Tarih: 29.08.2024 15:20

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Bursa'da Tanıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Bursa'da Tanıtıldı

Meb temel eğitim genel müdürü'nden yeni eğitim anlayışı vurgusu…
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin tanıtıldığı "Bursa Eğitim Yöneticileri" buluşması, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’nın katılımıyla Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni ve diğer eğitim yöneticileri de katıldı.

“YENİ EĞİTİM PROGRAMI VE BEKLENTİLER”
Konuşmasında, eğitimde süreç odaklı bir yaklaşımı vurgulayan Savaşçı, "Okullar, çocuklarımızın özgür düşünme ve kendilerini ifade etme alanları olmalıdır. Yeni programımızı sadeleştirdik ve beceri temelli bir anlayış geliştirdik. Eğitim anlayışının felsefesi değişti ve bunu net bir şekilde görebilirsiniz" dedi. Ayrıca, yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

"BURSALI EĞİTİM CAMİASI VE YENİ MÜFREDAT"
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrenci odaklı bir yaklaşım benimsenerek müfredatın sadeleştirildiğini belirtti. Yeni müfredatın çocukların sosyal gelişimini destekleyecek şekilde güncellendiğini ifade etti. Alireisoğlu, Bursa’nın bu modelin başarılı bir örneği olacağını vurguladı ve katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.

“EĞİTİM PROGRAMI UZMANINDAN KONFERANS”
Program, Eğitim Programı Uzmanı Prof. Dr. İlker Cırık’ın "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtımı" konulu konferansıyla devam etti.

Haber: Ahmet KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —