Türkiye'nin En Fazla Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketi

Türkiye’nin en fazla Ar-Ge harcaması yapan şirketlerinin listelendiği ‘Ar-Ge 250’ araştırmasında alüminyum sektöründe birinci sırada yer aldı. ASAŞ, 131 milyon TL'yi aşan Ar-Ge harcamasıyla bu başarısını elde etti.

EKONOMİ 27.08.2024 11:30:00 0
Türkiye

ASAŞ, Türkiye'nin En Fazla Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri Arasında Birinci Sırada

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan akredite olarak sektörün ilk onaylı Ar-Ge merkezine sahip ASAŞ, Türkiye’nin en fazla Ar-Ge harcaması yapan şirketlerinin listelendiği ‘Ar-Ge 250’ araştırmasında alüminyum sektöründe birinci sırada yer aldı. ASAŞ, 131 milyon TL'yi aşan Ar-Ge harcamasıyla bu başarısını elde etti.

Ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Ar-Ge Harcaması En Yüksek 250 Şirket Araştırması'nın 11’incisi bu yıl açıklandı. ASAŞ, 113 milyon TL’yi aşan Ar-Ge harcamasıyla alüminyum sektöründe lider konumda bulunuyor. Şirket, 2015 yılında kurduğu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan akredite ilk Ar-Ge merkeziyle katma değerli ürünler ve hizmet verdiği otomotiv, raylı sistemler gibi nitelikli sektörler için önemli süreç ve ürün geliştirme çalışmalarına imza atıyor.

ASAŞ, araştırma sonuçlarına göre En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan İlk 250 Firma arasında 72’inci sırada, 2023 Ar-Ge Merkezinde Alınan Tasarım Tescil Sayısına Göre İlk 50 kategorisinde 71 tescil ile 4’üncü sırada yer aldı. Ayrıca, 2023 Ar-Ge Merkezinde Yürütülen Proje Sayısına Göre İlk 100’de 18’inci, Ulusal Patent Sayısına Göre İlk 50’de 3 patent ile 43’üncü ve Faydalı Model Sayısına Göre İlk 50’de 1 faydalı model ile 39’uncu sırada bulunuyor.

ASAŞ Genel Müdürü Derya Hatiboğlu, Ar-Ge ve inovasyon projelerinin Türkiye'nin teknoloji ekosisteminin gelişmesine önemli katkılar sağladığını belirtti. Hatiboğlu, üniversite-sanayi iş birliğine dayanan sağlam bir ekosistem oluşumuna dikkat çekerek, Ar-Ge projelerinin ülkemizdeki teknoloji gelişimini desteklediğini ifade etti. Ayrıca, ASAŞ’ın Avrupa Birliği projeleriyle global arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi ve kanaat önderi olarak konumlanmayı hedeflediğini vurguladı.

Haber: Nezir KARAYÜN

“Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” Projesiyle Anlamlı Fidan Dikimi

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.

Ertan, Güven Tazeledi…

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Gazeteciliğin Sırrı Açıklandı: Bir Günde Olunmuyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENLER - Genç iletişimciler ile medya sektörünün deneyimli isimlerini buluşturan 6. Medya Akademisi, bu hafta gazeteci Ersin Çelik’i konuk etti.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / BAĞCILAR - Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig’in ilk haftasında taraftarlarına büyük bir mutluluk yaşattı.

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, ilçe sakinlerinden gelen talepleri dikkate alarak belediyeye bağlı spor salonlarında kapsamlı bir yenileme çalışması yaptı.

4 Bini Aşkın Fidan Öğretmenler İçin Toprakla Buluştu

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü bu yıl çok daha anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi, ilçede görev yapan tüm öğretmenler adına 4 bini aşkın fidan bağışında bulundu

Oda ve Birlikler Bilgileri Bakanlığa Bildirecek

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - 27 Kasım 2025’te Resmî Gazete’de yayımlanan 584 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 2026 yılı itibarıyla basit usulden gerçek usule geçecek mükellefler için önemli değişiklikler.

Bayraktar, Türkiye Enerji Zirvesi’nde Enerji Piyasalarıyla Buluşacak

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl 15’incisi düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi’nde özel bir oturumda sektör temsilcileriyle bir araya gelecek.

Kamburoğlu, Hakkında Çarpıcı İddialar..!

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’da son haftalarda en çok konuşulan konulardan biri, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Hasan Can Kamburoğlu hakkında ortaya atılan iddialar oldu.

İlçe Başkanı Yoğun Bakımda mı?

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Milliyetçi Hareket Partisi Antalya teşkilatı, geçtiğimiz gün Ankara’ya kalabalık bir heyetle ziyaret gerçekleştirdi. Ancak Alanya kamuoyunda dikkat çeken bir detay vardı.

“Bilim İnsanları: ‘Kâinatta Tesadüfe Yer Yok’”

Gaziantep’te buluşan bilim insanları, kâinatın işleyişine dair disiplinler arası çalışmaların Kur’an’ın gösterdiği hakikatle dikkat çekici bir uyum taşıdığını vurguladı.

Alanya Turizminin Yeni Başkanı Belli Oldu

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) için heyecanla beklenen seçimler, Alanya Kültür Merkezi'nde turizmcilerin yoğun katılımıyla tamamlandı

Lüks Araç’ Krizi Büyüyor...

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya'da bir iş insanının lüks otomobilinin, kendisine "daha üst segment bir araç sağlanacağı" vaadiyle alınmasına rağmen ne vaat edilen aracın teslim edildiği,

Tam Gün Eğitim, Maarif Modeliyle Güçlenen Okul

Eğitimden Haberler internet sitesinin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Esenyurt Namık Kemal İlkokulu Müdürü Murat Kızılkaya ile bir araya geldi.

Postacı: Eğitim Meşalesi Öğretmenlerin Elinde Yükselecek

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER – Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, ilçede görev yapan öğretmenleri bir araya getirdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.