Vodafone’dan Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı
HABER / NEZİR KARAYÜN / İSTANBUL - Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından düzenlenen 5G yetkilendirme ihalesinde büyük bir adım attı. Şirket, toplam 627 milyon dolar ödeyerek 700 MHz ve 3.5 GHz frekans bantlarında önemli lisanslar aldı. Bu yatırım, 2025 yılının Türkiye’deki en büyük üçüncü uluslararası doğrudan yatırımı olarak kayıtlara geçti.
“5G İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”
Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, yapılan ihaleyi Türkiye’nin dijital tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendirdi. Aksoy, dünyada 5G için en yaygın kullanılan 700 MHz bandının adil bir şekilde dağıtılmasının sevindirici olduğunu belirtti. Ayrıca 3.5 GHz bandında istedikleri frekans aralığını elde ettiklerini ifade eden Aksoy, “Bu sayede güçlü bir 5G altyapısına sahip olarak Türkiye’de dijital dönüşümü hızla hayata geçireceğiz” dedi.
Aksoy, alınan frekansların yüzde 75’inin operatörler arasında eşit şekilde paylaştırıldığını hatırlatarak, “5G teknolojisinin getireceği yüksek hız ve kapasite artışını müşterilerimizin günlük hayatına yansıtacağız. Türkiye’nin her noktasında güçlü bir kapsama alanı oluşturmak için gerekli spektrum dengesini sağladık” diye konuştu.
“1 NİSAN 2026’DA TÜM TÜRKİYE’YE 5G HİZMETİ”
Vodafone’un 5 yıldır 5G teknolojisine hazırlandığını vurgulayan Aksoy, bu süreçte tüm altyapı yatırımlarını tamamladıklarını söyledi. Şirketin halihazırda sahadaki ekipmanlarının 5G uyumlu olduğunu ve kapasite artırımı çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Bağımsız araştırma şirketi umlaut’un 2025 yılı raporuna göre Vodafone Türkiye, performansı en yüksek mobil şebeke seçildi. Aksoy, bu başarıyı altyapı yatırımlarına borçlu olduklarını ifade ederek, “1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçede müşterilerimize kesintisiz 5G deneyimi sunacağız. 5G’nin gelişini özel kampanyalarla kutlayacağız” dedi.
Vodafone, Türkiye’de 5G teknolojisini geniş kapsama ve yüksek kapasiteyle hayata geçirerek ülkenin dijitalleşme sürecine güçlü bir katkı sunmayı hedefliyor. Şirket, yatırımlarını artırarak müşterilerine daha hızlı, güvenli ve kaliteli bir dijital deneyim sağlamaya devam edecek.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Sarıkaya’yı ziyaret etti.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, geleneksel iftar programında dostlarını ağırladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Bağlamasıyla yirmi yıldır sahnelerin yükünü taşıyan Bülent Genç, ilk tekli çalışması Oy Nazlım ile kendi hikâyesini anlatıyor. Güçlü yorumu ile tanınan Xecê Herdem’in eşliği, esere derin bir duygu katıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin günlük yaşamda daha bağımsız, daha güçlü ve daha özgüvenli bireyler olmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan Yaşam Becerileri
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla acı bir haberi kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu Müdürü Edip Han, okul öğretmeni Nurşen Turan İnan’ın ve öğrencilerine teşekkür etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı bilimsel çalışmaları ve girişimci düşünceyi destekliyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Girişimciliğin yalnızca ticaret değil, hayatın her alanında çözüm üretme ve yenilik geliştirme becerisi olduğuna dikkat çekildi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Beylikdüzü’nde yapılan hizmetleri yerinde gördü.
HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 yılında gelir elde eden milyonlarca mükellef için yıllık gelir vergisi beyannamesi dönemi başlıyor. Beyanlar mart ayı boyunca elektronik ortamda verilecek, vergiler iki taksitte ödenecek.
HABER: NEZİR KARAYÜN - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Teşkilat Başkanı Musa Ertugan tarafından Antalya’da düzenlenen iftar programı öncesinde Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu Müdürü Mehmet Albayrak’ı ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Akif Manaf, doğanın korunması ve sürdürülebilir yaşam modeline katkıları nedeniyle Geppetto Restorasyon tarafından Doğayla Barış Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, çevreye duyarlı projeleri nedeniyle verildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.