Ürünlü’nün çocukları köylerinin geleceği için projeler hazırladı

Ürünlü’nün çocukları köylerinin geleceği için projeler hazırladı

YAŞAM 15.08.2024 14:42:59 0
Ürünlü’nün çocukları köylerinin geleceği için projeler hazırladı

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl Ürünlü Mahallesi’nde düzenlediği “Köyünün Geleceği Misin?” projesi kapsamında eğitim gören çocuklar, mahalleleri için hazırladıkları projeleri tamamlayarak sunum yaptılar.   

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi, çocukların, yaşadıkları yerin tarihi ve kültürel değerlerini fark etmeleri ve aynı zamanda takım çalışması ile proje yazmayı öğrenmeleri amacıyla  yaz aylarında “Köyünün Geleceği Misin?” isimli projeyi gerçekleştiriyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen proje, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların kendileri ve köylerine bir gelecek oluşturmaları adına önemli bir fırsat sunuyor.

GELECEK HAYALLERİNİ PAYLAŞTILAR

Her yıl farklı bir mahallede  düzenlenen projenin bu yılki adresi Ürünlü Mahallesi oldu.  16 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında Ürünlü Arı Evi’nde düzenlenen eğitimlere 9-14 yaş grubundan 19 çocuk katıldı. Dört hafta süren eğitim maratonunda çocuklar sinema, arkeoloji, tarih, kırsal turizm, sürdürülebilir sivil toplum platformu kurma, oryantiring, proje yazma, fotoğrafçılık, sosyal girişimcilik ve sosyal medya eğitimi alarak hayallerini ve perspektiflerini aktarma şansı da edindi.

Eğitimlerin sonunda çocuklar, mahallelerinde yapılmasını istedikleri hizmetlere ilişkin projelerini hazırladı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin’in de katıldığı etkinlikte çocuklar, özenle hazırladıkları “Gezi Rotası”, “Rehberli Tur” ve “Kırsal Turizm” başlıklı üç projenin sunumunu gerçekleştirdi. “Köyünün Geleceği Misin” projesine katılan çocukların eğitmenlerin gözetiminde hazırladığı “Niş Duvarı’nı Arama Hikayesi” isimli kısa filmin gösterimi de yapıldı.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin,  mahallelerinin tanıtımı ve kalkınması için proje hazırlayan çocukları ayrı ayrı kutladı. “Niş Duvarı’nı Arama Hikayesi” filminin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirten Şahin, Ürünlü Mahalle Muhtarı Kadir Beki ile birlikte eğitimi tamamlayan çocuklara katılım sertifikalarını verdi.
Başkan Yardımcısı Okan Şahin, programın sonunda yine proje kapsamında hazırlanan resim sergisini çocuklarla birlikte gezdi.

Selimiye Camii’nde Hasret Sona Erdi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii, restorasyonun ardından arafe günü ikindi namazıyla yeniden ibadete açıldı; vatandaşlar hasretle camiye akın etti.

Ramazan Öncesi Gıda Fiyatları Ne Durumda?

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar olarak Ramazan ayı öncesinde temel gıda ürünlerindeki fiyat hareketlerini yakından inceledik.

Manisa Vakfı’ndan Anlamlı Ziyaret

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz, Başkan Vekili Önder Güzelarslan ve beraberindeki vakıf yöneticileri, Esenyurt’ta görev yapan Manisalı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Kanmaz; Sadece Sınavlara Değil, Hayata Hazırlıyoruz

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.

Marmara Nakliyecilerinden Birlik Mesajı…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Marmara Nakliyecileri Derneği yönetim kurulu üyeleri ve başkan yardımcıları, sektörün geleceğine yön verecek önemli bir toplantıda bir araya geldi.

Kanmaz; Sadece Sınavlara Değil, Hayata Hazırlıyoruz

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ülkü Ocaklarından Gençliği Bağımlılıktan Koruma Çağrısı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi’nin şubat sayısı bağımlılıkla mücadele konusuna ayrıldı.

Sevgi Günü Coşkusu Her Yaşa Hitap Etti…

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara sevgi dolu anlar yaşattı.

Ramazan Sokağı Manevi Buluşmaların Merkezi Olacak

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Selimiye Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nın Ramazan boyunca kültürel ve manevi etkinliklere ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Fırtınada Ağaç Araç Üstüne Devrildi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de sağanak ve fırtına etkili oldu. Selimiye Camii yakınlarında devrilen ağaç, park halindeki bir aracın üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken araçta maddi hasar meydana geldi.

Okçulukta Aileler Hedefi Vurdu Ödüller Sahiplerini Buldu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER- Kartal’da sporun ve aile bağlarının güçlendiği anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.

Afetlere Karşı Bilinçli Toplum Hedefi!

Beylikdüzü Belediyesi, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak için afet farkındalık eğitimlerini ilçe genelinde yaygınlaştırarak sürdürüyor.

Özel Bireyler İçin İstihdam Seferberliği!

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Esenyurt Belediyesi, iş arayan engelli vatandaşları işverenlerle buluşturmak için önemli bir adım attı.

Sokak Ligi’nde Şampiyon Esenler Şatto!

HABER/ M. MUSTAFA KARAYÜN / ESENLER - Esenler Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Sabri Ugan Esenler Sokak Ligi finali büyük bir coşkuya sahne oldu.

Hamsi Fiyatları Dibe Vurdu!

HABER / AHMET KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul’da balık tezgahları bu sezon adeta bereketle doldu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.