Yapılandırma Kapsamındaki SGK Borçları

SGK Esenyurt Merkez Müdürü Halil ÇIRTLIK, Bazı alacakların yapılandırılması ile ilgili 03.06.2021 tarih 7326 sayılı Kanun hakkında basın bildirisinde bulundu. Vergi ve sigorta prim borçları gibi kamuya olan birçok borcunu yeniden yapılan

GÜNCEL 16.06.2021 13:47:36 2675 0
Yapılandırma Kapsamındaki SGK Borçları

Yapılandırma Kapsamındaki SGK Borçları

SGK Esenyurt Merkez Müdürü Halil ÇIRTLIK, Bazı alacakların yapılandırılması ile ilgili 03.06.2021 tarih 7326 sayılı Kanun hakkında basın bildirisinde bulundu. Vergi ve sigorta prim borçları gibi kamuya olan birçok borcunu yeniden yapılandırmak isteyenlerin 31.08.2021 tarihine kadar (bu tarih dâhil) başvurmaları gerekiyor.

Bazı alacakların yapılandırılması ile ilgili 03.06.2021 tarih 7326 sayılı Kanun 09.11.2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.  Bu kanunla vatandaşlarımızın kamuya olan borçlarına ilişkin yapılandırmaya gidilmiştir.

Vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarının yapılandırılmasına başlanmıştır.30.04.2021 tarihinden önceki (bu tarih dâhil ) döneme ait kurum alacakları bu kapsamdadır.

 Yapılandırmanın Kapsamında

Sigorta primi, Genel sağlık Sigortası primi, İşsizlik sigortası primi, Sosyal güvenlik destek primi, Ödeme imkânı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi, SGK tarafından takip edilen damga vergisi özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, 30.04.2021 tarihinden önce ( bu tarih dâhil ) işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları, İş kazası, meslek hastalığı ve vazife malullüğü sonucunda doğan rucu alacakları, Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar ve 6183 /48. maddesi kapsamında taksitlendirilen alacaklar yer almaktadır.

Sigortalılık Süreleri Durdurulmuş Olan Bağ-Kur’luların Borçları

Bağ-Kur (4/B) sigortalıları borçlarını yapılandırma kanunu kapsamında ödememeleri halinde 30.04.2021 tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri dondurulacak prim borçları silinecektir.  Sigortalılıkları 01.05.2021 tarihinden itibaren yeniden başlatılacaktır.

Peşin Ödemelerde 90’ı Silinecek

Yapılandırma kapsamında alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) Değişim Oranı ile Güncellenecektir. Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE”nin 90’ı ikinci taksitte ödenme de 50’si silinecektir.

Yapılandırmadan yararlanmak için 31.08.2021 tarihine kadar başvuruda bulunmak ve ilk taksidi en son 01.11.2021’e (31.10.2021 tarihi hafta sonuna geldiği için) kadar ödemek gerekmektedir. Borçlar ikişer aylık dönemlerde 6,  9, 12 ve 18 taksitle ödenebilecektir. Yapılandırmanın devamı için de ilk iki taksitin süresinde ödenmesi zorunludur.

Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları

2021 Nisan ayı ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası  (GSS ) primlerinin 31.12.2021 tarihine kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammı silinecek ve bu kapsamdakiler kanunun yayımı tarihinden itibaren de 60 gün ve daha fazla süreye İlişkin pirim borçları olmaması halinde 31.12.2021 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecektir.

GSS sigortası olanlardan daha önce hiç gelir testi yaptırmamış olanların 30.11.2021’e kadar gelir testine başvurması halinde. GSS prim borcu, gelir testi sonucuna göre ilk tescil başlangıç tarihine göre güncellenecektir. Gelir testi sonucunda hane içindeki geliri asgari ücretin 1/3 den az olduğu tespit edilenlerin borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.


Uğur Yücel ile hâlâ evliyiz, boşanamadık

Gazeteci Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk olan usta oyuncu Derya Alabora, 1983’de evlendiği Uğur Yücel ile 30 yıl önce evleri ayırdıklarını ama hâlâ boşanmadıklarını itiraf etti.

Vinç Belediyeyi Harekete Geçirdi..!

Çakmaklı Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu bitişiğindeki inşaat çalışmasında kullanılan kule vinç öğrenciler açısından risk oluşturunca Büyükçekmece Belediyesi harekete geçti.

BAŞKAN ÖZER MUHTARLARLA BULUŞTU

Özer, muhtarların talep ve önerilerini dinleyerek, “Birlikte kamusal yararı gözetecek, halkı esas alacak işler yapmalıyız. Çünkü amacımız halka hizmet. Halk olduğu için bizler varız. Bu anlayışla çalışmalıyız” dedi.

Maarif Platformundan Müfredat Çağrısı

.

Çalık: Gençlerimize Hak Ettikleri Değeri Vermeye Kararlıyız

Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak, gençlerimize hak ettikleri değeri vermeye kararlıyız. Onların umutlarını, hayallerini başka memleketlerde aramalarını istemiyoruz. 19 Mayıs ruhu, her yaptığımız işte bize ilham oluyor” ifadele

Yanardağ, Okurlarıyla Buluştu

Konuşmasında geçmişten günümüze uzanan bir alanda din-devlet-toplum ilişkisini de değerlendiren Yanardağ, söyleşisinin ardından BAKSM’de kitaplarını Beylikdüzülü okurları için imzaladı.

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?

Kamu – Özel İşbirliği (KÖİ) modeli, hayata geçirdiği mega projelerle Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Ülke kalkınırken projelere yönelik eleştiriler de vergi kaybının yanı sıra bütçe ve Hazine’ye verdiği yük, kamu borçlanması,

Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Tüm dünyada büyük bir okur kitlesi tarafından gün geçtikçe daha da yakından takip edilen yazar, bu kitapta “Barış Psikolojisi” konusunu bütün detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitapta barış,

Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği

Sabahın ilk saatlerinde göreve başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri mahalleyi sokak sokak gezerek çalışmalarını gerçekleştirdi . Avcılar’ın genç ve dinamik başkanı Utku Caner Çaykara da çalışmaları yerinde takip etti.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.