Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali'ne katıldı

Dayanışmaya, birlik ve beraberliğe güç veren bu renkli festivalde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SİYASET 27.07.2022 17:53:28 928 0
Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali

  BAŞKAN BOZKURT "TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİ AYRI BİR GÜZELLİĞE SAHİP.”

 

BAŞKAN BOZKURT KARADENİZ’DEN SONRA ARDAHAN’DA

BAŞKAN BOZKURT’TAN MEMLEKETİ ARDAHAN’A ZİYARET

Karadeniz ziyaretinden sonra memleketi Ardahan’da düzenlenen 21. Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali'ne katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Damal Belediyesi ile ortaklaşa yapılan Damal-Esenyurt Dostluk Parkı’nın açılışını da gerçekleştirdi.

Karadeniz turunun ardından memleketi Ardahan’a giden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, burada bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak, Göle Yaylası’nda yapılan 21. Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali'ne katılan Başkan Bozkurt, âşıkların söyleşisi ile başlayan festivalde çocuk folklor ekibinin ve güreşçi çocukların gösterilerini izledi. Etkinliğin ikinci gününde düzenlenen yürüyüşe eşlik ederek yöre ozanlarıyla birlikte türküler söyleyen Başkan Bozkurt, “21. Ulusal Göle Kültür ve Kaşar Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Dayanışmaya, birlik ve beraberliğe güç veren bu renkli festivalde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Festivaller birlik ve beraberliğimiz için önemli”

Festivallerin birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu belirten Başkan Bozkurt şunları ekledi: “Buraya gelmeden önce Karadeniz ziyaretlerimizi yaptık. Esenyurt’un nüfusunu oluşturan kitlelerle, onların doğduğu topraklarda buluşmaya çalışıyoruz. Esenyurt’u oluşturan kitlelerin çoğunluğu da Kars, Ardahan ve Iğdır. Dolayısıyla buralara gelmemiz gerekiyor. Bölgemiz için önemli bir festival. Güzel olan yanı şu; festivale siyaset karışmadı. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım diğer bölgelerde de bu tarz festivaller olur, çünkü festivaller kaynaşmak, birbirimizi anlamak; kültürümüzü, inancımızı paylaşmak, ürünlerimizi tanıtmak ve beraberliğimiz açısından önemli.”

Başkan Bozkurt vatandaşların davetini kırmadı

CHP Göle İlçe Başkanı Recai Özalp ve Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin’i makamında ziyaret eden Başkan Bozkurt, ardından esnaf ziyareti yaptı. Ardahan il protokolü ile birlikte Göle’de yapılan taziye evinin açılışını gerçekleştiren Başkan Bozkurt, köyler arası futbol turnuvasının final maçını da hemşehrileriyle birlikte izledi. Bozkurt’un Göle'de bir sonraki durağı ise doğduğu köy olan Kuzupınarı Köyü ile Koyunlu Köyü oldu. Bozkurt, köylerde kendisini davet eden vatandaşların davetlerini kırmayarak evlerine misafir oldu. CHP Göle Kadın Kolları Başkanı Evren Atalay’ı da iş yerinde ziyaret eden Başkan Bozkurt, bir sonraki ziyaretini Göle Ziraat Odası Başkanı Cemil Budak’a yaparak bölgedeki çiftçilerin karşı karşıya kaldığı zorlukların çözümüne dair fikir alışverişinde bulundu.

Esenyurt’tan Damal’a 'Dostluk Parkı'

Başkan Bozkurt, festivalin ardından Damal’a geçerek Esenyurt Belediyesi ve Damal Belediyesi’nin ortaklaşa yaptığı Damal Esenyurt Dostluk Parkı ve Eğitimci Erol Özer’in adını yaşatacak olan park ve tesisin açılışını Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan ve ilçe başkanlarının katılımıyla gerçekleştirdi. Başkan Bozkurt, açılış sonrasında CHP Damal İlçe Başkanlığı’na da ziyarette bulundu.

“Ardahan'a yapılan hizmetleri görmek bizi mutlu ediyor”

Başkan Bozkurt’un sonraki durağı Ardahan oldu. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan ve Merkez İlçe Başkanı Kadir Sinan Onay’ı da makamında ziyaret eden Başkan Bozkurt, Ardahan Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na da ziyaret gerçekleştirdi. Ardahan’a bağlı Hoçvan Hasköy’de Esenyurt Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Şerafettin Yılmaz'ın, Hoçvan Hasköy Dernek Başkanı İlkin Yılmaz’ın ve İstanbul Ardahan Kültür Evi Müdürü Güven Avşar’ın evlerine misafir olan Başkan Bozkurt, memleketi Ardahan’da olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Türkiye'nin her köşesi ayrı bir güzelliğe sahip. Ardahan'da olmak, Ardahan'da yapılan hizmetleri görmek bizi mutlu ediyor. Doğduğum ve büyüdüğüm topraklarda bizi bağrına basarak karşılayan hemşerilerimizle ve esnafımızla bir arada olmanın güzelliğini yaşıyoruz” diye konuştu. Başkan Bozkurt son olarak, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’i ziyaret ederek, ülkenin eğitim alanındaki ihtiyaçlarına dair fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Bozkurt, ilçeleri tek tek ziyaret etti

Başkan Bozkurt ardından Hanak’a geçerek Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya ve CHP Hanak İlçe Başkanı Katip Ayık’a ziyarette bulundu. Bozkurt’un buradan sonraki durağı ise Posof oldu. CHP Posof İlçe Başkanı Erkan Ocak’ı ve Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar’ı makamında ziyaret etti.

Bozkurt Çıldır esnafını dinledi

Başkan Bozkurt’un memleketindeki son durağı Çıldır oldu. Burada Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, CHP Çıldır İlçe Başkanı Nevzat Şirin’i ziyaret eden Bozkurt, ilçe esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

 


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.