Türkiye Yüzyılı'nda Kadın, İş ve Aile Dengesi...
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye Yüzyılı’nda Kadın, Mazlum Coğrafyada Kadın, Gazze’de Doğu Türkistan'da Kadın Olmak Temaları Öne Çıktı.
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü basın açıklaması, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Açıklamayı, 5 Nolu Kadın Komisyonu Başkanı Fergül Miyanyedi Şen yaptı. Programa, ilçe kadın komisyonları başkanları, Eğitim-Bir-Sen (EBS) kadın üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri katıldı.
TÜRKİYE YÜZYILI’NDA KADIN VE İŞ-AİLE DENGESİ
Basın açıklamasında, Türkiye’de kadınların iş hayatındaki yeri ve aile yaşamıyla olan dengesi ele alındı. Çalışan kadınların yaşadığı zorluklar ve desteklenmesi gereken alanlar vurgulandı. Özellikle iş dünyasında kadınlara yönelik fırsat eşitliği ve sosyal haklar konusuna dikkat çekildi.
MAZLUM COĞRAFYALARDA KADINLARIN YAŞADIĞI ZORLUKLAR
Kadınların sadece Türkiye’de değil, dünyanın farklı bölgelerinde de ciddi sorunlarla karşılaştığı belirtildi. Savaş, göç ve yoksulluk nedeniyle mazlum coğrafyalarda kadınların daha büyük mücadeleler verdiği ifade edildi.
KADIN OLMAK…
Özellikle Gazze’de, Doğu Türkistan'da kadın olmanın zorluklarına vurgu yapıldı. Bombardıman altında yaşam mücadelesi veren, çocuklarını korumaya çalışan ve insani krizle baş etmeye çalışan kadınların sesi olunması gerektiği vurgulandı.
BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ
Kadın haklarının korunması ve daha adil bir dünya için verilen mücadelenin önemine değinen açıklamada, kadın dayanışmasının altı çizildi. Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube ve 5 Nolu Kadın Komisyonu, kadın hakları konusunda farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini belirtti.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı el Sudani, tarihi önemde bir görüşmeyle bölgeye umut aşıladı.
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –Genç sanatçı Aybüke Albere, müzikteki çıkışıyla adından sıkça söz ettirirken, sahne ve tiyatro deneyimiyle de dikkat çekiyor.
HABER /AHMET KARAYÜN/ ADOM AJANS –CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevi’nden yaptığı açıklamada yaşanan süreci bir "dijital darbe" olarak tanımladı. Özel, “Her darbede olduğu gibi bu dijital darbeyi de milletle birlikte pü
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD ile olan dış ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini paylaştı. Türkiye, üretim ve tedarik üssü olarak ABD’li firmaların radarında.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS-Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, ilçedeki sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek üretim süreçlerini yerinde inceledi. “Sanayicilerimizin başarısı, Esenyurt’un gururudur” dedi.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Deprem gerçeği bir kez daha kendini hatırlattı. İstanbul’da binlerce riskli bina için harekete geçildi. Devlet destekleri artırıldı, yeni komisyon kuruldu.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıflar Haftası’nda kültür mirasının korunmasına vurgu yaptı: “Canla başla çalışıyoruz.”
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Beylikdüzü Belediyesi’nin Yaşam Bahçesi projesi, yaz mevsimi için ilk fideleri toprakla buluşturdu. Hem üretim var hem de dayanışma.
HABER /MEHMET ÜNAL/ ADOM AJANS –Esenyurt’ta kadınlar için her gün farklı bir mahallede ücretsiz kanser taraması yapılıyor. Erken teşhis hayat kurtarıyor.
HABER / DUYGU CANKO - Beylikdüzü Kent Konseyi’nde gazeteci Emrah Öztürk’e yönelik yapılan skandal müdahale ve tehdit girişimi, basın camiasında büyük tepkiyle karşılandı.
HABER / NİLÜFER ALBAYRAK / ADOM AJANS - Yaklaşık 15 yıldır Beylikdüzü'nde halkın sesi olan, haberleriyle kamuoyunu aydınlatan gazeteci Emrah Öztürk, Kent Konseyi’nde akıllara durgunluk veren bir olayla karşı karşıya kaldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Eğitim alanında çeyrek asrı geride bırakan deneyimli eğitimci Ulaş Salih Özdemir, meslek hayatında yeni bir sayfa açtı.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze'deki insanlık dramına sessiz kalmadı. Birleşmiş Milletlere özel bir çağrıda bulundu, gözler şimdi dünya liderlerinde.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.