Ulu Önder Beylikdüzü’nde Minnetle Anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 86. yıl dönümünde Beylikdüzü’nde duygu dolu etkinliklerle anıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "O’nu anmak, O’nun mücadelesini anlamak ve Cumhuriyet değerlerine sıkıca bağlı olmaktır" dedi.
ANMA TÖRENİ ÇELENK SUNMA İLE BAŞLADI
Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği anma programı, Yaşam Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı ve Atatürk Anıtı’nda Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Saat 09.05’te Türkiye genelinde olduğu gibi Beylikdüzü’nde de siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.
DR. ULVİ SULAOĞLU’NDAN “O GÜN’ÜN GAZETELERİ” SERGİSİ
Anma etkinliklerinin ilk gününde Dr. Ulvi Sulaoğlu’nun hazırladığı “O Gün’ün Gazeteleri” arşiv sergisi Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan da katıldı. Atatürk’ün vefat ettiği gün ve sonrasında yaşananların yer aldığı tarihi gazetelerden oluşan koleksiyon, 13 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.
TEK KİŞİLİK “KIVILCIMDAN ALEVE” GÖSTERİSİ İLGİ GÖRDÜ
Atatürkçü Düşünce Derneği Beylikdüzü Şubesi iş birliğiyle Beylikdüzü Sahnesi'nde tarihçi Ertuğrul Sertbaş, “Kıvılcımdan Aleve” adlı tek kişilik gösterisiyle izleyici karşısına çıktı. Sertbaş, gösterisinde Atatürk’ün bilinmeyen anı ve hikayelerini paylaştı.
BAŞKAN ÇALIK: “O’NUN MÜCADELESİNİ ANLAMAK VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE BAĞLI OLMAKTIR”
10 Kasım haftası boyunca Beylikdüzü Belediyesi, gündüz çocuk bakımevlerinde de Atatürk anısına etkinlikler düzenledi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, miniklerin gösterilerini izledi ve "O, 57 yıllık ömrüne bir ulusun yeniden doğuşunu sığdırdı. O’nu anmak; O’nun mücadelesini anlamak ve Cumhuriyet değerlerine sıkıca bağlı olmaktır. Ulu Önderimizi saygı, minnet ve özlemle anıyoruz; Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağımıza söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.
BEYLİKDÜZÜ’NDE MEVLİT VE LOKMA DAĞITIMI
Anma programları çerçevesinde, Atatürk ve silah arkadaşları için ilçede çeşitli camilerde mevlit okutularak lokma ikramında bulunuldu. Yakuplu Evlat Camii, Gürpınar Merkez Camii, Kavaklı Merkez Camii, Hz. Ebubekir Camii, Fatih Sultan Mehmet Camii’de gerçekleşen bu etkinliklerde, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da vatandaşlara lokma dağıttı. 14 Kasım’da ise Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi ile Karacaahmet Sultan Gürpınar Cemevi’nde gülbenk okutularak lokma dağıtımı yapılacak.
Haber: Ahmet Karayün
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Ahilik Platformu ve BEYESDER Kurucu Başkanı Cengiz Ataseven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beylikdüzü ve Kavaklı esnafını ziyaret ederek kadınların üretimdeki gücüne dikkat çekti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, teşkilata emek vermiş isimleri görkemli bir iftar sofrasında buluşturdu. TÜYAP Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda birlik ve vefa vurgusu yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Akaryakıt ve LPG fiyatlarındaki küresel artışın vatandaşa yansımasını önlemek amacıyla eşel mobil sistemi geçici olarak devreye alındı. Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Halis Kahriman tarafından Esenyurt’ta düzenlenen iftar programı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Vefa İftarı programı, teşkilatın farklı dönemlerinde görev almış dava arkadaşlarını aynı sofrada buluşturdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Maarifin Kalbinde Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar programlarında öğretmen, öğrenci ve veliler aynı sofrada buluştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Avcılar İlçe Millî Eğitim Müdürü Özcan Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçedeki kadın okul müdürlerini ve kadın eğitim çalışanlarını ziyaret ederek çiçek takdim etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Yetim Vakfı Beylikdüzü Temsilciliği’nin düzenlediği iftar programında yetim çocuklarla bir araya geldi.
Eğitimden Haberler imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Büyükçekmece’nin önde gelen eğitim kurumlarından İstanbul - Büyükçekmece Adem Çelik İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Yeniden Silivri’ye Sevk Edildi.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM MEDYA - Yeşilay Büyükçekmece Şube Başkanı Recep Çalışkan, 1–7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla önemli mesajlar verdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu’nda Ramazan ayının manevi atmosferi öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla yaşandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesinde bulunan Sefalık Şehit Sadık Kütük Ortaokulu’nda Ramazan ayının manevi atmosferi öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katılımıyla yaşandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.