Üye Sayısını Yükselten Partiler !
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan siyasi parti üye sayılarını değerlendirdi. Türkiye sosyal medya platformundaki hesabından açıklama yapan Büyükgümüş, AK Parti’nin üye sayısında yaşanan artışın milletin partiye duyduğu güveni açıkça gösterdiğini söyledi.
Büyükgümüş, Yargıtay’ın resmi verilerine göre AK Parti’ye son dönemde 664 bin 568 yeni üyenin katıldığını belirtti. Bu artışla birlikte partinin toplam üye sayısının 11 milyon 543 bin 301’e ulaştığını ifade eden Büyükgümüş, ortaya çıkan tablonun sıradan bir sayıdan ibaret olmadığını vurguladı.
"BU TABLO MİLLETİN MESAJIDIR"
Açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğine dikkat çeken Ahmet Büyükgümüş, bu büyümenin milletin verdiği güçlü bir mesaj olduğunu dile getirdi. Büyükgümüş, AK Parti’nin her kesimden insanı aynı hedefte buluşturan büyük bir aile olduğunu belirterek, Türkiye Yüzyılı hedeflerine inançla yürüdüklerini ifade etti.
Büyükgümüş, partinin her geçen gün büyümesinde emeği olan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, AK Parti ailesine katılan her yeni üyenin bu yolculuğa güç kattığını söyledi.
TÜRKİYE SİYASİ PARTİ ÜYE SAYILARI DEĞİŞİM ANALİZİ (2025 - 2026)
Aşağıdaki tablo, partilerin son 6 aylık performansını üye artış miktarına göre sıralı olarak göstermektedir:
| Sıra | Parti İsmi | Temmuz 2025 Üye Sayısı | Ocak 2026 Üye Sayısı | Değişim (Fark) | Durum |
|---|---|---|---|---|---|
| 1 | AK PARTİ | 10.878.733 | 11.543.301 | +664.568 | Artış |
| 2 | SAADET PARTİSİ | 246.842 | 314.086 | +67.244 | Artış |
| 3 | ANAHTAR PARTİ | 42.851 | 105.342 | +62.491 | Artış |
| 4 | CHP | 1.903.432 | 1.922.757 | +19.325 | Artış |
| 5 | YENİDEN REFAH | 650.073 | 652.933 | +2.860 | Artış |
| 6 | MHP | 497.428 | 498.021 | +593 | Artış |
| 7 | TİP | 36.044 | 35.547 | -497 | Azalış |
| 8 | İYİ PARTİ | 392.803 | 391.731 | -1.072 | Azalış |
| 9 | ZAFER PARTİSİ | 72.423 | 71.084 | -1.339 | Azalış |
| 10 | GELECEK PARTİSİ | 62.243 | 60.494 | -1.749 | Azalış |
| 11 | DEVA PARTİSİ | 129.112 | 125.962 | -3.150 | Azalış |
| 12 | DEMOKRAT PARTİ | 315.786 | 309.027 | -6.759 | Azalış |
"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEŞKİLATA TEBRİK"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla güncel üye sayılarını kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan, AK Parti’nin milletle kurduğu güçlü bağın bu tabloyla bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, özveriyle çalışan teşkilat mensuplarını tebrik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kapısının ülkesine ve milletine faydalı olmak isteyen herkese açık olduğunu vurguladı. Türkiye’nin güçlü bir AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na ihtiyaç duyduğunu ifade eden Erdoğan, partiyi ve ittifakı daha da büyütmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Anahtar Kelimeler
AK Parti, Ahmet Büyükgümüş, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Karayün, AK Parti üye sayısı, Yargıtay siyasi partiler, AK Parti teşkilat, Türkiye Yüzyılı,
Büyükçekmece’de düzenlenen geniş katılımlı programla “İyilik Kanımızda Var” sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı seferberliği başlatıldı.
Şehit Eren Bülbül Anaokulu Müdürü Fatih Mehmet Bardakçı, okulda uygulanan eğitim yaklaşımıyla ilgili Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e kapsamlı bilgiler verdi.
İstanbul genelindeki okullarda Nezaket Haftası etkinlikleri başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki önemli değişikliği kamuoyuna duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Gençliğin Ruhu' bilgi yarışması sonuçlandı.
İBB Mimar Turgut Cansever İlk ve Ortaokulu Müdürü Hakan Kavuzkoz, okulda yürütülen eğitim faaliyetlerini ve vizyonlarını Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e anlattı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir ilkokulda çıkan yangın, öğrenci ve velilere korku dolu anlar yaşattı.
Cumhurbaşkanlığı olarak devlet üniversitelerimizin kadro ihdas ve izin süreçlerinde önemli bir değişikliğe gittik.
Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.
Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan çevre hareketi ilçenin dört bir yanına dalga dalga yayılıyor.
Beylikdüzü Belediyesi’nin kültür ve düşünceyi halkla buluşturduğu Sanat Buluşmaları Satır Arası Sohbetleri, bu kez toplumun ortak yarası olan sosyal çürüme konusunu ele aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bu yıl 57’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışması’nda Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi büyük bir başarı elde etti.
HABER/ MERAL ÇETİNER / EĞİTİMDEN HABERLER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bir ortaokulda yaşandığı ileri sürülen öğretmen şiddeti meselesinde işler iyice sarpa sardı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.