Tarih: 27.02.2020 16:06

Türkiye’nin En İyi 10 İlçesi İçinde!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin En İyi 10 İlçesi İçinde!

Halk eğitim merkezindeki hayat felsefesini; Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy halkına nasıl bakılıyorsa, Esenyurt halkına da öyle bakılacaktır. Bütün çabamız ve çalışmalarımız bu yöndedir olarak belirtti.

“93 Binada Kurs Açtık”

Esenyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Hakkı Damat, “İlk geldiğimde 20 bin sertifikalı kursiyer var iken, şuanda bu sayı 50 bini geçmektedir. Kursiyer sayımız 97 bin civarındadır. Bilgisayar ve konferans salonlarımızı hepsini baştan modernize ettik. Esenyurt’un tamamına çalışmalarımızı yaymak ve ses getirmek amacıyla 93 binada kurs açtık. Devlet büyüklerimizin himayesinde açtığımız 120 tane kursumuzun araç ve gereçlerini aldık.”

“Taleplerini Yerine Getirdik”

Müdür İbrahim Hakkı Damat kursiyerlerinin talepleri üzerine açtıkları sergilerden şöyle bahsetti, “ Kursiyerlerimiz el emeği ve göz nuru olan ürünleri için ders taleplerinde bulundu. Sayın Kaymakamımız Dr. Vural Karagül ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Paşali Beşli öncülüğünde Esenyurt City Center AVM’ de iki derslik alan açtık. Hem ders yapılması hem de ürünlerinin ortaya çıkması için yatırım yaptık. İstanbul’da kurs çeşitliliğinde birinci olarak başarımızı artırmaya devam ediyoruz. istihdamı artırmak amacıyla50 branş yerine, 225 branş alanı açtırdık. Bu şekilde meslek alanlarını genişlettirip, yaşam kalitesini artırmak istiyoruz. Esenyurt ilçe milli eğitim bakanlığımız ve Esenyurt ilçe milli eğitim müdürlüğümüz sayesinde kurumsal fiziki kapasitemizi 120 oranında artırdık.”

“Seferberlik Başlattık!”

Meslek edinme kursları hakkında çağrıda bulunan Müdür Damat, “ Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün öncülüğünde okuma ve yazma çalışmalarımız sonuç verdi. Esenyurt’un okuma ve yazma oranı Türkiye’nin en iyi 10 ilçesi içindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış olduğu okuma ve yazma seferberliği devam etmekte olup, bilmeyen bütün vatandaşlarımızı en yakın okula, muhtarlığa ve halk eğitimine bekliyoruz” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —