tarafından gün geçtikçe daha da yakından takip edilen yazar, bu kitapta “Barış Psikolojisi” konusunu bütün detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitapta barış,

Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği

Sabahın ilk saatlerinde göreve başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri mahalleyi sokak sokak gezerek çalışmalarını gerçekleştirdi . Avcılar’ın genç ve dinamik başkanı Utku Caner Çaykara da çalışmaları yerinde takip etti.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Özer, “Demokrasinin işleyebilmesi için gece gündüz demeden halkın bilgi alma hakkını karşılayan basın emekçilerine gereken saygıyı ve ilgiyi göstereceğiz” dedi.

Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçeye büyük bir özveriyle hizmet veren emekçilerin işçi bayramını kutladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.