Wusu daki Skandallara Kim Dur Diyecek?
Türkiye Wusu Kung-Fu Federasyonun skandal iddiaları bitmiyor. Wusu Kung-Fu Federasyonu Yönetim kurulunun iddia edilen skandallarla ilgili ne zaman açıklama yapacağını ise merak konusu.
Türkiye Wusu Kung Fu Federasyonu kurucularından Hasan Ali Keskin’in sosyal medya hesapları üzerinden Wusu’da yapılan yolsuzlukları ve haksızlıkları sert bir dille eleştirdiği paylaşımlarını gündeme getirmiş, konuya ilişkin Wusu Kung Fu Federasyonu başkanı Mehmet Zeki Akıncı’yı özel telefonundan arayarak iddialar ile ilgili açıklama yapmasını talebimiz üzerine bizi basın danışmanına yönlendirdi ancak hiçbir iletişim bilgisini de paylaşmadı. İktidar Gazete olarak, Wusu Federasyonu eski kurucularından Hasan Ali Keskin’in iddialarına cevap bekliyoruz. Başkan Mehmet Zeki Akıncı’nın gazetemize neden cevap vermediği ise merak konusu.
“Ben Yaptım Oldu”
Hasan Ali Keskin’in sosyal medya paylaşımlarına göre Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz kanun ve Yönetmelikleri kendi çıkarları doğrultusunda yeniden düzenlemiş olduğu belgeleri gündeme taşıdık. Keskin’in sosyal medya hesaplarından paylaştığı skandallara bir yenisi daha eklendi.
Hasan Ali Keskin; Siz aileniz haricinde kimsenin başarılı olmasını hazmedemiyorsunuz. O kadar ki, yurt dışında derece yapan sporcunun madalya seremonisini seyretmemek için salonun dışına çıkıyorsunuz. Kimini kızını alkışlamadı diye, Kimini alkol aldı diye, IFTIRALAR atarak "çizdim üstünü" diyecek kadar da oldunuz. Kameradan görmüşmüş Olmayan bir şeyi nasıl gördün Abdurrahman Spor Müsabakası bu Velev ki böyle bir şey var. Tutanak tutarsın, alkol muayenesine gönderirsin varsa bir şey ceza kuruluna gönderir gereğini yaparsın. Var olan tek şey senin despotluğun, Hem başkanvekili, hem müfettiş, hem doktor, hem hâkim ve hem de savcı olamazsın. Burası Türkiye Wushu Kung-Fu Federasyonu Öyle kafana göre takılamazsın. Her istediğini yapamazsın. Ben yaptım oldu diyemezsin.
“Millilikler Neden Geçerli Sayılmıyor?”
Keskin; Türkiye'de sadece Wushu sporundan alınan millilikler neden geçerli sayılmıyor? Abdurrahman ve suç çetesinin korsan Balkan şampiyonalarında dağıttığı yüzlerce güya millilik yüzünden Avrupa şampiyonasında bile milli olmuş sporcularımız şu an millilik belgeleriyle girebilecekleri vakıf üniversitelerine giremiyorlar, alabilecekleri bursları alamıyorlar. Atamaları yapılmıyor. Bakanlık vakıf üniversitelerine "Wushu'dan alınan a,b ve c millilik belgeleri" için olumsuz cevap veriyor. Atamalarını yapmıyor. Diğer sporlardan millilik belgeleri olanlar için böyle bir sorun yok. Şu kadar ki, Wushu'da Avrupa şampiyonu olmuş bir millî sporcu üniversiteye giremiyor, burs alamıyor veya atanamıyor. Ama Güreş'te, Kick Boks'ta, ve diğer sporlarda çıktığı maçlarda yenilip millilik alan bir sporcu rahatlıkla girebiliyor, burs alabiliyor ve ataması yapılabiliyor. Ancak tezata bakın ki; Üniversitelere olumsuz görüş bildiren Bakanlık halen Wushu'dan gelen millilik belgelerini onaylıyor. Hem onaylıyor hem de olumsuz görüş bildiriyor.
“Sporcular İki Gözü İki Çeşme Ağlıyor”
Hasan Ali Keskin’in sosyal medya paylaşımlarına göre, Abdurrahman ve suç çetesi millilik belgelerini 400/500 liraya verdikleri için sadece bir korsan Balkan şampiyonasında bile 400 kişiyi milli (!) yapabiliyor. Belgeler kullanılamıyormuş, burs alınamıyormuş, Atama yapılamıyormuş, Bakanlık üniversitelere olumsuz görüş bildiriyormuş UMURLARINDA MI? Aşağıda (B) millilik belgesini gördüğünüz Wushu sporcusu şu an bu durumda ve iki gözü iki çeşme ağlıyor. Bu ve bunun durumunda olan sporcuların Tek damla gözyaşının hakkını ödeyemezsiniz.
İddialara Cevap Vermedi
Keskin’in iddialarını araştırmak ve bir çözüm getirilmesi adına Wusu Kung Fu Federasyonu Başkanı Mehmet Zeki Akıncı’yı arayarak, Vekili Abdurrahman Akyüz hakkındaki iddiaları kendisine iletmek, bilgi almak ve konuya açıklık getirmek istediğimizi söylediğimizde, basın danışmanıyla irtibata geçmemizi açıklamayı danışmanın yapacağını söyledi.
Şimdi; Wusu Kung Fu Federasyonu Başkanı Mehmet Zeki Akıncı ve Başkan Vekili Akyüz’e Soruyoruz..?
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Romanya'da düzenlenen 2025 Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda tam 34 ülke yarıştı.
NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Beylikdüzü Belediyesi, ilçe sakinlerine daha iyi sağlık hizmeti vermek için önemli bir adım attı.
Eğitimci ve kültür yöneticisi Çetin Şişman, Türkiye genelindeki kütüphanelerin koordinasyonunu üstlenecek önemli bir göreve atandı: Kütüphane Hizmetleri Daire Başkanlığı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne’de bir vatandaş, kızının kendisini darp ettiğini iddia ederek polis merkezine başvurdu. Olay "kasten yaralama" olarak kayıtlara geçti, tahkikat başlatıldı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Uzunköprü’de "markete gidiyorum" diyerek evden ayrılan genç kızdan bir daha haber alınamadı. Ailenin başvurusu üzerine polis ekipleri tahkikat başlattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla tutuklanan Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün yerine geçici olarak görev yapacak isim belli oldu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ALANYA - Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), hayata geçirdiği yeşil kampüs projelerine bir yenisini daha ekledi.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen denetimler.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında 5-6 Temmuz tarihleri için biletler satışa sunuldu. 4 Temmuz’daki müsabakalar ücretsiz olarak izlenebilecek.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Uzunköprü Mescit Mahallesi'nde bir evin kapısı kırılarak, 75.000 TL değerinde ziynet eşyası çalındı. Z.G. isimli şüpheli ve olay hakkında tahkikat başlatıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 2025-2026 eğitim öğretim yılı, özellikle çocuklarını özel okullara göndermeyi düşünen aileler için maddi anlamda büyük bir endişe kaynağı oldu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'de bir kadın kayboldu, eşi kadın sığınma evine gideceğini söylediğini belirtti. Polis kayıp vakasıyla ilgili soruşturma başlattı.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 30. Bakü Enerji Haftası’na gönderdiği mesajda,
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.